• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • APIA a încheiat convenţii de finanţare pentru beneficiarii măsurii privind bunăstarea animalelor

    agrointeligenta.ro -

    Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a încheiat convenţii privind finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii Măsurii 215 – Plăţi privind Bunăstarea animalelor – Pachetul b – pasări (anul II de angajament).

    Valoarea creditului va fi de până la 90% din suma cuvenită

    Prin încheierea acestor convenţii, APIA emite, la cererea solicitantului, o adeverinţă prin care confirmă că: solicitantul a depus cerere de ajutor pentru Măsura 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor – Pachetul b – pasări în perioada 16 octombrie – 15 noiembrie 2013, suma în euro reprezentând 30% din valoarea sprijinului solicitat de Beneficiar, precum şi faptul că solicitantul nu are notificări de neconcordanţe/neconformităţi emise de către APIA pentru deconturile justificative aferente cererii de ajutor depuse pentru anul I de angajament nerezolvate până la data emiterii prezentei şi/sau valoarea sancţiunilor/reducerilor rezultate nu afectează sumele totale înscrise în adeverinţele emise anterior.

    rsz_poulet

    Valoarea creditului acordat de către instituţiile financiar bancare va fi de până la 90% din suma cuvenită beneficiarului din Plăţile privind bunăstarea animalelor – Pachetul b – pasări, prezentată în adeverinţa emisă de APIA, denominat în lei astfel: pentru creditele acordate de Bancă până la data de 31.12.2013 inclusiv, la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrală Europeană la data solicitării creditului; pentru creditele acordate de Bancă începând cu data de 01.01.2014 inclusiv, la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrală Europeană din data de 31 decembrie 2013.

    Se garantează 80% din valoarea creditului

    Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN SA şi Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii garantează 80% din valoarea creditului contractat de fermier.

    Banca are obligaţia sa informeze beneficiarii privind obligaţia acestora de a suporta contravaloarea dobânzilor, diferenţelor de curs valutar, comisioanelor bancare şi de garantare ce decurg din aceste credite.

    rsz_oies_en_groupe
    Rprezentanţii APIA  reaminteşte recomandarea adresată potenţialilor beneficiari interesaţi să îşi aleagă creditorul numai după un studiu atent al condiţiilor de creditare impuse de fiecare bancă (creditoare), pentru a obţine condiţiile de creditare cele mai avantajoase şi care se potrivesc cel mai bine profilului exploataţiei sale.

    Convenţiile încheiate sunt postate pe site-ul APIA

    Banca trebuie să respecte nivelurile costurilor aferente acordării creditelor pentru beneficiarii plăţilor directe, astfel încât dobânda finală aplicată beneficiarului nu poate depăşi ROBOR 6M + 4%, respectiv între 6% şi 9 % inclusiv comisioanele aferente creditului de maximum 1%, spun oficialii APIA.

    rsz_image41

    Banca trebuie să facă dovada ca în perioada 2008-2012 a acordat credite beneficiarilor axei I – Creşterea competitivităţii sectoarelor agricol şi forestier, axei III – Calitatea vieţii în zonele rurale şi diversificarea economiei rurale şi axei IV Leader din Programul Naţional de Dezvolare Rurală 2007-2013.

    Toate convenţiile încheiate între Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Banca şi Fondul de Garantare sunt postate pe site-ul APIA la adresa www.apia.org.ro.

    Foto: beurk.com, crdp-strasbourg.com


    Te-ar mai putea interesa

    Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till