• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Este oficial! Plata unică pe suprafață la APIA: 98,73 euro pe hectar!

  agrointeligenta.ro -

  Cuantumurile subvențiilor pe suprafață au fost validate de Guvern și au fost publicate în Monitorul Oficial! Este stabilită astfel valoarea plăților de care fermierii beneficiază prin APIA pentru Campania 2020 și care pornesc de la schema de bază – plata unică pe suprafață, în valoare de 98,7381 euro pe hectar.

  Cuantumurile cu care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le va achita fermierilor în cadrul campaniei de avans din 16 octombrie au fost fost publicate în Monitorul Oficial. Din aceste sume, avansul va fi de 70%.

  Pentru plata avansului, care oficial va începe la 16 octombrie, Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) va plăti 70 la sută din următoarele scheme:

  Avansul se va achita fermierilor în perioada 16 octombrie-30 noiembrie, urmând ca după 1 decembrie să înceapă plata finală, cu termen de finalizare 30 iunie 2021 pentru schemele la plată pe acest an. La avans, cuantumul ce urmează să fie virat fermierilor este de 70% din cuantumul final pe scheme la plată.

  Și oierii intră la plata avansului

  Crescătorii de ovine intră la plata avansului primind 70 la sută din cuantumul Sprijinului Cuplat Zootehnic (SCZ) pentru anul 2020. Crescătorii de vaci nu pot intra la plata în avans din cauza termenului de retenție în exploatație a animalelor care expiră pe 15 decembrie, inclusiv. Despre acest subiect puteți citi aici: Fermierii care au cerut subvenții APIA nu pot vinde bovinele până la 15 decembrie 2020!

  În cadrul proiectului de act normativ publicat astăzi, marți – 8 septembrie, pe site-ul instituției, MADR a anunțat că fermierii care au solicitat sprijin cuplat pentru ovine și caprine au alocat un buget de 71,3 milioane de euro. Acești bani se împart la numărul final de animale eligibile, rezultând suma pe cap de animal.

  ”Se aprobă plafonul de 71.300 mii euro, aferent plăţii directe pentru schema de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine, care se acordă pentru anul de cerere 2020. Cuantumul per cap pentru schema de sprijin cuplat (…) se calculează de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură prin raportarea plafonului la efectivul de animale eligibile”, se arată în proiectul MADR. De precizat că la acest moment nu se poate stabili încă plata finală pe cap de animal pentru că procedurile de control sunt încă în curs și nu se poate stabili numărul final de animalele eligibile pentru plată iar oierii au termen data de 23 septembrie să rețină animalele în exploatație, conform regulilor pentru subvenții. Despre acest subiect puteți citi aici: Subvenții ovine 2020: Termenul pentru menținerea oilor în exploatație – prelungit!

  Plăţile se fac în lei, utilizând cel mai recent curs de schimb stabilit de Banca Centrală Europeană anterior datei de 1 octombrie 2020 şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C.

  Vă reamintim că pentru campania APIA 2019, crescătorii de ovine și de caprine au încasat următoarele subvenții:

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Mihail Dumitru, DG AGRI: Politica actuală de subvenții va continua și anul viitor, și în 2022! 772,4842 lei/ha – subvenția MINIMĂ pe care o primesc ÎN AVANS pe hectar tinerii fermieri! Încep controalele în fermele care au cerut ajutorul de 7.000 euro! Ce verifică inspectorii APIA!

  Ultimele știri

  Termen în noiembrie pentru fermierii care au cerut subvenția de 3.000 euro/ha! Un cioban de numai 22 de ani s-a spânzurat chiar la stâna de oi! Șchiopul oilor sau pododermatita infecțioasă la ovine: semne, tratament și prevenție

  Căutare în articole