• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • USDA investește 300 de milioane de dolari în sprijinirea tranziției la agricultura bio

    Mircea Olteanu -

    Secretarul american al Agriculturii, Tom Vilsack, a prezentat recent o serie de detalii despre investiția de 300 de milioane de dolari a Departamentului Agriculturii (USDA) într-o inițiativă de sprijinire a tranziției ecologice.

    Oficialul a subliniat că aceasta va contribui la clădirea unor piețe noi și mai bune și va genera venituri sporite pentru fermieri și producători.

    Departamentul american al Agriculturii (USDA) a transmis că producția ecologică permite producătorilor să dețină o poziție unică pe piață.

    Potrivit Serviciului de Statistică Agricolă din cadrul USDA, numărul fermelor care au făcut tranziția la producția ecologică a scăzut cu aproape 71% după 2008.

    USDA a indicat că speră să inverseze această tendință prin intermediul acestei inițiative, deschizând noi oportunități pentru fermieri și extinzând accesul direct al consumatorilor la alimentele ecologice printr-o producție crescută.

    Inițiativa USDA privind tranziția ecologică

    Inițiativa va oferi asistență tehnică, inclusiv mentorat; sprijin direct prin finanțarea eforturilor de conservare și asistență suplimentară pentru asigurarea culturilor și va sprijini proiectele de dezvoltare a piețelor vizate.

    ”Fermierii se confruntă cu schimbări tehnice, culturale și de piață dificile în timpul tranziției către producția ecologică și chiar în primii ani după certificarea ecologică”, a declarat Vilsack.

    ”Prin această inițiativă în mai multe faze, interorganizațională, extindem sprijinul USDA pentru fermierii ecologici”, a adăugat oficialul american.

    Programul ”Tranziția către parteneriatul ecologic”

    Prin această inițiativă, USDA își propune să se asigure că fermierii care trec la producția ecologică au sprijinul de care au nevoie pentru a se descurca în procesul de tranziție, inclusiv un lanț complet de aprovizionare pentru consumatorii americani care solicită produse ecologice în supermarketuri.

    În șase regiuni din SUA, Serviciul de Marketing Agricol (AMS) al USDA va construi rețele de parteneriat cu organizații locale de încredere care oferă servicii de formarea, educație și activități de informare pentru fermieri.

    Organizațiile vor conecta fermierii în tranziție cu mentorii, construind rețele de mentorat care vor facilita schimbul de informații și sfaturi practice.

    Fiecare echipă regională va oferi servicii diverse, precum sprijin pentru formarea mentorilor, asistență tehnică, ateliere de lucru și activități practice.

    Activitățile practic vor acoperi subiecte precum următoarele:

    – Practici de producție ecologică;
    – Certificare;
    – Planificarea acțiunilor de conservare;
    – Dezvoltarea afacerilor (inclusiv organizarea lanțului de aprovizionare);
    – Legislație;
    – Marketing pentru a ajuta producătorii să depășească schimbările tehnice, culturale și financiare în timpul certificării și imediat după acest proces.

    USDA va investi până la 100 de milioane de dolari în acest program.

    Asistență directă pentru fermieri

    Serviciul de Conservare a Resurselor Naturale (NRCS) al USDA va dezvolta un nou standard de practici de conservare în managementul ecologic și va oferi asistență financiară și tehnică producătorilor care implementează practicile.

    Plățile vor fi modelate după cele deja disponibile producătorilor care îndeplinesc standardele existente privind practicile de gestionare a nutrimentelor și combaterea dăunătorilor.

    USDA va finanța acest efort cu 75 milioane dolari. Aceasta va include o creștere a expertizei ecologice în toate regiunile sale, creând experți în practici ecologice în fiecare dintre centrele sale regionale de sprijin tehnologic.

    Acești experți vor instrui personalul care oferă servicii directe clienților USDA.

    Departamentul Agriculturii va aloca 25 de milioane de dolari Agenției de Management al Riscului (RMA) pentru noul program de asistență tranzitorie și ecologică pentru fermieri (TOGA), care va sprijini tranziția și participarea anumitor producători ecologici certificați la scheme de asigurare a culturilor, inclusiv prin acoperirea unei părți din prima lor de asigurare.

    Sprijin pentru dezvoltarea piețelor

    Părțile interesate au împărtășit faptul că anumite piețe ecologice prezintă riscuri din cauza capacității și a infrastructurii inadecvate de prelucrare a produselor ecologice, a lipsei de certitudine cu privire la accesul pe piață și a aprovizionării insuficiente cu anumite ingrediente ecologice.

    Această inițiativă a Serviciului de Marketing Agricol (AMS) se va concentra asupra principalelor piețe ecologice în care nevoia de aprovizionare internă este ridicată sau în care este necesară o capacitate suplimentară de prelucrare și distribuție pentru lanțuri de aprovizionare ecologice mai robuste.

    Printre segmentele care solicită sprijin se numără: cereale și furaje ecologice; leguminoase; și animale și produse lactate.

    USDA a anunțat că va investi până la 100 de milioane de dolari pentru a contribui la îmbunătățirea lanțurilor de aprovizionare ecologice pe piețele identificate, informează portalul agriland.ie.


    Te-ar mai putea interesa

    Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Când se plantează roșiile în grădină – calendar

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd