• ABONARE
  • Anunțuri
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Asociația Forța Fermierilor – scrisoare deschisă către MADR: ”Publicați urgent proiectul pentru despăgubirile la culturile de primăvară!”

Roxana Dobre -

Asociația Forța Fermierilor cere printr-o scrisoare deschisă, adresată joi – 21 ianuarie, ministrului agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian Oros, publicarea în regim de urgență a proiectului de Ordonanță de Urgență pentru despăgubirea fermierilor care au înregistrat pierderi din cauza secetei, la culturile de primăvară.

Inserăm integral scrisoarea adresată de Asociația Forța Fermierilor către șeful de la agricultură, care a fost remisă și către Agrointeligența-AGROINTEL.RO:

”Stimate domnule Ministru,

Urmare a solicitărilor venite din partea membrilor noștri, vă solicităm în regim de urgență spre dezbatere publică a unui proiect de act normativ privind: “acordarea de despăgubiri pentru fermierii afectați de secetă la culturile de primăvară“. De asemenea, considerăm că adoptarea OUG ar trebui să se producă înainte de elaborarea proiectului Legii Bugetului de Stat, astfel încât acesta să include explicit și sumele necesare acestor despăgubiri.

Vă reamintim că de nenumărate ori ați afirmat că doriți și veți susține ca fermierii, care au avut culturile de primăvară afectate de seceta pedologică în anul agricol 2019-2020, să fie despăgubiți pentru aceste pierderi: https://agrointel.ro/167687/adrian-oros-plata-despagubirilor-pentru-culturile-de-primavara-afectate-de-seceta-in-ianuarie-februarie

Dorim pe această cale să vă aducem la cunoștință că întârzierea adoptării acestui proiect de act normativ, nu aduce beneficii agriculturii și fermierilor din România, deoarece un număr mare de producători agricoli sunt în imposibilitatea de a-și achita: furnizorii de inputuri agricole, plata salariilor către angajați, plata taxelor către bugetul de stat și ratele; practic, de a nu putea înființa culturile de primăvară.

În speranța unui răspuns pozitiv pentru fermierii din România, vă mulțumim anticipat.

Cu stimă, Președinte Asociația Forța Fermierilor Vlad Macovei.”

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

Te-ar mai putea interesa

Președintele Iohannis a promulgat Legea Bugetului! Subvențiile care se deblochează la APIA! ANCPI: 6.275 de proprietari au primit noile cărţi funciare în mod gratuit! Subvenții APIA 2021: Noile reguli care au intrat în vigoare pentru plățile din acest an

Ultimele știri

Fermierii îi cer președintelui Iohannis să promulge Legea Bugetului! ”Stăm în curte cu utilajele din cauză că nu avem bani de motorină!” Top 3 județe unde s-au vândut cele mai multe terenuri agricole în luna februarie 2021 DIGITAL SYNGENTA: Erbicidarea culturii de porumb. Ce produse se aplică în preemergență și postemergență