Ştiri agricole

Întâlnire Baciu-Jurconi-Minea cu ministrul Constantin. Marți este gata ordinul pentru înființarea consorțiului Romaliment

În această după-amiaza a avut loc la Ministerul Agriculturii o întâlnire de lucru între reprezentanții organizațiilor profesionale din agricultură și industria alimentară cu vicepremierul Daniel Constantin pentru a închega un punct de vedere cu privire la ordinul de ministru care să înființeze consorțiul Agroaliment, structură reprezentativă la nivel național.

Vineri se întâlnesc experții

La discuții au participat cei mai importanți reprezentanți ai organizațiilor profesionale: Alexandru Jurconi, președintele Pro Agro, Laurențiu Baciu, președintele LAPAR și Sorin Minea, președintele Romalimenta. În urma discuțiilor de la minister, cei trei au stabilit ca vineri să se întâlnească experții din toate organizațiile pentru face propuneri de modificare a proiectului de ordin de ministru privind înființarea Agroaliment, urmând ca marțea viitoare să existe o nouă întâlnire cu Daniel Constantin. Din această întâlnire, toți cei implicați speră să rezulte o formă de proiect care să poată fi asumată de toată lumea și să fie emis ordinul de ministru în cel mai scurt timp posibil. Dacă totul merge bine, este vorba chiar de o chestiune de zile.

Performanță jurnalistică de top, marca Agrointeligența

Agrointeligența a dezvăluit în urmă cu mai puțin de o săptămână faptul că cei mai importanți lideri ai organizațiilor profesionale de profil au bătut palma la Hotelul Intercontinental din Bucuresti pentru înființarea acestui consorțiu, în ciuda unei rivalități vechi și zgomotoase dintre Laurențiu Baciu și Alex Jurconi. Detalii, AICI.

Directorul general Agrointeligența, Vlad Macovei este primul care a vorbit despre un pact de coabitare Jurconi-Baciu, în urmă chiar cu două luni, când aproape toată lumea spunea că acest lucru va fi imposibil. Detalii, AICI.

Agrointeligența a prezentat în exclusivitate în luna ianuarie a acestui an detalii despre proiectul de ordin de ministru care privește înființarea consorțiului care să reprezintele interesele producătorilor agricoli și din industria alimentară în negocierile și discuțiile cu structurile europene. Detalii, AICI.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!