• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Al doilea cioban atacat de urs – găsit mort în pădure. Ministrul Mediului: Ursul va fi eliminat!

  agrointeligenta.ro -

  Al doilea cioban dintre cei trei atacaţi de un urs la limita dintre județele Suceava și Harghita, a fost găsit mort. Cadavrul bărbatului a fost identificat la aproximativ 300 de metri de locul în care a avut loc atacul.

  Mihai Cadar, în vârstă de 26 de ani, are leziuni traumatice majore provocate de atacul ursului, este o concluzie destul de clară a celor care l-au găsit.

  Al doilea cioban atacat, Toader Dirma, în vârstă de 45 de ani, a fost adus cu ambulanța, vineri seara, la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. După ce a fost investigat la Unitatea de Primiri Urgențe, medicii au decis transferul acestuia la o clinică din Iași. Bărbatul era stabil, dar cu leziuni profunde: plăgi mușcate la față, traumatism cranio-facial complex, trei degete amputate parțial la mâna stângă și traumatism abdominal.

  Ursul a atacat crezând că bărbații au venit să îi ia prada, o vacă parțial mâncată

  Ciobanul supraviețuitor și un al treilea, care a fost și el martor la tragedie, spune că au mers în pădure pentru a fotografia vaca mâncată parțial de urs, pentru a justifica în fața fermierului dispariție ei. Ciobanii ar fi fost surprinși de urs lângă pradă. Ursul a interpretat că oamenii au venit să îi ia prada, astfel că a atacat virulent. Dacă ciobanul de 45 de a fost mușcat de mâini, abdomen și față, cel mai tânăr a fugit, însă a fost ajuns din urmă de urs. Toți cei trei ciobani au domiciliul în județul Harghita.

  Fondul de vânătoare, administrat de Ocolul Silvic Broșteni

  Dacă intervenția de căutare a fost făcută de echipe din județul Suceava, ancheta penală a fost preluată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Toplița. Se pare că fondul de vânătoare unde s-a petrecut nenorocirea este în administrația Ocolului Silvic Broșteni.

  Din datele primite în Dispeceratul ISU Suceava, sâmbătă dimineață, în jurul orei 7:40, jandarmii suceveni au găsit trupul tânărului de 26 de ani, care a fost dat dispărut. Acesta se afla la o distanță de aproximativ 300 de metri, față de locul unde a fost observat ultima oară, în interiorul pădurii. Din nefericire, leziunile sale erau incompatibile cu viața.

  Jandarmii l-au preluat și au solicitat sprijin echipajelor Salvamont, pentru a-l coborî de pe munte, înspre județul Harghita.

  Ministrul Mediului anunță ”extragerea” animalului care a cauza moartea bărbatului și rănirea celuilalt

  În urma atacului, mininistrul Mediului, Tanczos Barna a anunțat că se va aplica noua legislație privind eliminarea în regim de urgență a urșilor agresivi.

  ”Noi victime ale urșilor au fost înregistrate în România după ce, noaptea trecută, un urs a atacat trei persoane în zona montană a județelor Suceava și Harghita. Un bărbat de 26 de ani a decedat iar altul este internat în spital în stare critică. Încă mai așteptăm ca autoritățile abilitate să finalizeze investigațiile, însă un lucru este clar: ursul reprezintă un pericol real astăzi în România. În cursul nopții Jandarmeria, Garda de Mediu și Agenția de Mediu Harghita au elaborat documentația necesară emiterii acordului de extragere a animalului care a cauzat decesul persoanei. Ministerul Mediului va continua să facă toți pașii necesari pentru a soluționa problema urșilor în România. Am pregătit cadrul legal pentru intervenția imediată în intravilanul localităților și vom lua toate măsurile necesare reducerii contactelor (întâlnirilor) om-urs pentru a asigura atât siguranța cetățenilor cât și protejarea speciei. Transmit sincere condoleanțe familiei îndurerate și cred, în continuare, că nimic nu poate fi mai presus de viețile oamenilor. Trebuie să fim raționali și să aplicăm măsuri prin care să reducem la minimum riscul producerii unor asemenea evenimente în viitor”, a transmis ministrul Mediului prin intermediul paginii sale de Facebook.


  Te-ar mai putea interesa

  Găinile nu mai fac ouă – cauze. Ce remedii există Ministerul Agriculturii: APIA a început plata subvențiilor ANT! Primele sume care intră în conturi Apicultor disperat: Ni s-a otrăvit stupina cu 150 de familii de albine, unica noastră sursă de venit! A ajuns primul transport cu oi donate pentru oierul căruia i-au murit animalele de la un tratament Șeful APIA: 12 euro/ha – cuantumul ANT la culturi în teren arabil

  Ultimele știri

  Franța interzice importul de legume și fructe tratate cu substanțe interzise în UE Franța și Polonia au cerut UE monitorizarea mai atentă a producției de cereale din Ucraina Fermierii români au cerut la Bruxelles un preț de intervenție de minim 200 euro pe tona de grâu Fermier cercetat penal pentru depozitarea improprie a 24 de tone de azotat de amoniu Dacian Cioloș va transmite la Bruxelles un set de propuneri pentru Politica Agricolă Comună (PAC)