• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Suprafața minimă pentru care fermierii pot cere subvenția APIA pentru motorină

  Roxana Dobre -

  Fermierii pot depune cereri privind ”intenția” de a solicita subvenția pentru motorina utilizată în agricultură în anul 2021. Potrivit Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), o condiție obligatorie pentru a încasa banii este legată de suprafața minimă pe care trebuie să o dețină fermierii care lucrează terenuri agricole, deci sectorul vegetal.

  Conform unei informări emise de APIA pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO, pentru a beneficia de ajutorul de stat la motorină suprafeţele de teren pe care le exploatează fermierii trebuie să fie de minimum un hectar inclusiv, iar suprafaţa parcelei agricole să fie de cel puţin 0,3 ha, iar în cazul serelor, solarelor, viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor, arbuștilor fructiferi, suprafața parcelei agricole trebuie să fie de cel puțin 0,1 ha.

  ”Pentru legume cultivate în sere și solare, pentru care se acordă schema de sprijin cuplat, suprafața minimă a exploatației este de 0,3 ha, iar suprafața minimă a parcelei este de 0,03 ha. Prin excepție, pentru ciuperci sa iau în considerare suprafețele din adeverințele emise de primării”, anunță APIA.

  În plus, fermierii trebuie să fie înscrişi în Registrul unic de identificare (RUI) al APIA (să deţină ID fermier) și în Registrul agricol cu suprafețele agricole aflate în exploatare, inclusiv pentru spațiile protejate (sere și solarii).

  Adeverința de la Primărie, obligatorie pentru cererea privind subvenția la motorină

  APIA a transmis pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO, și lista documentelor obligatorii pe care fermierii din sectorul vegetal trebuie să le depună odată cu cererile de acord pentru finanţare aferente schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură pentru anul 2021. Acestea sunt:

  Fermierii își pot salva subvenția chiar dacă nu sunt persoane fizice autorizată sau întreprindere individuală

  O altă condiție obligatorie este ca fermierii să fie înregistrați ca persoane fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale constituite potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008, cu modificările şi completările ulterioare. Dacă aceștia nu dețin nicio formă de organizare pot depune totuși cererea la APIA ca potențiali beneficiari  dacă în termen de 60 de zile lucrătoare de la data primirii notificării privind acordul prealabil, dar nu mai târziu de data depunerii primei cereri trimestriale, se autorizează ca persoană fizică autorizată sau întreprindere individuală, conform OUG nr. 44/2008, cu modificările și completările ulterioare.

  Ce cuantum au primit fermierii în 2020

  Valoarea nominală a ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorină pentru anul 2020 a fost de 1,5258 lei/litru. În prezent fermierii așteaptă plățile pentru trimestrul II aferent cantităților de motorină utilizate în intervalul 1 aprilie – 30 iunie 2020. Până la data de 2 noiembrie inclusiv, fermierii au depus cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 1 iulie – 30 septembrie (trimestrul III al anului 2020).


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  APIA: 4.825 de fermieri înregistrați în sistem pentru subvențiile din acest an Anunț oficial pentru fermierii care încasează subvenții APIA pe viață! Subvenții APIA 2021: Plafon la plata ANT de 50% din pachetele financiare autorizate în anul de referință

  Ultimele știri

  Protejează frunza stindard și spicul cu cel mai nou triazol de la BASF. Protecție maximă împotriva bolilor foliare și ale spicului! Radu Damșa, Soloverde: Ne restrângem suprafețele bio. Am vândut grâul ecologic la preț de grâu convențional! Preţul grâului a ajuns la 250 de euro/tonă! Porumbul este contractat cu aproape 230 euro/tonă!