• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cinci produse folosite de un fermier din Ialomița pentru producție sporită la toate culturile sale

    Adrian Radu -

    Tehnologiile potrivite aduc profituri importante în buzunarele fermierilor din România. Este și cazul lui Eugen Mîngîță, un agricultor din localitatea Nicolești – județul Ialomița, care, după ce a testat câțiva ani produsele Aectra, le folosește în ferma sa cu rezultate foarte bune. Sporul de producție realizat la floarea-soarelui l-a convins repede pe fermier.

    Eugen Mîngîță a început în forță lucrările de primăvară. Pregătirea patului germinativ pentru floarea-soarelui, cultură care ocupă aproape 50 de hectare din ferma sa, este importantă an de an. Tocmai de aceea, fermierul ialomițean acordă o atenție specială produselor pe care le folosește. Aectra a intrat în ferma sa de 6 ani și a devenit un partener permanent în stabilirea schemelor integrate de fertilizare și biostimulare foliară.

    Ca un agricultor care se respectă, Eugen Mîngîță a înființat de-a lungul timpului diverse loturi de testare, cu produsele Aectra. „În 2016 am achiziționat primele produse din cadrul companiei Aectra. Acestea au fost Blackjak, Atonik și Terra-Sorb. Bineînțeles că au fost testate cu un lot martor, rezultatele au fost satisfăcătoare. Mai avem NHDelta, pe care, tot așa, îl combinăm cu anumite substanțe”, a explicat Mîngîță.

    Produsele Aectra sunt utilizate la aproape toate culturile de care are grijă agricultorul din Nicolești, de la grâu, porumb și floarea-soarelui până la pepeni, legume sau vinete. Tehnologia începe cu Blackjak.

    ”Este foarte important la începutul culturii. Folosim Blackjak pentru a îmbunătăți calitatea solului, deoarece acesta este compus din acizi fulvici și humici, obținuți din leonardită. Acesta aerează foarte bine solul, după care ajută la cresterea volumului de sol explorat de rădăcini, în cautare de apă și nutrienți”, a completat Mîngîță.

    După semănat, urmează tratamentele, care sunt aplicate împreună cu adjuvantul Nu-Film P, al cărui rol este de a asigura o mai bună dispersie a produselor fitosanitare pe plantă. Pentru pasul următor, vedeta din portofoliul Aectra este Atonik, un biostimulator care influențează majoritatea proceselor vitale din plante. Acesta stimulează înrădăcinarea, germinația semințelor și a polenului, reduce numărul de semințe seci din centrul calatidiului de floarea-soarelui și crește calitatea și cantitatea recoltelor.

    Terra-Sorb este un alt produs care l-a impresionat pe Eugen Mîngîță. Este un biostimulator pe bază de aminoacizi, care permite plantelor repornirea rapidă în vegetație în primăvară, diminuarea pierderilor cauzate de factorii de stres și creșterea disponibilității nutrienților pentru plante. „Îl folosim la fiecare erbicidare în doză de 1.5 l / ha, deoarece floarea-soarelui trece mult mai bine peste stresul erbicidării. Planta nu se mai înroșește, nu se mai îngălbenește”, a spus fermierul din Ialomița.

    Utilizarea tuturor acestor produse a adus sporuri de producție importante. La floarea-soarelui, creșterea s-a situat în jurul valorii de 800 de kilograme la hectar. „Suntem mulțumiți de colaborarea cu Aectra, deoarece aceștia ne-au arătat că sunt foarte serioși în tot ceea ce ține de produse, de promptitudinea produselor, de calitatea produselor. Recomand cu mare căldură tuturor fermierilor să folosească produse Aectra”, a concluzionat Eugen Mîngîță.

    Toate detaliile legate de produsele Aectra și de modul acestora de folosire în culturile din țara noastră se găsesc pe site-ul www.aectra.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului