• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Grup Şerban Holding s-a listat la bursă!

  Roxana Dobre -

  Acţiunile Grup Şerban Holding, companie din ţara noastră activă în mai multe domenii din agricultură, au intrat începând de astăzi, luni – 28 februarie, la tranzacţionare în Piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), sub simbolul GSH.

  Emitentul vine la bursă cu o evaluare anticipată de 359,3 milioane de lei, conform preţului la care s-a încheiat plasamentul privat derulat de companie la finele anului trecut, de 2,12 lei/acţiune. Faţă de profitul obţinut anul trecut, de 24,58 milioane de lei, compania are un raport Price to Earnings Ratio de 14,6.

  În cadrul plasamentului, compania a strâns de la investitori 12,7 milioane de lei, fonduri ce vor fi folosite în principal, pentru proiectele în curs sau viitoare ale grupului GSH, atât cele de investiţii în sisteme de irigaţii, dezvoltarea practicilor de agricultură regenerativă, dezvoltarea capacităţii de depozitare, extinderea suprafeţelor de creştere de păsări, cât şi achiziţia unei noi linii de panificaţie şi lansarea de noi produse, conform informaţiilor din memorandum-ul întocmit de TradeVille.

  Şerban Holding este societatea mamă a grupului de firme Şerban, ce include: Interagroaliment, Ferma Avicolă Şerban, Fabrica de Pâine Şerban şi Şerban Distribuţie.

  Lucian Nicolae Şerban, fondator și administrator Grup Șerban

  Compania exploatează peste 10.000 de hectare de teren arabil

  Interagroaliment se ocupă de cultivarea şi comercializarea de cereale, plante oleaginoase şi legume. În prezent, compania exploatează peste 10.000 de hectare de teren arabil, cu focus pe cultura mare în sistem convenţional. De asemenea, deţine şi exploatează peste 133.000 de tone capacitate totală de depozitare a cerealelor şi plantelor oleaginoase în opt baze unde rulează peste 240,000 tone de cereale şi oleaginoase pe an.

  Ferma Avicolă Şerban se ocupă de creşterea şi comercializare cărnii de pasăre, în cinci unităţi proprii din trei locaţii, cu o capacitate de 880.000 per serie, conform datelor din memorandum.

  În 2020, Grup Şerban Holding a raportat o cifră de afaceri de 311,77 milioane de lei, în creştere cu 15,7% faţă de cea din anul anterior, în timp ce rezultatul net s-a ridicat la 24,06 milioane de lei, similar cu cel din 2019. Marja netă a fost de 7,7%, faţă de 9% în anul anterior.

  Conform celor prezentate în memorandum, 51% din afacerile din 2020 au reprezentat veniturile obţinute din vânzarea cerealelor, în timp ce 11,3% au fost venituri din vânzarea puilor. 10,8% din cifra de afaceri a fost dată de vânzarea produselor finite bazate pe cereale.

  Ovidiu Bucataru – Chief Financial Officer Grup Serban Holding

  La nivelul companiilor, cea mai mare pondere din cifra de afaceri a Grupului a provenit de la Interagroaliment, în proporţie de peste 60%, în timp ce ponderea Şerban Distribuţie în afacerile Grup Şerban Holding a fost de 14%.

  Anul trecut, compania a avut afaceri consolidate de 330,02 milioane de lei, iar pentru acest an estimările se ridică la 367,13 milioane de lei, conform datelor prezentate în memorandum. Pentru următorii ani se prognozează o creştere constantă de circa 11% pe an, cifra de afaceri a Grup Şerban Holding urmând să ajungă la 409,12 milioane de lei în 2023 şi la 500,86 milioane de lei în 2025.

  În ceea ce priveşte profitabilitatea, anul trecut compania a obţinut un rezultat net consolidat de 24,58 milioane de lei, iar pentru acest an prognozează un profit net de aproape 30 milioane de lei. Pentru 2023 rezultatul este estimat la 36,34 milioane de lei, care va urca la 44,57 milioane de lei în 2025, conform datelor prezentate în memorandum.

  ”Fiind o companie cu un potenţial mare de dezvoltare, conducerea emitentului urmăreşte să obţină un echilibru între recompensarea acţionarilor şi menţinerea accesului la capitalul necesar pentru dezvoltare. Prin urmare, emitentul propune acţionarilor un model hibrid de politică de dividend, care include atât distribuirea de acţiuni gratuite, cât şi dividende în numerar”, se mai arată în document.

  Compania este controlată de Lucian Nicolae Şerban, ce deţine 95,83% din Grup Şerban Holding, în timp ce free-float-ul este de 4,17%.

  Sursa: www.bursa.ro


  Te-ar mai putea interesa

  Fermierii polonezi au blocat granițele! Niciun camion cu cereale din Ucraina nu mai poate intra! Cartofii, buni pentru găini și pui. Când și cum se dau cartofi găinilor Ce subvenții APIA se dau pentru vaca de lapte. Lista cu scheme, condiții și plăți

  Ultimele știri

  Ungaria introduce un sistem de control al calității pentru cerealele din Ucraina Fermierii care pierd subvenția-bonus la hectar. Lista cu cele 79 de localități excluse la APIA Guvernul a aprobat normele pentru ca Observatorul laptelui să devină funcțional