• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Șeful APIA confirmă: Ordonanța pentru subvenția de 73 euro/vacă va fi modificată

  Roxana Dobre -

  Subvenția care se plătește în 2023 crescătorilor de vaci de lapte va fi modificată astfel încât mai mulți fermieri să primească banii de la APIA. Directorul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a anunțat și când primesc crescătorii banii pentru această schemă în conturi.

  Așa cum Agrointeligența-AGROINTEL.RO a anunțat pe 22 februarie subvenția pentru bovine, care se acordă crescătorilor de vaci ce au livrat lapte, va fi modificată după ce publicația noastră a tras mai multe semnale de alarmă preluate de la fermieri. Despre acest subiect aici: Victorie Agrointeligența pentru fermieri! MADR schimbă OUG pentru subvenția de 73 euro/vacă!

  Ulterior, astăzi, luni – 27 februarie, directorul general al APIA, Adrian Pintea, a confirmat în cadrul emisiunii Agrostrategia, informația publicată de noi.

  ”Și noi am primit tot felul de întrebări venite de la fermieri. Pot să le spun că toate nemulțumirile, să-i spunem așa, pe care le-am primit atât noi cât și colegii din minister a ținut cont de ele și ordonanța de urgență va fi modificată astfel încât și toate problemele sau toate nelămuririle lor să fie mai precis explicate astfel încât să nu rămână în afara schemei de plată. Documentele pe procesare a laptelui, pe documentele ANSVSA și toate aceste lucruri vor fi lămurite. Va fi modificata ordonanța de urgență”,a anunțat Adrian Pintea în cadrul emisiunii Agrostrategia, o coproducție TVR și Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

  Acesta a prezentat și un top al județelor unde cererile au fost deja depuse. ”Județele cu cele mai multe cereri depuse sunt Bistrița, Suceava, Cluj. Cam acestea ar fi județele cu un efectiv destul de mare. Maramureșul, unde cererile sunt în desfășurare”, a completat Adrian Pintea în interfiul difuzat pe TVR 1.

  Ordonanța pentru subvenția de 73 euro la bovine va fi schimbată așa cum Agrointeligența-AGROINTEL.RO a anunțat în premieră

  Termenul limită pentru depunerea cererilor rămâne 23 martie

  O precizare importantă făcută de Adrian Pintea este legată de termenul limită pentru depunerea cererilor și documentelor justificative, care rămâne 23 martie, chiar dacă Ordonanța va fi modificată.

  ”În momentul în care acea modificare va fi aprobată de către Guvern, publicată în Monitorul Oficial și ei vor putea depune, pentru că timp a este suficient până în data de 23 martie inclusiv se depun aceste cereri. Deci termenul limită de depunere a cererilor pentru acest ajutor de stat pentru vaca de lapte este data de 23 martie inclusiv, dată până la care vor putea depune și cei care astăzi nu au putut să depună din cauza unor nelămuriri referitoare la acele documente legate de procesare sau cei care fac în regim propriu. Nu sunt foarte mulți fermieri afectați, dar sunt persoane din zone defavorizate sau din zonele de munte, astfel încât este și mai greu și cu accesul, astfel încât și ei să poată accesa”, a mai arătat Adrian Pintea.

  Plățile pentru crescătorii de bovine vor fi efectuate în luna mai

  Subvenția de 73 euro/cap de vacă adultă va ajunge în conturile fermierilor în luna mai, după ce APIA va efectua controalele administrative pe cereri pentru această plată.

  ”Cum ați spus și dvs. data de 23 este ultima zi în care se primesc cereri. Pe urmă vom face toate centralizările, toate controalele necesare pe care trebuie să le facem și pe urmă cu siguranță vom face și plata. Dar eu zic că undeva în luna mai s-ar putea face aceste plăți”, a anunțat Adrian Pintea.

  Agrointeligența-AGROINTEL.RO a anunțat pe 23 februarie că plățile vor fi efectuate în luna mai. Despre acest subiect aici: Șef APIA: Subvenția de 73 euro va fi plătită crescătorilor de vaci cel târziu în luna mai

  Reamintim că fermierii pot cere la APIA subvenția de 73 euro/cap vacă adultă iar termenul limită pentru depunerea cererii și a documentelor justificative este 23 martie inclusiv.

  Ajutorul de stat se acordă beneficiarilor care dețin minimum 10 capete vaci adulte în exploatație cu cod ANSVSA, înregistrate în Baza de Naţională de Date (BND). Fermierii din zona montană fac excepție și pot depune cerere la APIA dacă au minimum 5 capete vaci adulte în exploatație cu cod ANSVSA, înregistrate în BND.

  Valoarea totala a schemei de ajutor de stat este de peste 200 de milioane de lei, iar cuantumul ajutorului de stat este de 73 euro/cap vaca adultă. Oficial plata ajutorului de stat se poate efectua până la data de 31 decembrie 2023.


  Te-ar mai putea interesa

  Controale în toate fermele de animale! Crescătorii sunt obligații să ceară reautorizarea la DSVSA Preț arpagic 2024. Cât costă un kg de arpagic în diferite județe Familia căreia i-au murit oile de la un tratament și-a refăcut turma cu ajutorul animalelor donate! China a inventat o pastă cu care suprafețele de deșert devin terenuri arabile Vin banii pentru fermieri! Guvernul a aprobat sumele pentru subvențiile ANT vegetal și zootehnie

  Ultimele știri

  Cum se aplică GAEC 8 pentru subvențiile APIA din acest an. Comisia Europeană, notificată Ucraina cere ajutorul României în exportul de cereale. S-a propus o nouă rută pe Dunăre Avansul la programele Tomata și Usturoiul – aprobat de Comisia Europeană Anunț făcut astăzi de APIA pentru crescătorii de bovine Subvenția APIA care a scăzut la jumătate față de anul trecut