• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Prefectura Capitalei: Accesul în piețele agroalimentare – limitat la 50% din capacitate!

    agrointeligenta.ro -

    Noi restricții în piețele agroalimentare și în piețele volante. Hotărârea de Guvern nr. 348/2021 a fost publicată în Monitorul Oficial cu noi limitări pentru localitățile unde rata de infectare depășește pragul de 4 la mie. În baza deciziei de la Guvern, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din fiecare județ dispune restricțiile care intră în vigoare în fiecare localitate. Astfel, ieri, Prefectura București a comunicat că la nivelul Capitalei vor intra de astăzi noi limitări, inclusiv pentru funcționarea piețelor agroalimentare.

    Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a constat că la nivelul Municipiului București rata de incidență cumulată la 14 zile, în data de 27.03.2021, ora 10.04 este de 6,88/1000 de locuitori fapt pentru care, începând de duminică, 28.03.2021, de la ora 00:00, s-au dispus o serie nouă nouă măsuri pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia sau la atingerea pragului de 7,5/1000 de locuitori.

    „Accesul în piețele agroalimentare și în piețele volante se face cu respectarea distanțării de minimum 2 m între oricare două persoane, dar fără a depăși 50% din capacitatea maximă a pieței, cu aplicarea prevederilor Ordinului comun 335/2020 al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ministerului Sănătății și Ministerului Muncii și Protecției Sociale”, a anunțat Primăria Municipiului București.

    Limitările noi introduse sunt valabile numai pentru piețele din București, dar pe modelul din Capitală sunt de regulă adoptate restricții și la nivel local. Rămân de asemenea în vigoare la nivel național regulile din Ordinul 335/2020 incluse în Regulamentul privind desfășurarea activității piețelor agroalimentare, inclusiv a piețelor volante, pe perioada stării de alertă.

    Supermarketurile, program mai scurt vineri, sâmbătă și duminică

    Noile restricții au impact și asupra supermarketurilor care la nivelul Bucureștiului se vor închide mai repede, de la ora 18:00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

    ”Programul operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, se poate desfășura în intervalul 05.00 – 18.00 în zilele de vineri, sâmbăta și duminica. În zilele de luni – joi, programul poate fi desfășurat în intervalul orar 05.00 – 21.00, cu condiția menținerii incidenței cumulată la cel mult 7,5/1000 locuitori. Prin excepție de la prevederile de mai sus, în intervalul orar 21,00 – 05,00 în zilele de luni până joi, respectiv 18.00 – 05.00 în zilele de vineri, sâmbătă, duminică, operatorii economici pot activa doar în relaţia cu operatori economici cu activitate de livrare la domiciliu”, arată Prefectura Capitalei.

    Circulația, restrânsă în weekend până la ora 20.00

    Începând de astăzi, în Capitală, circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este interzisă în intervalul orar 22,00 – 5,00 în zilele de luni până joi, și în intervalul orar 20.00 – 05.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, cu condiția menținerii incidenței cumulată la cel mult 7,5/1000 de locuitori, cu următoarele excepţii:
    a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
    b) deplasarea pentru asistență medicală, care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente sau pentru efectuarea vaccinului conform programării;
    c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
    d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie;
    e) părăsirea domiciliului pentru protejarea vieții sau integrității fizice în cazul unui pericol grav și iminent, cu apelarea Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112.


    Te-ar mai putea interesa

    S-a aprobat DUBLAREA subvențiilor pentru micii fermieri! MADR – anunț oficial despre majorarea subvențiilor APIA și hectarele care intră la plată Preț de vânzare la ovine. Cât costă o oaie la intrarea în iarnă

    Ultimele știri

    Patria Credit IFN – program de credite de până la 240.000 de lei pentru micii fermieri La ITC Seeds chiar găsiți hibridul sau soiul de care aveți nevoie Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe!