• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Din şură în Parlamentul European: Erwin Albu este susţinut de fermierul Willy Schuster în cursa pentru Bruxelles

    agrointeligenta.ro -

    Cel mai ambiţios candidat anunţat pentru un mandat de europarlamentar este Erwin Albu din Coldea.

    Tânărul şi-a lansat programul de strângere de semnături, dar şi primul cabinet unde îşi aşteaptă susţinătorii. Este vorba de hambarul fermei din Moşna a lui Willy Schuster, cel mai cunoscut fermier bio din România.

    Tânărul activist civic Erwin Albu din Codlea, judeţul Braşov, şi-a anunţat intenţia de a candida independent la alegerile din 2014 pentru Parlamentul European, fiind primul roman care intră oficial în cursă pe plan naţional.

    În lupta sa pentru un scaun la Bruxelles, tânărul din Codlea se bucură de susţinerea celui mai apreciat fermier bio din România, Willy Schuster, voluntar al Asociaţiei Eco Ruralis.

    Totuşi, organizaţia nonguvernamentală a transmis că susţinerea de care se bucură candidatura lui Erwin Albu este în numele propriu al persoanelor care vorbesc public despre acesta, nereprezentând Eco Ruralis. ”Asociaţia Eco Ruralis nu susţine şi nu va susţine niciodata crearea unui partid politic. Asociaţia Eco Ruralis nu susţine şi nu va susţine niciodată candidatura lui Erwin Albu la nici o funcţie publică. Asociaţia Eco Ruralis nu susţine şi nu va susţine niciodata candidatura niciunui cetăţean / niciunei cetăţene / niciunui partid politic la nici o funcţie publică”, potrivit unui mesaj publicat pe www.ecoruralis.ro.

    la cabinetul parlamentar din suraWilly Schuster, agricultorul din localitatea sibiană Moşna a pus ”la bătaie” hambarul său unde a fost amenajat primul cabinet europarlamentar independent. Amiciţia ce îi leagă pe cei doi este una puternică, întărită de convingerile pe care aceştia le împart referitoare la problemele mediului rural şi ale agriculturii, în special ale agriculturii ecologice. Este cunoscut faptul că localnicii din Moşna, comuna unde are ferma Willy Schuster, s-au opus vehement explorării şi exploatării gazelor de şist. Pentru cauza lor, fermierii au ajuns chiar şi la Bucureşti, unde Willy Schuster a căzut victimă jandarmilor şi a ajuns la spital cu multiple traumatisme.

    erwin albu monteaza panoul monteaza panoul europarlamentar erwin albuPrioritatea: absorbţia fondurilor europene

    ”România a ales calea europeană, este parte a Europei şi depinde de Europa, aşadar are nevoie de o voce care să facă auzită la Bruxelles şi nevoile reale ale cetăţenilor simpli, departe de interesele de partid. Dar integrarea în UE nu s-a făcut ţinându-se cu adevărat cont de realitatea şi greutăţile vieţii româneşti. Absorbţia fondurilor europene este infimă, la nici 10% din sumele alocate. Exemplul Poloniei unde absorbţia se apropie de 100% ne face de ruşine. În afara reţelelor de partid, pentru cetăţeanul simplu este mult prea greoaie birocraţia de accesare de fonduri şi trebuie adaptată”, a declarat Erwin Albu la lansarea candidaturii sale.

    erwin albu cu calul la ferma erwin albu la ferma erwin albuErwin Albu este cunoscut opiniei publice mai ales datorită acţiunii neobosite şi reuşite de salvare a Spitalului Municipal Codlea (care a fost închis alături de alte 66 de unităţi medicale în anul 2011, cele mai multe dintre acestea rămânând închise în ciuda promisiunilor politice), dar şi a numeroaselor luări de poziţie ferme şi proteste împotriva neregulilor din administraţia locală. Erwin Albu a fost consilier local din partea organizaţiei politice a minorităţii germane – Forumul Democrat al Germanilor din România, are 33 de ani şi nu a fost niciodată membru al vreunui partid politic. În prezent, Erwin este cofondator și director executiv al Asociației ”Transylvanian Community Solutions”.

    Foto: Facebook.com/ra javan photography


    Te-ar mai putea interesa

    Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului