• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Mesajul Părintelui Calistrat pentru guvernanți: ”Ați distrus și închis mii de locuri de muncă și porcul din ograda țăranului”

    Angelica Lefter -

    Actuala situație economică și socială iscată de provocările sanitare precum pandemia de COVID-19 și pesta porcină africană (PPA), dar și de deciziile mai mult sau mai puțin inspirate ale autorităților, se răsfrânge asupra economiei, nemulțumește o mare parte din populație și stârnește reacții de la oameni care rar își expun punctul de vedere cu privire la sfera politico-socială.

    Un mesaj părintesc, în Postul Sfintelor Paști, vine de la un duhovnic, cunoscut și iubit de români, părintele Calistrat Chifan, de la mănăstirea Vlădiceni, aflată în comuna Tomești, din județul Iași.

    Duhovnic al multor români, părintele este o figură respectată și se cunoaște din desele sale apariții în media locală sau online că este un om direct, care spune lucrurilor pe nume și care își cântărește bine vorbele, plin de duh și iertare, dar care știe când și pe cine să dojenească, atunci când este cazul, doar spre îndreptare.

    De data aceasta părintele Calistrat a preferat calea scurtă, cea a Facebook-ului, și a postat pe pagina sa, un mesaj îndreptat către guvernanți.

    Nemulțumirea este dată de deciziile luate în ultima perioadă, care i-au afectat pe români ”ați distrus și închis mii de locuri de muncă, toate cu capital autohton de la porcul din ograda țăranului, până la pâinea sau cutia de chibrite a tonetarului”, spune părintele.

    Agrointeligența – AGROINTEL.RO redă întregul mesaj al părintelui Calistrat de la mănăstirea Vlădiceni în cele ce urmează:

    ”Domnilor guvernanți ai României,

    -Nu doresc să pară un mesaj politic, ci un îndemn la omenie, biserica este poporul botezat în numele Sfintei Treimi, iar țara este poporul creștin, deci este dreptul Biericii să îndemne la pace și omenie, nu la ură și nenorociri.
    – Un proverb popular zice: „Că cine seamănă vânt, culege furtună”.(Proverbe românești).
    – Sfânta Scriptură zice: „Orice împărăție se dezbină în sine, se pustiește”.(Sf.Evanghelie).
    – În Filocalia sfintelor nevoințe stă scris: „Corăbierul nepriceput scufundă corabia, iar împăratul neînțelept pustiește împărăția”.
    – Domnule președinte și domnilor miniștri, oare cât de mare poate fi orbirea sufletească a puterii și funcțiilor, cât de mult poate dezumaniza banul un edil, dacă tot ce se întâmplă în jurul vostru vă lasă reci și nepăsători?
    – În numele unei boli, ați îngenuncheat moral, etic, economic și social o țară, ați adus-o la sapă de lemn, simulând binele românilor, dar la modul concret în ce fel, în ce constă acest bine?
    – Vanitatea partidelor politice a distrus toate valorile românești autentice, partidele politice fiind astăzi, niște triburi ieftine de mercenari corupți, adevărate izvoare de infecție umană și iresponsabilitate, ați reușit cu ideologiile voastre hedoniste și draconice să dezbinați românii, făcându-i să-și dea în cap unii la alții, nu să fie uniți și pașnici, respectuoși și morali.
    – Ați împărțit România în săraci, calici, supraviețuitori, în șmenari, hoți, afaceriști, în mafioți și în corupți bogați și plictisiți de bani, de viața, de lux, de desfrâu și de huzur.
    În numele sănătății ați distrus și închis mii de locuri de muncă, toate cu capital autohton de la porcul din ograda țăranului, până la pâinea sau cutia de chibrite a tonetarului.
    – Oare de ce ați făcut asta, din dragoste de popor?
    – Când vedeți tulburare, proteste și nemulțumiri, de ce vă faceți că plouă?
    – Ăsta nu este un punct de vedere politic responsabil.
    Țara nu este făcută numai din edili politici, magistrați, forțe de ordine, jandarmi și aparat de stat.
    – Țara este fiecare om născut pe acest pământ românesc, care are o identitate, un CNP, o cetățenie românească, toți sunt ai țării și politicienii sunt ai țării, nu țara este a lor.
    – Constituția și legile țării, sunt un infim reper în șerpăria, corupția și mizeria lumii de azi, unde ne bălăcărim toți cetățenii acestei țări, unii supraviețuind, alții huzurind pe truda poporului oropsit, umil și nesemnificativ.
    – Făcând o simplă comparație a ne-omeniei zilei de astăzi în care existăm, tot aparatul politic, juridic, administrativ și de stat, indiferent de domeniul de specialitate, are salarii de la 10000 lei în sus și chiar fără număr, tocmai de aceea nu pot înțelege realitatea lucrurilor din țară și din viața cotidiană de zi cu zi.
    – Domnule președinte, domnilor miniștri, 80% din cetățenii acestei țări acumulează într-un an de zile venituri totale de maxim 10, 20, 30 de mii de lei anual, atât cât ia un politician sau magistrat într-o singură lună, lejer fără eforturi.
    – Domnilor politicieni când vorbiți de lipsa banilor în alocații, pensii, salarii și spuneți că nu sunt în buget, nu roșiți de minciună și lipsă de conștiință?
    – V-ați pus în situația unei mame sau a unui tată care din 2000 sau 3000 de lei, trebuie să achite, facturile lunare la toate utilitățile, iar timp de 30 zile pe parcursul unei luni întregi, trebuie să hrănească familia cu minim doua mese pe zi, la prânz și seara fie 3 sau patru persoane, oare cum reușesc să facă asta, din mai nimic ?
    – Iar dumneavoastră stând pe vistieria țării cheltuiți non-talanți fără număr, fără scrupule banii într-o veselie, cum este posibil, pe ce criterii etice și sociale procedați în felul acesta?
    – Ce este mai greu și mai insuportabil, să mori închis în casă de foame cu familia, fără bani, fără loc de muncă, fără siguranța zilei de mâine, sau neglijat într-un spital câteva zile, infectat cu un virus banal, care oricum în rostul și existența lui, ajută la diluarea populației, nu are nici într-un caz, rol în creșterea demografică, este posibil să fiți absurzi și inumani la nenorocirea unui popor care va și votat, punându-și încrederea în voi?
    – Ați afirmat că analfabeții, mediocrii, oamenii fără cultură au ieșit la proteste, dar oare cei mulți, cei proști, cei simpli, nu există, nu mănâncă, nu trăiesc la fel ca cei deștepți, nu sunt și ei tot oameni ?
    – Domnilor politicieni nu fiți nepăsători nici indiferenți, toate micro și macro dezechilibrele sociale, vă vor înfiera în istoria timpului și a lumii, aceste derapaje inumane nu se uită, nu se șterg, Universul veșniciei le îndosariază.
    – Nu puteți împărți societatea în boieri și grofi sătui de bine și jandarmi, sau alte forțe de ordine, doar care vă apără interesele meschine și corupte, iar poporul este lipsit din atenția dumneavoastră, este inadmisibil, în două mii de ani de Istorie românească, au existat și boieri și popor și oaste.
    – Degeaba încercați să dregeți busuiocul, forțând nota cu mii de amenzi, care nu pot fi plătite din lipsa banilor și a locurilor de muncă, degeaba infiltrați huligani să spargă, să fure, să facă violențe, să creeze haos să puteți murdări poporul oropsit, ca fiind vinovat de incidențele intenționat programate.
    – Oricine știe, vede și cunoaște, ce înseamnă manipularea, dezinformarea, infracțiunea premeditată, haosul organizat, prin care se vrea spălarea unui obraz politic care lipsește cu desăvârșire.
    – Oricât de mult ar sta MINCIUNA cu REGELE la masă, nu va fi veșnică această stare.
    – Adevărul vine din Cer de la Dumnezeu, nu poate fi eradicat de corupți și corupție, altminteri nu am fi avut eroi și valori culturale în toată lumea și istoria ei.
    – Ar fi bine să înțelegeți odată, măcar după un an de zile greșelile repetate la infinit, că nu există sănătate cu forța și nu veți reuși să convingeți pe nimeni, să se ferească de un virus mizerabil, dar să aleagă să moară de foame, frig și sărăcie.
    – Este inadmisibil să faci medicină în secolul XXI cu spitalele închise, iar lumea s-o tratezi de boli cu indiferență, constrângere, închis în casă și cu o mască pe gură.
    – Domnul Arafat este de noaptea minții, să susțineți înainte aceiași inepție, că un virus se teme de o mască și nu vine la om, asta-i culmea medicinei în secolul XXI.
    „Să vrei să oprești un virus, astupându-ți gura”, după care tratate de medicină, se arată această metodă impusă la unison pe întreaga planetă?
    – Domnule președinte, domnilor miniștrii, treziți-vă din lenea și nepăsarea politică în care vă scăldați, opriți mândria și impostura, nu mai persiflați poporul tratând românii ca pe niște vite, după criterii numai de dumneavoastră știute.
    – Arătați-le celor mulți și simpli, puțină bună voință, omenie, milă, respect și compasiune.
    Românii sunt cei care v-au votat să-i ajutați nu să -i distrugeți, fiți oameni și Dumnezeu va fi drept cu noi.
    – Fie-vă milă de România, nu o ștergeți de pe harta Europei”, semnat Părintele Calistrat, Mănăstirea Vlădiceni.

    Părintele Calistrat Chifan a fost confirmat cu COVID-19 la finalul lunii august 2020, a fost internat, însă starea sa a rămas stabilă putând să-și reia ulterior activitățile mânăstirești.


    Te-ar mai putea interesa

    MADR lansează programul „Un tractor pe fermă” pentru fermierii până în 400 de hectare Subvenții APIA la ovine/caprine, reguli finale: Berbecii cu origine și adeverința de la asociații – eliminate! Subvenții APIA: Terenurile tăiate de la plata pe suprafață începând cu acest an

    Ultimele știri

    Asigurarea culturilor – un pas necesar pentru stabilitatea financiară a agricultorilor Fermierii se mobilizează pentru a-l ajuta pe Petre Țăroiu să-și recupereze combina luată de bancă Cod galben de vânt în 15 județe. Rafalele pot atinge 90 km/h