• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • RDF Arad – investiții de 5,7 mil. euro. Capacitatea de depozitare dublată și o fabrică de extrudat soia – pe listă!

  agrointeligenta.ro -

  RDF Arad, unul dintre cei mai importanți jucători regionali în agribusiness, marchează finalizarea unor investiții în valoare de 5,7 milioane de euro și vizează să achiziționeze companii cu domenii de activitate conexe.

  Investițiile făcute de compania RDF Arad includ:

  1. O investiție în valoare de 3 milioane euro în sediul RDF din localitatea Șofronea, jud. Arad cu obiectivul de a crește capacitatea de depozitare a companiei de la 10.000 la 22.000 de tone. În același timp, RDF a achiziționat aparatură de laborator și instalații noi pentru selecția și tratarea semințelor, precum și o fabrică de extrudat soia. Mai mult, investiția a presupus schimbarea întregii infrastructuri deținute prin schimbarea sistemului de canalizare, înlocuirea a peste 12.000 mp de platforme betonate și renovarea integrală a spațiilor de depozitare și a întregului sediu al companiei.
  2. O investiție în valoare de 1,3 milioane euro în achiziția unei baze pentru depozitare în localitatea Ineu, jud. Arad, cu o capacitate de depozitat cereale de 20,000 tone, și pentru implementarea sistemul de gestiune Dynamics Navision.
  3. Investiții de 1,4 milioane euro pentru completarea parcului cu utilaje agricole noi, moderne, pentru exploatarea terenurilor.
  Florin Deznan, CEO RDF Arad

  Florin Deznan, CEO RDF Arad, a explicat că investițiile reprezintă o strategie de creștere și dezvoltare.

  ”Investițiile fac parte din strategia noastră de a crește comerțul cu cereale, de a dezvolta ramura de producție de semințe și de a ne diversifica liniile de business. Prin aceste investiții am reușit să creștem capacitatea de depozitare de la 10.000 la 42.000 tone și cantitatea de semințe produse, și nu în ultimul rând, să reducem costurile. Mai mult, prin achiziția fabricii de extrudate soia, am devenit printre puținii procesatori de soia din Romania. Investițiile în utilaje ne permit să lucrăm suprafețe de trei ori mai mari de teren agricol, iar investiția din Ineu ne-a ajutat să creștem cantitățile de cereale pe care le tranzacționam, mergând în sprijinul fermierilor din zonă, unde spațiile de depozitare sunt insuficiente”, a spus Florin Deznan, CEO RDF Arad.

  Investiții pe fonduri europene, dar și prin credit bancar și leasing

  Investițiile au fost realizate prin intermediul unui proiect de fonduri europene, prin care 50% din investiție a venit de la AFIR iar 50% din credit bancar. Investițiile din baza de la Ineu și în utilajele agricole au fost realizate cu ajutorul unui credit bancar și leasing.

  ”Agricultura se numără printre sectoarele de interes strategic în România și care are potențial uriaș de dezvoltare, mai ales în zona de digitalizare și tehnologizare, inovația urmând a avea un rol definitoriu în eficiența, productivitatea și calitatea produselor. Cu această perspectivă, în viitorul apropiat ne dorim să retehnologizam baza din Ineu, iar pentru următorii pași de dezvoltare a RDF ne dorim să achiziționăm companii cu domenii de activitate conexe”, a spus Alexandru Savin, Membru în Consiliul de Administrație al ROCA Investments.

  Creștere de 65% a afacerilor anul trecut

  În 2020 echipa RDF a crescut afacerile cu 65% și a ajuns la un profit operațional (EBITDA) de 4,3 milioane lei. În anul 2021 RDF estimează o creștere de aproximativ 20% a cifrei de afaceri și o creștere de EBIDTA cu aproximativ 50% față de 2020. RDF a crescut de asemenea suprafețele de teren agricol lucrate de la 600 ha în 2019 la 2000 ha în 2021.

  Sectorul agricol în România

  Programe la nivel național de tehnologizare pentru creșterea gradului de irigare și cultivarea terenurilor mai puțin favorabile ar duce agricultura la un alt nivel și ar spori competitivitatea țării, arată dezbaterile CONFIDEX by Impetum Group. Irigațiile vor juca un rol crucial pentru securitatea agro-alimentara a României și dezvoltarea sectorului agricol autohton și în acest sens, un sistem național de irigații este o soluție.

  ”Tehnologia modernă va oferi avantajul competitiv la nivelul jucătorilor din agricultură, dar și la nivelul României în relațiile comerciale cu alte țări. Experiența inginerilor agronomi poate fi plusată de tehnologie, iar accesul la date corecte și complete în timp real poate îmbunătăți semnificativ deciziile luate și eficiența. Dezvoltarea tehnologică în perioada următoare poate fi explorată la mai multe nivele, precum (i) informatizarea sistemelor de irigații pentru irigarea eficientă și corectă a culturilor, (ii) creșterea eficienței în controlul calității prin platforme care oferă informații în timp real, (iii) abordarea agriculturii de precizie prin sisteme de monitorizare a culturilor prin satelit/drone/stații meteo, și nu în ultimul rând, prin echipamente agricole autonome controlate automat prin GPS care duc la agricultura de precizie”, a încheiat Alexandru Savin.


  Te-ar mai putea interesa

  Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață

  Ultimele știri

  MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”