• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Legume care se plantează sau se seamănă în luna octombrie

  agrointeligenta.ro -

  Legumele care se pot semăna sau cultiva în luna octombrie nu sunt așa de numeroase pe cât ne-am aștepta. Mijlocul toamnei este dedicat recoltării ultimelor legume din grădini și solarii, înainte de venirea valului de frig. Acum se curăță pământul de frunze, se pregătește compostul și se face o arătură bună de toamnă pentru legumele se vor fi puse în pământ, în câmp, la primăvară.

  În cazul solariilor, în octombrie se desființează o parte din culturile de legume care au rodit, iar între ultimele plante din acest an și ce se pune pentru anul viitor se poate face o lucrare de dezinfectare a solului și o fertilizare cu gunoi de grajd.

  Legume care se seamănă în luna octombrie: Salata

  Salata este o opțiune dacă vreți să semănați în octombrie. Orice fel de salată pusă acum în pământ pentru solar vă ajută să aveți o recoltă frumoasă în mijlocul iernii, când ”verdele” va fi o trufanda.

  Dacă puneți toamna salată pentru consumul propriu, fie la solar sau chiar la ghiceci sau lădițe de pământ, alegeți un mix. Salata verde clasică, salata creață, rucola sau alte varietăți – batavia, salată lollo roșiatică, sunt opțiuni pe care să le aveți în vedere când cumpărați semințele.

  CITIȚI ȘI: Cele mai profitabile soiuri de salată: Se caută mai ales varietățile care se țin bine ambalate la pungă sau caserolă

  Legume care se cultivă în luna octombrie: Ceapa verde

  Ceapa verde este o bună opțiune pentru semănatul de octombrie, chiar noiembrie. Într-un solar, acoperită și cu o folie micropororoasă tip agril, cultura de ceapă va da rod frumos și veți avea ceapă verde tot timpul iernii. Aveți grijă să asigurați umiditatea de care arpagicul are nevoie, mai ales dacă toamna este una uscată.

  Legume care se seamănă în luna octombrie: Spanacul

  Spanacul este o altă opțiune de luat în calcul pentru semănatul de toamnă, în luna octombrie. La fel, este vorba doar de cultura în spații protejate, altfel plăntuțele nu vor reuși să țină piept frigului.

  Legume care se cultivă în luna octombrie: Sparanghelul

  Sparanghelul este o legumă pe care o puteți cultiva de toamna, începând cu luna octombrie și până când, în noiembrie, vine iarna. Solul recomandat pentru cultura de sparanghe trebuie să fie bine drenat. De rezultatele muncii din toamnă vă veți bucura în primăvară, când veți putea culege sparanghel proaspăt din producție proprie.

  Legume care se seamănă în luna octombrie: Morcovul

  Morcovul se poate pune în pământ de toamna, de la finele lunii octombrie, acolo unde iernile sunt blânzi.

  Legume care se seamănă în luna octombrie: Țelina

  Țelina este o opțiune pentru semănatul de toamnă, iar perioada ce va urma, cu umezeală, va ajuta cultura să se dezvolte rapid, iar în câteva luni să aveți deja o primă recoltă. Cum pe piață sunt mai multe varietăți de țelină, cu perioade de vegetație diferite, citiți cu atenție etichetele și urmați întocmai indicațiile de plantare.

  CITIȚI ȘI: Calendar agricol. Ce lucrări se fac în grădina de legume în fiecare lună 


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Înghețul la pomii înfloriți: cum evaluați gradul de afectare în livadă Avertisment de la Comisia Europeană: PNS nu va fi aprobat fără măsuri de climă şi mediu! Subvențiile APIA așteptate de fermieri. De la 3,37 euro/hectar la 784,16 euro/hectar – când intră banii?

  Ultimele știri

  Erbicide sistemice care elimină eficient buruienile rezistente Copfort – un produs unic pe bază de cupru sistemic pentru protecție la nivelul întregii plante Delfan Plus, prima intervenție la grâu și rapiță pentru recuperare după stres climatic