• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Idei de afaceri: Top 5 oportunități de business în agricultură

  agrointeligenta.ro -

  Cautăm oportunități de afaceri și mizăm în mod intensiv pe cele din domeniul agriculturii, cu accent clar pe agricultură ecologică. La urma urmei, acest sector dă semnale puternice într-o economie în care nu toate sectoarele se pot lăuda cu o astfel de rată de randament.

  În mod clar, în ultimii ani, din ce în ce mai mulți români se orientează către ideea de a pune pe picioare o afacere agricolă profitabilă.

  De la plante medicinale și până la arbuști fructiferi, de la legume bio și până la plante aromatice, toate reprezintă opțiuni inspirate pentru românii care au de gând să investească într-o îndustria aflată în plină dinamică.

  Iată doar 5 dintre cele mai profitabile oportunități de afaceri în agricultură:

  andive

  Cultivarea andivelor

  Andiva mai este cunoscută sub denumirea de cicoare de Bruxelles sau cicoare Witloof. Andiva este probabil una dintre cele mai recente legume luate în cultură. Andivele sunt legume deosebit de valoroase pentru cultivatori, un aspect de care ținem cont în mod clar fiind și prețul de comercializare.

  În ultimii ani, românii și străinii prezintă din ce în ce mai mult interes pentru o plantă care posedă calități terapeutice verificate. În România, andivele încă nu sunt cultivate pe suprafețe agricole de mari dimensiuni.

  legume

  Cultivarea legumelor în sistem ecologic

  O altă mișcare strategică, inspirată, este cea de a ne ocupa de cultivarea legumelor bio, organice, în sistem ecologic. Din ce in ce mai mult mizăm și pe legumele bio, care nu au fost cultivate cu ajutorul fertilizatorilor și pesticidelor. Sunt produse deosebit de avantajoase din punct de vedere financiar, pentru cultivatorii români și străini.

  sorg

  Cultivarea plantelor furajere

  Plantele furajere, de la lucernă, sorg, trifoi sau porumb, sunt toate surse excelente de profit în anul 2014. Cei care se orientează către aceste afaceri agricole au de investit în alegerea celor mai profitabile culturi de plante furajere, în pregătirea terenului, în semănat, în recoltare s.a.m.d.

  valeriana

  Cultivarea valerianei

  Valeriana este recunoscută pentru proprietățile ei medicamentoase în tratarea depresiilor, asteniilor, stărilor de nervozitate, agitație, anxietate și nu numai. O plantă cu importante proprietăți curative aduce cu sine un nivel înalt de cerere și prețuri de comercializare extrem de atrăgătoare pentru români și pentru străini. În România, nivelul competiției este încă redus.

  seminte de anason

  Cultivarea anasonului

  Anasonul este originar din regiunea mediteraneană. De la anason se folosesc fructele care sunt foarte bogate în ulei volatil și au acțiune terapeutică pentru diverse boli și afecțiuni. În România, din nou discutăm despre un nivel redus al competiției, cu toate că nu sunt implicate eforturi foarte mari pentru susținerea unei culturi de anason, chiar și în sistem ecologic. Cele mai favorabile zone pentru cultura anasonului în țara noastră sunt cele de sud, în județele Constanța, Dolj, Timiș, Ialomița, Teleorman și Olt.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Instalarea Tinerilor Fermieri 2020. Proiectele se depun din 15 iulie, sprijinul maxim – 50.000 euro/fermă! TRANSFORMER – cel mai nou ameliorator de sol! De ce este acest produs UNIC PE PIAȚA DIN ROMÂNIA! Azot în formă lichidă de la Agro-Est Muntenia. Azofol, produsul câștigător pentru plante!

  Ultimele știri

  Tânăr fermier nevoit să-și abandoneze afacerea în agricultură după ce culturile i-au fost distruse de secetă! Au început noi controale în teren! Amenzi de până la 20.000 de lei pentru fermieri! Ministerul de Interne: Atacurile urșilor și lupilor vor fi considerate situație specială de urgență!

  Căutare în articole