Ştiri agricole

Adjunctul ministrului elen al agriculturii a demisionat. Motivul: reforma laptelui impusă de creditorii Greciei

Maximos Harakopoulos, ministrul-adjunct al agriculturii din Guvernul de la Atena a demisionat ieri. El a luat decizia în urma unui scandal iscat în jurul unei reforme a industriei laptelui care viza mai ales prelungirea termenului de valabilitate al produselor.

Potrivit Associated Press, adjunctul ministrului grec al agriculturii a demisionat din cazua unei propuneri de a prelungi termenul de valabilitate al laptelui la raft, declarând însă că va susține mai departe pachetul legislativ convenit cu creditorii internaționali ai Greciei.

Harakopoulos, care reprezintă o circumscripție eminamente agricolă, s-a opus reformei laptelui, una dintre cerințele înaintate Greciei de către creditorii externi: Uniunea Europeană, Banca Centrală Europeană și Fondul Monetar Internațional.

Crescătorii eleni de bovine se tem de schimbarile vor favoriza importurile, mai ales că prețurile la lapte în Grecia sunt printre cele mai mari din Europa.

Chestiunea laptelui face parte dintre reformele de piață convenite de Grecia cu creditorii și care au fost incluse într-un proiect de lege complex, ce va fi votat în această seară. Harakopoulos a anunțat că ar fi votat împotriva reformei laptelui, dacă mențiunea ar fi fost inclusă într-un articol de lege separat, dar fiind vorba d eun pachet legislativ menit să salveze Grecia, va vota în favoarea reformelor.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!