• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Pe drumurile patriei, în ajutorul fermierilor

    Adrian Radu -

    Succesul unei bănci se măsoară prin succesul partenerilor pe care îi ajută la momentul potrivit, cu suma potrivită. Iar printre cei mai buni parteneri ai băncilor sunt și agricultorii. Investițiile pe care le fac cu ajutorul împrumuturilor îi ajută să-și crească frumos și sănătos afacerile.

    Munca de bancher pe teren este frumoasă și provocatoare, în același timp. De ce? Frumoasă, pentru că fiecare vizită la un partener reprezintă un prilej de a descoperi ceva nou. Provocatoare, pentru că fermierii sunt foarte selectivi când vine vorba de băncile cu care lucrează. În plus, nu au prea mult timp să stea la ghișee, pentru că orice oră departe de câmp înseamnă potențiale probleme în culturi.

    Adrian Paladie este bancher pe teren la Patria Bank și cunoaște nevoile fermierilor. El și toți colegii săi știu că seriozitatea, disponibilitatea agenților și rapiditatea cu care se întâmplă etapa de semnare a documentațiilor sunt trei dintre cele mai importante calități pe care le caută fermierii la o bancă. Acestea sunt și atuurile care definesc activitatea Patria Bank în zona agriculturii.

    „Credite pentru fonduri europene, achiziție de noi terenuri, investiții sau pur și simplu credit pentru capital de lucru sunt cele mai căutate produse de la noi. De ce? Pentru flexibilitate și perioada de finanțare extinsă care permite cu adevărat fermierului să-și drămuiască bine finanțele afacerii. Și, cel mai important, suntem oameni de-ai locului, stim problemele cu care se confruntă și suntem aproape cu o mână de ajutor, finanțare sau altele ” spune Adrian Paladie, Manager Regional Vânzări Agro la Patria Bank.

    Agenții de pe teren sunt mereu aproape de fermieri. Un telefon primit și urcă repede în mașină, cu documentele pregătite, cu informațiile puse în ordine. Și chiar cu un zâmbet pe chip, știind că va ajuta un agricultor să-și continue munca prin care ne aduce hrana pe masă. Fermier cu fermier, cei de la Patria Bank și-au construit o rețea puternică de parteneri.

    Cu ce i-au mai convins agenții de pe teren Patria Bank pe fermieri? Cu produsele avantajoase, precum creditele pentru fonduri europene, pentru achizițiile de terenuri, pentru investiții sau pentru capital de lucru. Dar, și mai important, cu faptul că au înțeles afacerile agricultorilor, provocările pe care le întâlnesc și au oferit soluții pentru fiecare fermier în parte.

    Acest articol face parte din proiectul „Împreună pentru agricultură” realizat de Patria Bank alături de fermierii români care au reușit să crească și să se dezvolte, cu determinare, multă muncă și sprjin financiar.

    Patria Bank este dedicată sprijinirii fermierilor locali, fiind unul dintre cei mai activi finanțatori ai segmentului AGRO, cu experiență și expertiză de peste 20 de ani în finanțarea agriculturii (prin Patria Credit și Patria Bank).

    Produsele de creditare dedicate agriculturii oferite de Patria Bank acoperă toate nevoile specifice segmentului:
    – achiziția de bunuri (vehicule, echipamente, utilaje etc.) utilizate în activitatea agricolă, cu până la 100% finanțare a valorii acestora, inclusiv finanțarea TVA-ului
    investiții imobiliare (terenuri agricole, achiziție de clădiri / ferme, construcție / renovare clădiri / ferme etc.), utilizate în scopul desfășurării activității agricole, achiziție terenuri agricole etc.); precum și alte investiții specifice activității agricole; cu până la 100% finanțare din valorea terenului
    – refinanțarea creditelor de investiții de la alte instituții financiare sau refinanțarea investițiilor realizate din surse proprii;
    finanțare capital de lucru curent, achiziție de inputuri de la furnizorii parteneri Patria Bank
    Credite APIA
    – finanțări punte pentru proiecte cu Fonduri Europene;
    – credite de investiții pentru co-finanțarea proiectelor cu Fonduri Europene;
    – componente ale proiectelor pe Fonduri Europene și naționale care nu sunt reglementate

    Produselor dedicate, care favorizează specificitatea acestui domeniu (atat în tipologia de culturi, cât și în particularitățile de rambursare, în funcție de sezonalitatea caracteristică), Patria Bank le adaugă echipe dedicate, dublu specializate (vânzători cu specializare bancară & inginerie agro și aprobatori specializați în finanțarea agriculturii) , deservind toate tipurile de firme cu domeniu de activitate agricultura.


    Te-ar mai putea interesa

    Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina: arestat, eliberat pe cauțiune, încă își exercită atribuțiile de ministru Agnes Jansen după reportajul Agrointeligența: ”Mă pensionez, dar nu rămâneți fără legume!” Cine încasează subvenția APIA pe pășunea comunală. Acte necesare