• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Când va scădea prețul îngrășămintelor? Declarațiile premierului Ciucă de interes pentru fermieri

    Angelica Lefter -

    Când va scădea prețul îngrășămintelor? O întrebare la care fermierii au primit răspuns în cadrul declarațiilor făcute de premierul Nicolae Ciucă în cadrul unei vizite la Brăila.

    Prim-ministrul Nicoalae Ciucă a dat asiguri că se fac demersuri pentru a rezolva criza gazelor, astfel încât România să fie independentă la acest capitol, iar acest lucru să permită dezvoltarea industriei chimice pentru a putea produce fertilizanți și îngrășăminte.

    Prim-ministrul Nicoale Ciucă, în vizită la lucrările podului suspendat peste fluviul Dunărea

    Aflat astăzi, vineri – 15 aprilie, într-o vizită în județul Brăila, pentru a evalua derularea lucrărilor la podul suspendat peste fluviul Dunărea, proiect care trebuia predat anul trecut în decembrie, șeful Executivului a amintit de semnarea Legii offshore și importanța acesteia în asigurarea stabilității și predictibilității legislative pentru investitori, astfel încât resursele de gaze naturale din Marea Neagră și cele onshore, de la Buzău, să poată fi exploatate.

    ”Împreună cu ceilalți doi lideri ai coaliției (n.r. coaliția de guvernare), domnul Marcel Ciolacu și domnul Kelemen Hunor, am semnat împreună legea offshore, o lege atât de așteptată pentru că odată intrată în vigoare se va asigura stabilitate și predictibilitate legislativă pentru investitori, se vor debloca investițiile în offshore și onshore, astfel resursele de gaze naturale din Marea Neagră vor putea fi exploatate și de asemenea, resursele onshore de mare adâncime din județul Buzău vor putea, de asemenea, să înceapă a fi exploatate. Ceea ce aduce nou această lege este vorba despre un regim fiscal competitiv prin care statul va putea să beneficieze de 60% din venituri și investitorii de 40% din venituri. Ca atare, prin această lege, cu certitudine începând din acest an vom avea pengtru prima dată compania Black Sea Oil & Gas livrând gaze, cred că nu mai târziu de jumătatea anului. Exploatează un perimetru de unde va asigura cred că aproximativ 1 miliard de metri cubi pe an. Exploatarea în perimetrul Neptun Deep, va începe cel mai devreme la începutul anului 2026, începutul anului 2027”, a menționat premierul Nicolae Ciucă.

    Șeful Guvernului a menționat că asigurarea cantităților de gaz necesare vor putea duce la o independență față de Rusia la acest capitol și chiar aduce speranțe că prețurile pentru români vor fi cu mult mai mici, făcând posibilă și dezvoltarea industriei chimice autohtone.

    ”Totodată, în onshore, la Caragele, în județul Buzău, exploatarea gazelor la mare adâncime va începe la începutul anului 2024. Practic, prin acest proiect legislativ, așa cum spuneam, asigurăm cadrul necesar astfel încât exploatările de gaze naturale să poată să asigure pe de o parte independența față de gazul rusesc, pe de altă parte să asigure cantitatea necesară și în acest interval de timp 2022-2027 să putem să gândim dezvoltarea industriei chimice care să poată să folosească aceste gaze naturale. Știm foarte bine că ne găsim într-o perioadă în care este foarte mare nevoie de fertilizatori de îngrășăminte pentru agricultură. Din cauza lipsei cantităților de gaz, combinatul Azomureș nu a reușit până în acest moment să pornească producția, deci argumentele pentru a putea să creștem și să ne asigurăm independența în ceea ce însemană asigurarea resurselor de gaz și producția, sunt cât se poate de evidente. Mai mult decât atât, o cantitate suficientă de gaz sigur va duce la scăderea prețului și pentru cetățenii români pentru că până la urmă toate aceste demersuri le facem să asigurăm stabilitatea și echilibrul pentru o viață normală a cetățenilor noștri”, a menționat prim-ministrul Nicolae Ciucă în discursul său.

    Potrivit ministrului Energiei, Virgil Popescu, legea offshore a fost depusă vineri – 15 aprilie la Parlament şi va fi adoptată în regim de urgenţă, iar prin modificările aduse vor fi deblocate investiţiile şi, astfel, se asigură independenţa energetică a României şi se reduce dependenţa de gazul rusesc.


    Te-ar mai putea interesa

    Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului