• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Una dintre cele mai eficiente soluții pentru regenerarea plantelor: Kelpak & Dynamic Cresco

    Roxana Dobre -

    Timp de secole, agricultorii au încercat să își îmbunătățească producția cu ajutorul îngrășămintelor și al substanțelor nutritive, însă cercetările recente au demonstrat că biostimulatorii pot fi o sursă mult mai sustenabilă de elemente benefice care ajută la creșterea culturilor în mod natural. Obținerea unor culturi mai sănătoase și mai rezistente depinde de acțiunea fitohormonilor. Kelpak și Dynamic Cresco sunt două produse promovate în acest sens de Chemirol Agro România.

    Cu ajutorul produselor Kelpak și Dynamic Cresco, utilizate separat, dar și împreună, se poate accelera formarea rădăcinilor și stimularea metabolismului plantelor, fără efecte dăunătoare asupra ecosistemului.

    Practicile agricole moderne se concentrează pe abordări care nu sunt doar profitabile, ci și sustenabile. Provocările majore pentru oamenii de știință și experții în agricultură sunt îmbunătățirea calității și a randamentului culturilor cu efecte minime asupra ecosistemului. Pentru a îndeplini acest obiectiv, Chemirol Agro propune biostimulatori de creștere care îmbunătățesc sănătatea plantelor, le fac mai rezistente la secetă și cresc producția, echilibrând costurile de fertilizare și de irigare – totul cu grijă față de mediu.

    Despre Kelpak și Dynamic Cresco

    Kelpak este un concetrat din alge marine care ajută agricultorii să își îmbunătățească producția de peste patru decenii. Testele științifice dovedesc că activitatea unică a Kelpak oferă beneficii consistente în toate etapele de dezvoltare a culturilor, de la tratamentul seminței până la randamentul culturilor. Specia de algă brună Ecklonia maxima, care crește până la opt metri, este recoltată de scafandri de pe coasta de vest a Africii de Sud. Această specie gigantică de alge conține ingrediente active unice, esențiale pentru performanța excelentă a produsului Kelpak asupra culturilor.

    Dynamic Cresco este un biostimulator de creștere și un îngrășământ lichid cu microelemente nutritive care îmbunătățește capacitatea plantelor de a colecta și a acumula nutrienți. Acest produs stimulează semnificativ înrădăcinarea plantelor prin creșterea masei rădăcinii, iar prin această dezvoltare este influențată creșterea și randamentul culturilor de rapiță, cereale, porumb, floarea soarelui, plante leguminoase etc.

    De ce este bine să folosești Kelpak și Dynamic Cresco împreună? 

    Auxinele sunt unul dintre fitohormonii vegetali responsabili de expansiunea rădăcinilor. Acestea sunt produse în mod natural de lăstarii tineri și de frunzele plantelor. Pentru a crește concentrația de fitohormoni și pentru a ”forța” planta să preia calciu, putem aplica aceste două produse pe cale foliară.

    Kelpak:

    Dynamic Cresco:

    Dezvoltarea sistemului radicular face ca plantele să fie mai rezistente la anumiţi factori de stres: secetă, băltire de apă, carenţe de nutrienţi, conţinut mare de săruri în sol sau infestare cu agenţi patogeni din sol. Aprovizionarea mai bună cu elemente nutritive, corelată cu un nivel ridicat de citochinine din plante, determină creşterea şi dezvoltarea optimă a culturilor, iar în final se obţin producţii mai mari şi de calitate mai bună.

    Combinația Kelpak și Dynamic Cresco din portofoliul Chemirol Agro România aduce beneficii plantelor încă de la primele etape de creștere și poate fi cu siguranță o soluție ideală pentru nevoile tuturor culturilor.


    Te-ar mai putea interesa

    Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple

    Ultimele știri

    Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu