• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Gabi Corodeanu – noul consilier al ministrului Florin Barbu, pe prioritățile fermei de familie!

    Roxana Dobre -

    Gabi Corodeanu, Coordonator al Departamentului Ferma de Familie din cadrul Asociației Forța Fermierilor, a fost numit consilier al ministrului Agriculturii, Florin Barbu. Funcția nu este remunerată, iar agricultorul din Tamași, Bacău, va avea în atribuții spețele ce țin de zona Moldovei, dar și problematica fermelor de familie, a fermierilor mici și mijlocii din România.

    Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a numit încă un fermier în funcția de consilier. Este vorba despre Gabi Corodeanu, Vicepreședinte AFF și Coordonator al Departamentului Ferma de familie din cadrul Asociației Forța Fermierilor (AFF), care va avea atribuții de consilie pe problemele pe care le întâmpină fermierii mici și mijlocii, ferma de familie în general.

    Gabi Corodeanu este al doilea consilier pe care Florin Barbu și l-a ales din rândul fermierilor, după ce Agrointeligența-AGROINTEL.RO a anunțat că și Alexander Degianski, tânăr fermier din Giulvăz, județul Timiș și implicat de asemenea în mediul asociativ, se va ocupa la MADR de partea de vest a României, zona Banatului și a Transilvaniei.

    Citiți și: Porumb de Tamași. Fermierul Gabi Corodeanu a transformat porumbul dulce într-un brand local

    Congresul Fermierilor 2023: Gabi Corodeanu, Vicepreședinte Asociația Forța Fermierilor

    Gabi Corodeanu se va ocupa de problemele din zona Moldovei

    Funcția de consilier al ministrului Agriculturii va fi una neplătită iar Gabi Corodeanu dă garanții colegilor săi fermieri că va transmite și va analiza cu ministrul Agriculturii, Florin Barbu, toate problemele cu care aceștia se confruntă.

    ”Va fi o funcție neremunerată, bineînțeles. Pe mine mă onorează această numire și mai ales încrederea pe care domnul ministru mi-a arătat-o. Voi reprezenta ferma de familie și fermierii mici și mijlocii. Pentru mine obiectivul principal este să îmi fac cât mai bine datoria din această poziție. Și sper să fie de ajutor ministrului Agriculturii pe de o parte, dar în primul rând fermierilor, celor din rândul cărora îmi derulez și eu activitatea. Din ce știu din discuția preliminară pe care am avut-o voi acoperi zona Moldovei, adică ce înseamnă județele Iași, Botoșani, Vaslui, Neamț, Bacău, Vrancea și Galați”, a spus Gabi Corodeanu pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO.

    Ordinul de numire a lui Gabi Corodeanu în funcția de consilier conține și o Anexă cu atribuțiile acestuia

    Primele probleme din agricultură, discutate chiar în această săptămână

    Gabi Corodeanu a completat că va avea o primă discuție cu ministrul Agriculturii, Florin Barbu, chiar în această săptămână, după ce acesta se va întoarce de la Consiliul AgriFish de la Bruxelles.

    ”Imediat ce se va întoarce în țară ministrul Agriculturii vom purta o discuție astfel încât să trasăm primele obiective pe care le vom urma împreună. Eu deja mi-am fixat o agendă de lucru, dacă pot să îi spun așa, și în primul rând aș vrea să am niște întâlniri pentru a armoniza relația instituțională între AFIR, Direcțiile Agricole, GAL-uri și fermieri. Mai ales că începe un nou exercițiu bugetar cu Ghidurile Solicitantului pentru fonduri europene și atunci mai sunt câteva sincope sau mai degrabă o lipsă de comunicare între instituții. Aici mă refer la Direcția Agricolă și AFIR”, a mai menționat fermierul.

    Gabi Corodeanu consideră că decizia ministrului Barbu de a avea consilieri din rândul fermierilor adevărați este un semn de normalitate. ”De unde poți să obții informațiile și datele reale dacă nu de la fermieri, de la firul ierbii și de la spicul grâului?! Pentru că din birou s-a dovedit de mai multe ori că mai multe informații care au fost prezentate altor miniștri, la momentul respectiv, nu corespundeau cu realitatea din teren”, a mai punctat noul consilier la ministrului Agriculturii.

    Fermierii români din Asociația Forța Fermierilor (AFF) au protestat la Bruxelles și în intervalul 29-30 martie 2023. Din delegație a făcut parte și Gabi Corodeanu (dreapta)

    Gabi Corodeanu conduce cu succes o fermă de familie în județul Bacău

    Fermierul Gabi Corodeanu lucrează în localitatea băcăuană Tamași peste 100 de hectare, dintre care 20 cultivate doar cu porumb zaharat. Este un mic fermier de succes care și-a ales o nișă pe care o valorifică și pe care a transformat-o într-un brand local: porumbul zaharat. Pentru a-și dezvolta afacerea, Corodeanu a accesat fonduri europene, iar din acest an a inaugurat un depozit cu frig ce îl va ajuta să își valorifice producția și în afara sezonului de recoltat.

    În cadrul mediului asociativ, Gabi Corodeanu face parte din conducerea Asociației Forța Fermierilor unde ocupă funcția de Vicepreședinte și de Coordonator al Departamentului Ferma de familie Vegetal. Fermierul băcăuan s-a implicat activ pentru reprezentarea intereselor agriculturii românești la Bruxelles, participând la ambele acțiuni de protest la care AFF a fost reprezentată – prima dată a fost o acțiune organizată de către AFF, iar ulterior, protestul a fost organizat sub umbrela Copa-Cogeca.

    Pentru a face cunoscute problemele fermierilor mici și mijlocii, Gabi Corodeanu a găzduit local și în ferma sa o întâlnire a producătorilor agricoli din zonă cu europarlamentarul Carmen Avram, Membră a Comisiei de agricultură din Parlamentul European.


    Te-ar mai putea interesa

    Plăți finale la APIA. Calculator tranșa a doua din subvenția pe hectar și animale, din 2 decembrie Zeci de fermieri români au fost înșelați cu tractoare aduse din afară O fermă de 1.360 de hectare a fost scoasă la vânzare cu 20 de milioane de euro

    Ultimele știri

    Acordul UE-Mercosur a fost semnat! COPA-COGECA: ”Ne opunem acestui acord învechit și problematic” NHR îi liniștește pe fermieri: Combinele Deutz-Fahr, în stoc. Nu sunt și nu vor fi probleme cu piesele de schimb! Orz de primăvară: fermierii pot alege două soiuri care au dat rezultate în fermele din România