• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Alin Căprilă: Ca fermier m-am simțit jignit de subvenția de 5 lei pe cap de animal. Am renunțat la zootehnie!

  Angelica Lefter -

  Alin Căprilă, unul dintre cei mai cunoscuți crescători de vaci de carne din România, a renunțat la zootehnie. După ce a muncit ani buni afară ca să își facă acasă cum a văzut la străini, acum tânărul a anunțat că a decis să renunțe la taurinele Aberdeen Angus și să se dedice doar culturii vegetale.

  În cadrul Congresului Fermierilor 2021, eveniment organizat de Asociația Forța Fermierilor marți, 7 septembrie, la București, călărășeanul Alin Căprilă a relatat greutățile ce l-au determinat să renunțe la zootehnie.

  ”Eu sunt unul dintre tinerii aceia pe care România și-i dorește înapoi. Am mers, am strâns niște bănuți în Marea Britanie și am venit și i-am investit în agricultură în România. Am încercat să facem lucrurile un pic mai complex, așa cum am văzut că funcționează o fermă în afară. Am încercat să investim și în zootehnie, am adus din rasa Aberdeen Angus o infuzie de material genetic din cele mai bune ferme din lume, din Scoția, Australia, America”, a vorbit Alin Căprilă despre investiția sa în agricultură.

  Din păcate, eforturile tânărului și economiile sale nu au fost de ajuns. ”Trăim într-o țară cu o legislație foarte, foarte prost concepută. Pe lângă munca depusă de zi cu zi, trebuie să stăm precum milogii pe la ușile instituțiilor. Nu este normal ca renovarea unui grajd să dureze 2 săptămâni și autorizarea 4 luni sau 6 luni. Am accesat un proiect european destul de îndrăzneț, facem un lanț integrat. Din păcate, am renunțat și la proiect și la zootehnie și ne axăm doar pe cultura mare. M-am simțit jignit pentru o subvenție de 5 lei pe cap de animal în 2020! Eu, unul crescător, m-am simțit jignit de o asemenea subvenție! Din punctul meu de vedere, din momentul în care se iau asemenea decizii trebuie consultați și restul crescătorilor, nu 3 dintre cei mai mari și atât. Toți suntem agricultori, toți suntem zootehniști, toți contăm!”, a spus fermierul din Călărași în cadrul Congresului Fermierilor 2021.

  CITIȚI ȘI: Alin Căprilă – tânărul care a muncit în Anglia pentru a-și face propria fermă acasă, în Călărași

  Alin Căprilă nu și-a pierdut speranța că lucrurile vor evolua în mai bine. ”Fermierii din România, dacă s-ar uni, dacă ar reuși să coaguleze o entitate și să fie uniți, ar putea să fie cea mai mare forță din România! Suntem în toate colțurile țării, suntem la cota 1.500, suntem în Deltă, suntem peste tot! Noi putem fi o forță foarte mare în România dacă suntem uniți! Asta ne lipsește! Sfaturile noastre ar trebui să fie băgate în seamă, să fie luate în considerare și când se fac legi! Și până la urma urmei legile trebuie făcute în așa fel încât să le putem respecta și să putem funcționa respectându-le! Europa nu este o sperietoare față de fermieri sau față de români, Europa ne poate da o șansă, noi trebuie să alegem pe cine trimitem acolo să ne negocieze lucrurile, să ne reprezinte și să ne reprezinte corect! Și să spună și punctele noastre de vedere, nu numai ale Europei!”, a concluzionat fermierul Alin Căprilă.


  Aplicația Agrointeligența

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Vlad Macovei, Asociația Forța Fermierilor: Prioritatea noastră este să avem un PNS care să reprezinte interesele tuturor categoriilor de fermieri din România! Războiul ecoschemelor: Miza de jumătate de miliard de euro pe an din subvențiile APIA. La ce fermieri vor ajunge banii? Cei cinci hibrizi-vedetă de la Pioneer semănați de Corteva în platforma de rapiță AGROSHOW 2022

  Ultimele știri

  Alertă ANM în vigoare! Vreme foarte rece și rafale puternice de vânt de peste 80-100 km/h! Ziua europeană a produselor ecologice. Decizia pentru fermieri luată de trei instituții europene! Carmen Avram – interpelare către comisarul Wojciechowski: Când veți face studii pentru a vedea cum sunt afectați fermierii?