• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Gest criminal! Un fermier a găsit cuie și bucăți de tablă în silozul pentru animale!

    Angelica Lefter -

    Cuie în silozul pentru animale! Asta a putut să facă o mână criminală, care a vrut să omoare 30 de vaci și 150 de capre, după ce, într-un moment de răutate dusă la extrem, a aruncat mai multe cuie și bucăți de tablă în hrana pregătită pentru animale de un fermier botoșănean.

    Victor Păduraru deține o fermă de animale în comuna Manoleasa, satul Liveni, județul Botoșani. Ferierul crește 30 de vaci și 150 de capre. Acum câteva zile, pe când pregătea silozul (hrana pentru animale), la aproape un kilometru de sat, pe un câmp, a remarcat, cu stupoare, că hrana preparată cu o zi înainte conținea mai multe cuie. Mai mult, bărbatul nu știe cine ar fi putut face așa ceva, mai ales că nu știe să aibă dușmani.

    Foto: Facebook/Andrei Păduraru

    Jurnaliștii de la Agrointeligența – AGROINTEL.RO au reușit să contacteze familia fermierului și să vorbească cu fratele acestuia Andrei Păduraru, care ne-a oferit detalii despre cum au făcut descoperirea din siloz.

    ”Am pus să facem siloz, am tocat vreo trei hectare de porumb, am udat luni cu cisterna. Am dat vreo 3 cisterne de apă și la ultima, când dădeam cu jetul de apă, din siloz a sărit un cui. Era seară, am căutat cu mâna, am găsit 19 cuie, de 2 feluri. A doua zi am început cu un magnet să caut, să văd dacă sunt mai multe, am găsit cuie mici de pantof, cuie de 3 cm, un cui mare de 7 cm și bucăți multe de tablă ruginită, mici cât o unghie. Ieri (17 septembrie) am pus poză pe Facebook cu niște cuie pe care le-am găsit așa, într-un sfert de oră. Au fost aruncate în siloz, le-au băgat la fund, nu deasupra, dacă nu dădeam cu jetul de apă nu vedeam. Noi avem un saivan în câmp, la un kilometru de unde ținem caprele și acolo facem în fiecare an silozul”, a explicat fratele fermierului afectat.

    Foto: Facebook/Andrei Păduraru

    Andrei Păduraru a mai spus că nu poate bănui pe nimeni, dacă nu a prins persoana care a făcut asemenea gest criminal și nici nu a chemat poliția.

    ”Nu avem dușmani în zonă, noi lucrăm în familie, nu deranjăm pe nimeni! Poate să aibă alții ceva cu noi, dar nu știm! Mai bine să vină să ne spună în față pentru că o dăm la o înţelegere, dar dacă au apelat la metoda asta, acum ce să facem? Am început alt siloz acasă, porumbul care a rămas o să-l tocăm, anul acesta oricum era foarte greu că era secetă! Bănuiesc că în weekend a pus cuiele, căci luni mama a văzut cuiul! Că a spus sâmbătă sau duminică noapte, nu știu! Au cheltuit ceva bani pe cuie, dacă o cutie este 20-30 de lei, eu am găsit cuie de vreo 200-300 de lei acolo, sute de cuie! Riscam să ne moară animalele și nu știam de la ce! Așa se întâmplă, le dai mâncare și nu mai știi ce să le faci și animalele slăbesc până mor! N-am chemat poliția, dacă venea spunea să păzesc! Dar nu ne-a fost teamă până acum, că era terenul nostru, îl lucrăm noi de 9 ani, era aproape!”, a explicat tânărul fermier.

    Foto: Facebook/Andrei Păduraru

    Cu toate acestea, este evident că cineva, încărcat de ură, a putut să pună cuiele și tabla, deoarece totul a fost realizat meticulos, cu premeditare.

    ”Cineva a lucrat special pentru asta o zi, două! Să faci atâtea bucățele de tablă, să rupi cât unghia, este de treabă, să aduni cuie, să le pui pe categorii, într-o parte mai mici, în alta mai mari. Nu-mi dau seama, nu avem conflicte, pășune avem de la Primărie 16-17 hectare, nu avem dispută pe nimic. În față nu am un dușman, noi suntem mai mereu pe câmp, recent nu am dispute cu nimeni!”, a concluzionat Andrei Păduraru, pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.


    Te-ar mai putea interesa

    APIA – anunț pentru fermierii care încasează subvenții pe hectar și animale Fermier de Paulownia, la 10 ani de la înființarea plantației: N-am cui vinde, bani au făcut doar vânzătorii de răsaduri! Fost vânzător de puieți de Paulownia: Și eu m-am ”înțepat” cu 15 hectare în județul Constanța

    Ultimele știri

    Asprimea iernii – raport ANM: Iarnă blândă în cea mai mare parte a țării Plăți APIA 2025. Fermierii care nu au primit niciun ban din subvenții De ce nu se pun roșiile lângă castraveți. Vecini compatibili în grădina de legume