• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Creditul pentru irigații a fost cea mai inspirată decizie

    Adrian Radu -

    Sistemele de irigații devin tot mai importante odată cu schimbările climatice din ultimii ani. Fermierii care țintesc producții mari investesc sume importante în aceste sisteme. Este și cazul lui Radian Lipan, fermier din județul Brăila, care a apelat la credite pentru echipamente care să le ofere culturilor apa de care au nevoie. Patria Bank l-a susținut în toate demersurile sale.

    Radian Lipan lucrează 1.500 de hectare pe raza comunei Bordei Verde, din județul Brăila. Pe terenurile pe care le deține are cele mai importante culturi din portofoliul oricărui fermier, de la grâu, orz și rapiță, la porumb, floarea-soarelui și soia. Ferma a crescut sănătos, în urmă cu 18 ani fiind deținute doar 20 de hectare.

    “Am investit permanent în tehnologie, în automatizări și, din 2007, am investit și în veriga care consider eu că e cea mai importantă în agricultură, și anume irigațiile. Practic, în 2007 nu puteam iriga absolut nimic. Am ajuns în 2022 la un procent de aproximativ 60% suprafață irigabilă”, a explicat Radian Lipan.

    Dezvoltarea nu ar fi fost posibilă fără ajutorul unor parteneri de încredere. Fermierul brăilean a semnat contracte avantajoase cu furnizorii de input-uri și a beneficiat și de ajutorul unui partener financiar puternic. Relația cu Patria Bank a început în 2019, un an în care Radian Lipan a avut nevoie de soluții urgente.

    Specialiștii de la Patria Bank au sărit repede în sprijinul lui Lipan. “La momentul respectiv a fost singura bancă din România care a venit cu soluții atractive, cu soluții foarte bune pentru solicitările noastre pentru dezvoltarea firmei și aș putea spune că sunt permanent alături de noi și încercăm să găsim soluții pentru orice problemă. Am folosit atât produsele pe partea de achiziție de teren, am folosit produsele pentru activitatea curentă, am folosit credite pentru investiții în echipamente de irigat, achiziții de utilaje. Cam cred că din tot portofoliul. Inclusiv linii de credit, perioade scurte”, a completat administratorul Radiall Service.

    Cu 18 ani de experiență în spate, fermierul brăilean îi sfătuiește pe toți cei care vor să treacă la o agricultură performantă să apeleze cu încredere la serviciile Patria Bank. În relația cu această instituție financiară a avut parte doar de momente pozitive. “Am optat pentru produsele Patria datorită flexibilității, am încercat să găsim împreună soluții de finanțare cât mai bune pentru noi. De fiecare dată am reușit să finalizăm cu succes, să implementăm cu succes fiecare proiect”, a încheiat Radian Lipan.

    Produsele de creditare dedicate agriculturii oferite de Patria Bank acoperă toate nevoile specifice segmentului:
    – achiziția de bunuri (vehicule, echipamente, utilaje etc.) utilizate în activitatea agricolă, cu până la 100% finanțare a valorii acestora, inclusiv finanțarea TVA-ului

    investiții imobiliare (terenuri agricole, achiziție de clădiri / ferme, construcție / renovare clădiri / ferme etc.), utilizate în scopul desfășurării activității agricole, achiziție terenuri agricole etc.); precum și alte investiții specifice activității agricole; cu până la 100% finanțare din valorea terenului

    – refinanțarea creditelor de investiții de la alte instituții financiare sau refinanțarea investițiilor realizate din surse proprii;

    – finanțare capital de lucru curent, achiziție de inputuri de la furnizorii parteneri Patria Bank

    Credite APIA

    – finanțări punte pentru proiecte cu Fonduri Europene;

    – credite de investiții pentru co-finanțarea proiectelor cu Fonduri Europene;

    – componente ale proiectelor pe Fonduri Europene și naționale care nu sunt reglementate.

    Produselor dedicate, care favorizează specificitatea acestui domeniu (atât în tipologia de culturi, cât și în particularitățile de rambursare, în funcție de sezonalitatea caracteristică), Patria Bank le adaugă echipe dedicate, dublu specializate (vânzători cu specializare bancară & inginerie agro și aprobatori specializați în finanțarea agriculturii), deservind toate tipurile de firme cu domeniu de activitate agricultura.

    Toate produsele oferite de Patria Bank fermierilor, dar nu numai acestea, pot fi consultate pe www.patriabank.ro sau discutate cu agenții băncii.


    Te-ar mai putea interesa

    ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”