Comerţ alimentar

Aurel Popescu (ROMPAN), despre efectul reducerii TVA la pâine: ”Până în septembrie, sperăm ca 50% din piața neagră să treacă în sfera producției fiscalizate”

Piața neagră din industria morăritului și a panificației este principalul motiv pentru care în România continuă să se comercializeze o cantitate semnificativă de produse de calitate îndoielnică, a reieșit din declarațiile președintelui Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase (ROMPAN) Aurel Popescu.

În cadrul expoziției Gastropan desfășurată la Brașov, Popescu s-a arătat optimist privind efectele reducerii TVA la 9% pentru acest sector.

”De la implementarea proiectului cu 9% TVA pentru pâine, suntem deja într-o creștere destul de bună a producției fiscalizate și cred eu că, până în luna septembrie 2014, ne atingem dezideratul, adică 50% din piața neagră să treacă în sfera producției fiscalizate, ceea ce ar însemna un lucru deosebit pentru producție în primul rând. Cetățenii trebuie să știe că, mâncând o pâine fiscalizată înseamnă că mănâncă o pâine mai sigură din punct de vedere alimentar. Știm cu toții că lucrul pe furate este un lucru prost, iar forța de muncă folosită pe piața neagră nu respectă normele în vigoare”, a explicat Popescu, citat de Agerpres.

Foto: gastropan.ro

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!