• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Daniel Florea, Borealis România: Folosim mai puține îngrășăminte decât fermierii din Vestul Europei

    agrointeligenta.ro -

    A folosi o cantitate mai mare de îngrășăminte nu asigură mereu o producție mai bună. Important este ca fermierul să aplice în mod corect și rațional îngrășămintele chimice în culturile lor. Potrivit lui Daniel Florea, alea sales manager Borealis LAT România și Europa de Est, cheia pentru o agricultură inteligentă stă în analiza de sol, care își spune exact ce trebuie să dai pământului pentru a avea recolta dorită.

    Analizele de sol reprezintă un pas absolut necesar pentru o bună cunoaștere a nevoilor solului fără de care nu se poate imagina o exploatare modernă, permițând cunoașterea exactă a nutrienților necesari, spune specialistul.

    ”Pe lângă vânzarea produselor către fermieri sau distribuitori, venim în sprijinul clienților cu servicii de consiliere, analize de sol, câmpuri experimentale și o serie de noi instrumente cum ar fi “N-tester”. Acesta este un dispozitiv care măsoară cantitatea de nitrogen din plantă și o compară cu necesarul ei, ceea ce permite fermierului să determine mult mai exact ce cantitate de îngrășăminte are nevoie planta conform principiului “întreabă planta ce are nevoie”, permițând o mai bună protecție a mediului înconjurător”, a declarat Daniel Florea (foto) pentru revista Sănătatea Plantelor.

    daniel florea borealis lat romaniaReprezentantul Borealis în România apreciază că fermierii români folosesc mai puțini fertilizatori decât colegii lor din Vest. ”Cantitatea estimată de substanță activă pe hectar folosită în România este de aproximativ 50 kg, aproape la jumătate față de cea folosită în vestul Europei. Importantă este și structura acesteia (N-P-K), microelementele, solubilitatea și modul de administrare pentru a mări eficiența culturilor și, în final, rezultatele fermierilor”, explică Florea.

    Creșteri de preț pe piața mondială

    Până în toamna anului trecut, prețurile la îngrășăminte au avut o tendință puternică de reducere. Începand cu octombrie-noiembrie acestea au avut trend crescător, fiind accentuat în luna ianuarie, analizează reprezentantul Borealist. Numai în ultimele luni prețul la îngrășămintele pe bază de nitrogen a crescut cu aproape 30-40 euro/tonă, iar la NP a ajuns să depășească dublul acestei creșteri.

    În România, diferenta a fost mult atenuată mai ales de structura ofertei și a cererii de pe piață. ”Ne asteptăm ca anul acesta să cunoaștem o evoluție firească la prețul îngrășămintelor chimice cu creșteri în sezon și scăderi în perioada de predepozitare (în vară)”, a concluzionat specialistul de la Borealis LAT România.

    Borealis LAT Romania SRL a fost înființată în decembrie 2005 (sub denumirea Linzer Agro Trade România SRL ) fiind la acel moment membră a grupului OMV. Din 2007, compania mamă din Linz a fost achiziționată de grupul Borealis, iar în ultimii 6 ani, compania s-a dezvoltat putenic având acum acoperirea cu depozite și forță de vânzări a principalelor zone agicole ale țării. În prezent, Borealis dispune de 6 depozite de îngrășăminte chimice cu capacitate de depozitare între 5 si 20 de mii de tone fiecare.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenția APIA de 98,80 euro/ha, la plată din 2 decembrie pentru micii fermieri O fabrică românească de utilaje agricole – scoasă la vânzare. Pe terenul ei s-ar putea construi un hipermarket Fraudă în apicultura românească, anchetată de Parchetul European. S-au făcut primele percheziții

    Ultimele știri

    Fermierii au de unde alege. Peste zece hibrizi de porumb sunt în oferta Rodbun și Fertillia Liviu Dobre, director general Agricover Holding: ”Ne place energia tinerilor care participă la programul Tineri Lideri pentru Agricultură” Fermierul Nicolaie Apopi a închis campania. Campania agricolă de toamnă