• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Polițist condamnat la închisoare după ce a șantajat un tractorist care avea utilajul neînmatriculat!

  Roxana Dobre -

  Polițist condamnat la închisoare după ce a ”fabricat” un dosar penal unui tractorist pentru fapte care nu s-au întâmplat în realitate. Totul s-a întâmplat în județul Covasna iar fostul om al legii este acuzat de săvârşirea infracţiunii de şantaj, printr-o sentinţă definitivă pronunţată recent de Curtea de Apel Braşov, informează reprezentanţii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) pe site-ul propriu.

  ”Prin hotărârea din 16 septembrie 2021, Curtea de Apel Brașov a menținut condamnarea unei persoane care, la data săvârșirii faptelor, avea calitatea de șef al unui post de poliție din cadrul Inspectoratului de poliție al Județului Covasna, la pedeapsa principală de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pentru săvârșirea infracțiunii de şantaj. Condamnarea fusese pronunțată, în primă instanță, de Judecătoria Întorsura Buzăului, la data de 2 februarie 2021. Totodată, Curtea de Apel Brașov a aplicat inculpatului și pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului de a ocupa funcţia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, pe o durată de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare. Hotărârea Curții de Apel Brașov este definitivă”, arată sursa citată.

  Polițistul a întocmit dosar penal unui tractorist nevinovat

  Potrivit DGA, în fapt, în luna iulie 2017, a avut loc un eveniment rutier, fără victime, în care au fost implicați conducătorii a două autovehicule, respectiv un tractor agricol pentru care legea nu solicita înmatriculare și un autoturism. Întrucât pentru tractorul neînmatriculat nu se deținea nici RCA, autorul accidentului a convenit cu partea păgubită să încheie o înţelegere amiabilă și să nu se mai prezinte la poliție. Despre această decizie l-a informat și pe șeful postului de poliție competent teritorial.

  Sursa citată mai precizează că a doua zi după producerea accidentului însă, persoana păgubită l-a rugat pe șeful postului de poliție să o ajute să-şi recupereze paguba, respectiv contravaloarea reparațiilor autoturismului. În acest sens, polițistul, deși știa că tractorul agricol nu trebuia înmatriculat, a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat, dispunând efectuarea de cercetări și începerea urmăririi penale.

  ”Astfel, uzând de funcţia şi poziţia sa, inculpatul a administrat probe şi i-a suspendat conducătorului auto al tractorului agricol permisul de conducere pentru neprezentarea la unitatea de poliţie după producerea accidentului soldat cu pagube materiale, deşi fusese anunţat despre acest lucru, insistând ca acesta să îl despăgubească pe celălalt participant cu suma pe care o cerea. Pentru a-l convinge să dea suma de bani cerută, respectiv 3.500 de euro, polițistul l-a asigurat pe autorul accidentului de faptul că, imediat după ce părțile implicate în accident se vor împăca, va finaliza dosarul penal cu propunere de clasare şi îi va restitui permisul de conducere, în caz contrar existând posibilitatea de a fi trimis în judecată, unde i se vor cere daune morale, iar permisul de conducere va rămâne suspendat pe durata procesului, care poate dura chiar şi un an”, mai precizează DGA.

  În textul menționat se mai arată că în luna august 2017, agentul de poliție s-a întâlnit cu autorul accidentului și, după ce s-a asigurat că partea vătămată este de acord cu suma de 2.000 euro, a solicitat să-i lase lui banii pentru a-i remite păgubitului, iar a doua zi a finalizat cercetările în dosar și a întocmit propunerea de clasare a cauzei.

  ”Astfel, inculpatul a condiţionat finalizarea dosarului penal cu propunerea de clasare a cauzei şi restituirea permisului de conducere şi a întocmit, cu bună ştiinţă, un dosar penal pentru o infracţiune neprevăzută de legea penală, la rugămintea păgubitului, pentru ca acesta să primească în final, în mod injust, suma de 2.000 euro de la autorul accidentului. Dosarul a fost constituit ca urmare a unui denunț depus la Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Covasna, în cauză polițiștii anticorupție ai D.G.A. – S.J.A. Covasna fiind delegaţi de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna să desfășoare activităţi de procedură penală”, se mai precizează în document.


  Te-ar mai putea interesa

  Legea pentru plafonarea prețurilor la energie – aprobată. Ce fermieri vor avea facturi mai mici Plantarea pomilor fructiferi. 10 sfaturi pentru o prindere garantată a puieților În loc să închidă mall-urile, au închis târgurile de la țară!

  Ultimele știri

  Crescătorii de animale pot fi grav afectați. Anunțul făcut de Adrian Oros! Grâul – la mare căutare. România a depășit Rusia la exportul de cereale către Egipt Comisia Europeană: Ajutor de până la 1.000.000 euro/beneficiar pentru afacerile afectate de pandemie