• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Subvenție de 4.500 lei pentru apicultorii care au avut activitatea restricționată în pandemie!

    Roxana Dobre -

    Crescătorii de albine pot o indemnizație de la stat dacă au avut activitatea restricționată din cauza pandemiei, în baza Ordonanței de Urgență a Guvernului (OUG) 30/2020.  Apicultorul Cătălin Panduru a anunțat pe un grup al stuparilor că a început depunerea documentelor pentru solicitarea indemnizației, ca urmare a întreruperii activității, determinată de efectele epidemiei, actele depunându-se la Agenția Pentru Plăți și Inspecție Socială a fiecărui județ. Despre ajutor a vorbit și consilierul ministrului agriculturii, Marian Irinei.

    ”Este un ajutor care se acordă pentru lunile octombrie, noiembrie și decembrie. Ultima zi în care se poate cere acest ajutor este 30.11.2020. Acest ajutor a fost și în primăvară însă, din păcate, pe noi apicultorii nu ne-a informat nimeni. Documente necesare: copie CUI, copie buletin și extras cont. Stupina trebuie să fie înregistrată la Oficiul Județean de Zootehnie. Mai multe informații puteți cere la cooperativele unde sunteți înscriși.  Vă rog să consultați contabilul dumneavoastră pentru că dumnealui știe despre acest ajutor. În primăvară, am primit 4500 lei pentru o lună. Am aflat târziu. Cunosc apicultori care au primit pe trei luni”, le-a transmis Cătălin Panduru apicultorilor.

    Explicațiile consilierului ministrului agriculturii

    Crescătorii de albine care au comentat pe grup s-au arătat interesați de ajutorul de la stat despre care prea puțini știau. În ajutorul lor a venit consilierul ministrului agriculturii, Marian Irinei, care a mărturisit că ști de sprijin dar nu îi era cunoscut faptul că pot cere și apicultorii acești bani de la stat.  ”Ca și rezumat: subvenția se acordă celor care au activitatea restricționată (OUG 30) sau celor care au avut-o restricționată în primăvară, au beneficiat de OUG 30 și au reluat activitatea cu realizarea de venituri mai mici decât în aceeași perioadă a anului trecut. Am sunat acum un director de agenție județeană. Ce am reușit să aflu, așa, la cald: Se analizează fiecare caz în parte iar beneficiarii sunt exclusiv persoane juridice (SC, SA, PFA, II, IF). Solicitantul trebuie să nu aibă contract de muncă sau alte venituri. De asemenea, analiza se face prin comparație cu veniturile din anul trecut și cele din anul acesta (trebuie să existe o diminuare). Trebuie să existe restricții în a-și desfășura activitatea. Asta pentru 30. Pentru 132, trebuie să fi beneficiat de somaj tehnic (30) în primăvară, ca și condiție eliminatorie, să-și fi reluat activitatea și să fi realizat venituri mai mici decât aceeași perioadă a anului trecut. Acestea sunt regulile generale. Se analizează condițiile de eligibilitate pentru fiecare caz în parte. Din ce am înțeles, solicitanții pot depune actele și primesc răspuns de la AJPIS dacă sunt eligibili sau dacă sunt necesare acte în plus”, a menționat consilierul MADR, care este și apicultor la rândul său.

    Conform informațiilor disponibile pe Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Vâlcea, indemnizația COVID se acordă pentru profesioniștii și persoanele care au încheiate convenții individuale de muncă în baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea și funcționarei cooperației, care și-au redus temporar activitatea, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 132/2020, se acordă o indemnizaţie lunară de 41,5% din câștigul salarial mediu brut, prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 nr. 6/2020, cu modificările şi completările ulterioare.

    În anul 2020, beneficiază de această indemnizație, profesioniștii și persoanele, care au beneficiat de indemnizația prevăzută la art. XV alin. (1) din O.U.G. nr. 30/2020, cu modificările și completările ulterioare.

    Modalități de transmitere a documentelor:

    Documentele necesare:

    1. Societăți cooperative care au încheiat convenții individuale de munca în baza Legii nr.1/2005 privind organizarea si funcționarea cooperației

    Documente necesare (se vor depune de administratorul/reprezentantul legal al societății cooperative):


    Te-ar mai putea interesa

    Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului