• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Registrul Auto Român – RAR – anunț pentru fermierii care dețin utilaje agricole

    Roxana Dobre -

    Mesaj important pentru deținătorii de tractoare sau alte utilaje agricole cu care circulă pe drumurile publice! Registrul Auto Român (RAR) anunță fermierii care au nevoie de CIV (cartea de identitate a vehiculului) pentru a putea înregistra utilajele la autoritatea locală, că registrul trimite laboratoare mobile pentru înregistrare.

    Problemele de care se lovesc producătorii agricoli care circulă cu utilaje pe drumurile publice au fost aduse în atenția Ministerului Transporutilor și a a celor de la Registrul Auto Român în cadrul unei întâlniri cu Asociația Forța Fermierilor. Agricultorii prezenți la discuții au arătat că există numeroase proceduri birocratice care complică viața fermierilor.

    Pentru a veni în sprijinul producătorilor agricoli, cei de la RAR au precizat că echipele tehnice sunt disponibile pentru deplasarea în localitățile din mediul rural, chiar și în ferme, pentru un număr de  minim 5 utilaje.

    ”Laboratoarele mobile pentru certificarea autenticității se deplasează în localitățile de domiciliu ale clienților pentru eliberarea cărții de identitate a vehiculului și efectuarea ITP. Registrul Auto Român recomandă celor care utilizează tractoare și utilaje agricole cu care se deplasează și pe drumuri publice să ceară sprijinul autorităților locale pentru fi ajutați să se organizeze și să solicite deplasarea laboratoarelor mobile pentru certificarea autenticității vehiculelor, disponibile la nivelul fiecărei reprezentanțe RAR”, anunță RAR, care precizează că de la începutul anului au fost realizate aceste proceduri pentru sute de astfel de autovehicule.

    Asfel, fermierii por solicita printr-o cerere, model mai jos, deplasarea unui inspector RAR în localitatea unde vor să fie efectueată inspecția utilajelor. De precizat însă că pentru ca acesta să se deplaseze la fermieri trebuie respectate și două condiții esențiale: controlul să se facă pentru minim 5 utilaje și să fie pusă la dispoziție o platformă betonată unde să se poată verifica accelerația și frâna utilajelor.

    Model de cerere personalizat pentru reprezentanța RAR Arad

    Agrointeligența-AGROINTEL.RO a scris de fiecare dată în premieră când legislația a fost schimbată în privința înregistrării utilajelor agricole dar și ce obligații au fermierii care circulă cu tractoare pe drumurile publice. Legislația privind circulația tractoarelor pe drumurile publice a fost completată pe 25 noiembrie cu noi obligații pentru proprietarii mașinilor agricole. Încadrate conform Legii 260/2020 (publicată în Monitorul Oficial pe 20 noiembrie și intrată în vigoare din 23 noiembrie) în categoria vehiculelor lente, tractoarele și combinele trebuie să fie omologate la Regia Autonomă «Registrul Auto Român». O altă obligație mai veche, dar care acum a intrat și la verificare este cea de a avea ITP valabil pentru toate mașinile agricole în circulație pe drumurile publice.

    Despre acest subiect citiți aici: Lege nouă pentru înmatricularea și circulația tractoarelor! ITP și omologarea la RAR – obligatorii!

    Tot pentru a veni în sprijinul fermierilor, Agrointeligența – AGROINTEL.RO a clarificat într-un articol ce categorii de carnet de conducere poate fi folosit dacă nu aveți carnet categoria TR. Astfel, în anumite condiții legate de greutatea tractorului și a remorcilor, mașina agricolă poate fi condusă pe drumurile publice și cu carnet categoria B și C. Atenție! Prin Codul Rutier, sunteți obligat să aveți carnet de conducere valabil și conform reglementărilor dacă vă aflați cu tractorul pe un drum public.


    Te-ar mai putea interesa

    MADR – anunț oficial despre majorarea subvențiilor APIA și hectarele care intră la plată Preț de vânzare la ovine. Cât costă o oaie la intrarea în iarnă Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești

    Ultimele știri

    Patria Credit IFN – program de credite de până la 240.000 de lei pentru micii fermieri La ITC Seeds chiar găsiți hibridul sau soiul de care aveți nevoie Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe!