• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Probleme la APIA cu eliberarea adeverințelor? Ce spune șeful APIA!

    Roxana Dobre -

    Mai mulți producători agricoli din județul Constanța ne-au semnalat recent că funcționarii nu le-ar fi primit solicitările pentru eliberarea adeverințele cu care pot obține credite în baza subvențiilor din campania 2021. Agrointeligența-AGROINTEL.RO a solicitat clarificări chiar de la APIA Central, de la directorul general al instituției, Adrian Pintea.

    Pe numărul de telefon al redacției, o agricultoare din județul Constanța ne-a semnalat că telefonic un funcționar APIA i-a răspuns că nu poate trimite/depunere cererea pentru adeverința-punte din cauză că aplicația care importă formularele nu funcționează. Potrivit acesteia, mai mulți fermieri din județ au primit răspuns că momentan adeverințele nu pot fi eliberate. Mai mult, fermierii au sunat și la București, la numărul disponibil la relații publice și de aici ar fi primit răspuns că este nevoie să primească lămuriri pe plan local, deoarece la nivel național nu este vreo problemă care să împiedice primirea sau eliberarea adeverințelor.

    Agrointeligența-AGROINTEL.RO l-a contactat direct pe directorul APIA, Adrian Pintea, pentru a afla care este problema. ”Nouă nu ne-a fost sesizată nicio problemă de la funcționarii din teritoriu. Dar fermierii trebuie să știe că adeverința se poate elibera în timp de circa 4-5 zile de la înregistrarea acesteia. Toate cererile primite săptămâna acesta se importă sâmbăta, iar spre exemplu luni fermierii le pot ridica”, a specificat Adrian Pintea.

    Șeful APIA a insistat ca în cazul în care fermierii întâmpină probleme să sesizeze directorii APIA direct și să depune cererile pentru eliberarea adeverinței. ”După ce mi-ați sesizat cazul, am sunat direct la APIA Constanța iar în acest moment nu au nicio problemă cu aplicația. Deci mesajul meu pentru fermieri este să depune cererile și după cum știți am dat un comunicat în acest sens prin care îi încurajăm și le reamintim că au acest drept, de a solicita adeverințe. Sigur, condiția este să fi depus o cerere unică în campania 2021, iar aceasta să fi trecut de control administrativ”, a mai spus șeful APIA.

    Reamintim că la solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverință prin care confirmă că acesta a depus cererea unică de plată pentru anul 2021 solicitând sprijin pentru schema de plată unică pe suprafață, plata redistributivă, plată pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu și/sau pentru măsurile de mediu şi climă – M10, M11, M13.

    În 2021 valoarea creditului a crescut de la 85% din valoarea sumei calculate conform adeverinței eliberate de APIA până la 90% iar dobânda aferentă acordării creditelor va fi de RON-ROBOR 6M + maxim 2% iar eliberarea adeverințelor a început cu 2 luni mai devreme.

    APIA a anunțat situația la zi a eliberării cererilor: Anunțul de astăzi al APIA pentru toți beneficiarii de subvenții din acest an!

    Agrointeligența-AGROINTEL.RO este alături de fermieri și facem apel către producătorii agricoli să ne sesizeze orice problemă întâmpinată la depunerea cererii unice sau a celei pentru eliberarea adeverinței-punte pentru credite. Pentru a intra în legătură cu noi, ne puteți scrie la adresa redactia@agrointel.ro sau să ne sunați la numărul de telefon 0744.311.359.


    Te-ar mai putea interesa

    Se schimbă vremea! Șefa ANM a anunțat de când vin ploile Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA