• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Federația PRO AGRO: Data de referință pentru ANT bovine – 15 iunie 2020!

    Roxana Dobre -

    Actualizarea datei de referință pentru bovine! Membrii Federaţiei Naționale Pro Agro cer autorităţilor alinierea cât mai urgentă a numărului de bovine cu realitățile din ferme, întrucât la ora actuală ”se subvenţionează un mare număr de fermieri fără ca aceştia să mai fie elibigili”. Concret, raportat la anul 2020 circa 176.000 de capete bovine nu ar mai respecta condițiile pentru încasarea Ajutorului Național Tranzitoriu Zootehnic (ANTZ) 8.

    ”În contextul programelor de susţinere a vacii de carne şi a vacii de lapte, schemele de ajutor de stat ANT (Ajutorul Naţional Tranzitoriu, n.r.) şi SCZ (Sprijin Cuplat în sectorul Zootehnic, n.r.), la cererea membrilor Federaţiei Naţionale Pro Agro cu activităţi de creştere a bovinelor, considerăm că se impune ca situaţia de facto referitoare la numărul de bovine să fie actualizată cât mai urgent. În fapt, prin raportarea la cifrele istorice nu se reuşeşte altceva decât subvenţionarea unui mare număr de fermieri fără ca aceştia să se mai califice. Pentru a avea o dimensiune asupra ajutoarelor primite fără temei, facem menţiunea că, în anul 2020, în programul ANT 8 (carne) se află în plată un număr de 22.000 de ferme, respectiv un număr aproximativ de 176.000 de capete bovine care nu mai îndeplinesc condiţiile. Este evident că, în contextul pandemiei Covid-19, aceste sume ar putea fi folosite de o manieră mult mai echitabilă, şi nu susţinând ferme care nu mai sunt eligibile”, se menţionează într-un comunicat al organizaţiei, transmis vineri, 12 februarie Agerpres.

    Plata pe cap de animal: maxim 5 euro. Restul, pentru despăgubirile COVID

    Reprezentanţii Pro Agro mai subliniază că trebuie eliminate de la plată fermele care nu mai deţin bovine şi care, fizic, nu au posibilitatea de a produce lapte (51.304 de ferme), iar raportarea trebuie să se facă la efectivul din 15 iunie 2020.

    ”Fermele care nu deţin niciun animal nu mai pot fi eligibile pentru această schemă de Ajutor de stat. Bugetul total al ANT 8 se va distribui astfel: cinci euro/cap ANT 8 (pentru efectivul eligibil rămas), restul sumelor trebuie să fie redirecţionate pentru despăgubiri Covid pe cap (schema vacă de carne și vacă de lapte). Fermele trebuie să respecte următoarele condiţii: să deţină minimum cinci capete, vârsta minimă a bovinelor să fie de şase luni, bovinele să fi stat şase luni pe exploataţia beneficiarului”, notează sursa citată.

    La solicitarea Federaţiei Pro Agro şi a organizaţiilor membre (Asociaţia Aberdeen Angus România, Asociaţia Crescătorilor de Vaci HolsteinRO şi Federaţia Naţională a Crescătorilor de Bovine din România), s-au alăturat şi Asociaţia Crescătorilor de Vaci Bălţată Românească tip Simmental, Asociaţia Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România şi Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România.

    Reamintim că Agrointeligența-AGROINTEL.RO  a publicat în premieră cerința crescătorilor de animale, privind plata ANT-urilor, pe care au înaintat-o ministrului agriculturii, Adrian Oros, în cadrul unei întâlniri care a avut loc miercuri 10 februarie.

    Despre acest subiect citiți aici: PLĂȚI APIA: 22.060 de ferme încasează subvenții pe bovine fără să mai aibă niciun animal!

    În Campania 2019 fermierii au primit următoarele cuantumuri:


    Te-ar mai putea interesa

    APIA a reluat plata subvențiilor! Primii fermieri care primesc banii în conturi în noul an Cum și-a salvat ferma de la faliment un agricultor cu 150 de hectare Stropiri la pomi în luna ianuarie. Tratamente de iarnă în livadă

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!