• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • La polonezi se poate, la noi nu! Guvernul de la Varșovia a lansat un program de sprijinire a fermelor de porci afectate de PPA!

    agrointeligenta.ro -

    Cu ferme de suine afectate de pesta porcină africană, Polonia a decis să nu lase acest sector fără sprijin. Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale de la Varșovia, Grzegorz Puda, a anunțat implementarea  unui Program național de sprijin pentru fermele de creștere a porcilor.

    Programul pentru fermele de porci, lansat pentru a susține sectorul puternic zdruncinat de PPA, include atât măsuri menite să prevină apariția unor noi focare, cât și sprijin direct pentru repopularea exploatațiilor afectate de virus.

    În cadrul programului derulat pentru fermele de porci din Polonia, sprijinul va acoperi:

    În total, guvernul a alocat 200 de milioane de zloți polonezi, echivalentul a 43,75 de milioane de euro, pentru a sprijini fermierii ale căror ferme au fost avut de suferit în urma focarelor de pestă porcină africană.

    Cum se vor împărți banii din cadrul programului polonez pentru sprijinirea crescătorilor de porci:

    Primul pilon –  15 milioane de zloți (3,28 milioane de euro) – pentru biosecuritatea fermelor

    Program național implementat de Agenția pentru Restructurarea și Modernizarea Agriculturii, care permite rambursarea a 50% din cheltuielile suportate pentru biosecuritatea fermei. Costurile achiziționării de covorașe de dezinfectare, echipamente de dezinfectare, îmbrăcăminte de protecție și securizarea clădirilor în care porcii sunt păstrați împotriva accesului animalelor domestice vor fi rambursate.

    Al doilea pilon – 150 de milioane de zloți (32,81 milioane de euro) – compensarea pierderilor legate de venituri

    Un program național implementat de Agenția pentru Restructurarea și Modernizarea Agriculturii, care permite compensarea cuantumului veniturilor crescătorilor de porci fermieri din vânzările din zonele supuse restricțiilor ASF la valoarea lor de piață.

    Al treilea pilon – 15 milioane de zloți (3,28 milioane de euro) – pentru protecția financiară a obligațiilor de drept civil suportate

    Programul național implementat de Agenția pentru Restructurarea și Modernizarea Agriculturii constă într-un împrumut fără dobândă pentru finanțarea obligațiilor de drept civil pentru producătorii de porci care dețineau porci în zonele afectate de PPA. Se are în vedere inclusiv finanțarea obligațiilor de drept civil neplătite care au fost asumate în legătură cu cu desfășurarea activităților de către producătorul de porci.

    Al patrulea pilon–  reconstrucția populației de porci

    Programul național implementat de Centrul Național de Sprijin Agricol (împrumut cu dobândă redusă) și Agenția pentru Restructurarea și Modernizarea Agriculturii (împrumut preferențial cu subvenție de stat pentru dobânzi), care să permită finanțarea achiziționării efectivului de porci de bază, precum și resurse de producție agricolă pentru a relua producția de porci (de exemplu, curățarea și dezinfectarea fermelor de porci, furaje, îngrijire veterinară, costuri de energie electrică, încălzire) și cheltuieli de investiții pentru achiziționarea de mașini și echipamente pentru echipamente de porci, tractoare agricole și alte mașini necesare în activitatea de creștere a porcilor.

    Al cincilea pilon – sprijin pentru prelucrarea agricolă și scurtarea lanțului de aprovizionare.

    Investițiile în prelucrare implementate în mod continuu din fondurile Planului de Dezvoltare Rurală și activitățile planificate a căror extindere poate constitui un impuls pentru dezvoltarea abatoarelor agricole în zonele ASF.

    *Text tradus și adaptat. Sursa: Gov.pl


    Te-ar mai putea interesa

    Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești La ce temperaturi se pot face tăieri la pomi iarna Ferma de măgărițe, o afacere cu potențial uriaș. Asinia Farm – producție de lapte, în curând și de carne

    Ultimele știri

    La Cocoș: Primim zilnic 15-20 de cereri de angajare. Nu avem criză de personal! Prognoza agrometeo: Valori satisfăcătoare pentru rezerva de apă în majoritatea regiunilor agricole Cartofi cultivați direct din semințe, în câmp. Tehnologia Solynta – disponibilă în România din acest an