• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Cornel Stroescu, după adoptarea Legii camerelor agricole: ”Membrii vor fi fermieri activi, fără apartenență politică!”

  Ramona Dascălu -

  Cornel Stroescu, unul dintre fermierii români care au luptat în ultimii ani pentru înființarea camerelor agricole în România, susține că adoptarea legii camerelor agricole de către Parlament reprezintă un moment important pentru agricultura și agricultorii din România.

  ”Este un pas foarte important pentru înființarea camerelor agricole în România. Sperăm că și domnul președinte Klaus Iohannis va da curs și va promulga această lege și după aceea va fi de datoria noastră, a fermierilor din România, să ne implicăm și să înființăm camerele agricole pentru că avem mare nevoie de ele. Planul Național Strategic (PNS) nu va fi aprobat de Uniunea Europeană dacă nu înființăm aceste camere agricole”, a declarat fermierul Cornel Stroescu, președinte al Camerei Agricole Naționale, după vechea lege a camarelor agricole, pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO. 

  Pașii care trebuie urmați pentru înființarea camerelor agricole 

  Fermierul Cornel Stroescu spune că după ce legea camerelor agricole va fi promulgată de președintele Iohannis și publicată în Monitorul Oficial, va trebuie stabilită o dată pentru alegerea celor care vor conduce colegiile județene.

  ”După ce va fi promulgată și publicată în Monitorul Oficial, trebuie respectați termenii legali. Mai întâi trebuie înființate acele comitete de inițiativă la nivel național și la nivel județean, apoi trebuie stabilită data alegerilor, va trebui organizată o campanie electorală pentru cei care vor candida pentru colegiile județene. Eu, personal, mi-aș fi dorit ca alegerile să fie înaintea alegerilor parlamentare, dar din cauza termenilor legali, care trebuie respectați, nu cred că acest lucru va fi posibil, însă nu este așa de important acest lucru, important este că vor fi alegeri și se vor înființa camerele agricole județene și camera agricolă națională”, a explicat Cornel Stroescu.

  ”Membrii camerelor agricole vor fi doar fermieri activi”

  Fermierul din Mehedinți a ținut să sublinieze că toți membrii camerelor agricole vor fi fermieri activi. ”Am fost la dezbateri, de cele mai multe online, privind forma acestei legi, în Comisia de Agricultură, și vreau să spun că s-a ținut cont de propunerile noastre, s-a ajuns la un numitor comun și eu zic că așa cum s-a stabilit și s-a votat în Comisia de Agricultură pentru mine, ca și fermier, este în regulă. Este o lege bună, nu are ce căuta politicul în camerele agricole, așa cum s-a și stabilit, ca să fii membru în colegiul județean nu trebuie să faci dintr-un partid politic. Membrii camerelor agricole vor fi doar fermieri activi. Este un moment important pentru agricultura și agricultorii din România”, a conchis Cornel Stroescu.

  Plenul Camerei Deputaților a acordat astăzi, marți – 6 octombrie, un vot pozitiv Proiectului de Lege privind camerele pentru agricultură, industrie alimentară, piscicultură, silvicultură şi dezvoltare rurală. Acum, urmează ca legea camerelor agricole să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis, după care actul normativ va fi publicat în Monitorul Oficial.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Ajutor de minimis pentru legume în 2021. Anunțul ministrului Oros despre cuantum și culturi eligibile! Pădurea Copiilor, un proiect care crește Arderea frunzelor – interzisă de luna viitoare! Amenzi usturătoare!

  Ultimele știri

  Ministrul Oros ar vrea subvenții APIA plătite pe factură, în funcție de producția din fermă! Producătorii de flori, la un pas de dezastru. Ministrul Educației clarifică: Se pot oferi flori și mărțișoare la școală! Agricultură ecologică 2021. Termen pentru fermierii care vor să-și înregistreze culturile în acest an