• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Concluziile unui fermier din Ialomița. Ce produse a folosit ca să aibă producția dorită de pepeni

    Adrian Radu -

    Tot mai mulți fermieri din regiunile producătoare de pepeni adoptă scheme noi de fertilizare, cu produse care promovează absorbția mai eficientă a nutriențiilor de către plante. Daymsa este o companie care oferă soluții pentru mărirea randamentului și a calității culturilor, protejând în același timp mediul înconjurător.

    Andrei Boitoș, fermier din localitatea Gheorghe Doja, județul Ialomița, a ales anul acesta să urmeze întreaga schemă nutrițională Daymsa, iar eficiența produselor a fost confirmată în teren.

    ”Toate produsele au fost eficiente, dar sunt impresionat în mod special de patru dintre ele. Unul este Naturamin WSP, un biostimulator pe bază de aminoacizi, care ajută cultura în momentele grele de stres, care în ultima perioadă au fost din ce în ce mai dese. Avem schimbări climatice majore, avem stres termic, avem stres hidric, încurajez toți producătorii de legume și fructe să folosească Naturamin WSP de 3-5 ori pe sezon, câte 500 de mg / ha”, a declarat fermierul.

    Naturamin WSP este un fertilizator de ultimă generație cu 80% aminoacizi liberi, cu rol de biostimulare a creșterii și dezvoltării plantelor în toate fazele. Este recomandat în special pentru reluarea rapidă și puternică a dezvoltării plantelor care au suferit un stres (boală, salinitate, secetă, umiditate).

    Producătorul ialomițean a utilizat, de asemenea, și Naturamin-Ca B, un corector de deficiențe, formulat cu aminoacizi liberi care complexează calciul și borul, facilitând asimilarea lor.

    ”Uniformizează fructul, îi creează rezistență la transport, în special dacă vorbim de pepeni galbeni. De asemenea, ajută și la producție, întrucât fructele vor fi mai mari, mai uniforme, automat mai grele. Deci, producție un pic mai mare. De altfel, fiind prezent și borul în el, stimulează înflorirea undeva cu 12 procente în plus față de o cultură unde nu a fost aplicat Naturamin Calciu Bor”, a mai explicat Andrei Boitoș.

    Schema de tratamente Daymsa a fost completată la ferma din Gheorghe Doja cu produsele Cytoplant 400, recomandat pentru a stimula diviziunea celulară în organele plantei în curs de dezvoltare, crescând numărul și mărimea fructelor și Folitex, un corector de deficit de calciu îmbogățit cu potasiu, magneziu și bor.

    Un alt fermier care și-a asigurat atingerea obiectivelor de cultură prin produsele Daymsa este Aurelian Cioară, din localitatea Grojdibodu, județul Olt. Producătorul de pepeni a optat pentru o schemă avansată de tratamente Daymsa, iar ”produsele de finețe” pe care le aplică sunt Naturmix Magneziu, un corector indicat pentru prevenirea sau corectarea deficiențelor nutriționale care provoacă tulburări interne care scad randamentele și Raiza Mix, o formulă lichidă, care îmbunătățește și stimulează procesul de încolțire, răsărire și dezvoltarea inițială a plantelor.

    ”Raiza Mix este destinat înrădăcinării. În testări am observat că a confirmat și la tratamentele radiculare, la îmbăieri, dar și la tratatul semințelor. Fermierii cu care mă sfătuiesc mi-au spus că merge bine și la foliar, chiar și după fructificare și legare, ajută și stimulează planta să evolueze”, a explicat fermierul oltean.

    Daymsa are o serie de certificări și acreditări care permit utilizarea produselor sale în agricultura ecologică, eliberate de cele mai prestigioase organisme de certificare din lume, precum ECOCERT, BCS Öko-Garantie, Ecolabel, Certicaae, INTERECO, OMRI și Control Union. Tehnologiile complete Daymsa pot fi consultate pe www.naturgrup.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”