• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Peste 1.000 de hectare sunt scoase la licitație de ADS în județele Mureș și Brăila

    Roxana Dobre -

    Agenția Domeniilor Statului (ADS) va scoate la licitație un nou lot de terenuri din administrarea instituției pentru concesionare pe o perioadă de 20 de ani. Directorul general adjunct al instituției, George Sava, a anunțat care sunt următoarele județe unde se va organiza licitația cu strigare pentru suprafețele disponibile care vor putea fi contractate de către fermieri.

    George Sava a anunțat marți, 1 noiembrie, pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO că județele unde fermierii pot participa la licitația cu strigare pentru concesionarea terenurilor sunt Mureș și Brăila. ”Avem două județe unde vom organiza licitația cu strigare, Mureș cu 128 ha și Brăila cu 1.079,16 ha”, a explicat șeful ADS pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO.

    Potrivit informațiilor furnizate de ADS pentru terenurile din județul Mureș beneficiarii pot depune documentele până la data de 7 noiembrie, ora 9:00, iar ședința se va desfășura la aceeași dată începând cu ora 10.00. Societatea comercială care a avut terenurile arendate de la stat și care pot fi preluate de alți beneficiari este S.C. Agroindustriala S.A, Albești, județul Mureș. Suprafața agricolă care urmează să fie scoasă la concesiune prin licitație cu strigare este de 74,72 ha teren arabil și 53,28 suprafața neagricolă. Garanția de participare pe care fermierii trebuie să o depună la ADS este de 52.673,66 lei.

    În cazul terenurilor din județul Brăila, beneficiarii pot depune documentele până la data de 7 noiembrie, ora 9:00, iar ședința se va desfășura la aceeași dată începând cu ora 10.00. Societatea comercială care a avut terenurile arendate de la stat și care pot fi preluate de alți beneficiari este S.C Stanriz Stăncuța S.A, Brăila. Suprafața agricolă care urmează să fie scos la concesiune prin licitație cu strigare este de 956,21 ha teren arabil și 122,95 suprafață neagricolă. Garanția de participare pe care fermierii trebuie să o depună la ADS este de 748.618,08 lei. Dovada constituirii garanției de participare se va face prin virament prin ordin de plată în contul ADS.

    ADS precizează că suprafețele cu destinație agricolă care urmează să fie scoase la licitație în județul Brăila fac obiectul unor litigii aflate pe rolul instanțelor de judecată.

    Reamintim că ADS a derulat în luna octombrie licitații pentru mai multe terenuri situate în județele Brăila, Buzău și Tulcea. Unul dintre cele mai comentate contracte a fost cel încheiat cu Gigi Becali, cunoscut om de fotbal dar și un ”împătimit” al creșterii ovinelor. Agrointeligența-AGROINTEL.RO a anunțat în premieră că omul de afaceri va investi în terenul de 850 de hectare, de pe raza județului Tulcea, preluat de la Agenția Domeniilor Statului (ADS) într-o fermă de ovine, dar suprafața va fi utilizată și ca teren arabil pentru cultura mare, iar 55 de hectare vor fi cultivate cu viță-de-vie.

    Despre acest subiect aici: Planurile lui Becali pentru terenul concesionat de la ADS: ”Fac o fermă de ovine, pun și 55 ha de viță-de-vie!”

    Așa cum Agrointeligența-AGROINTEL.RO a anunțat aceste prime loturi scoase la licitație de ADS sunt doar o mică parte din suprafața pe care agenția o pregătește pentru închiriere. O suprafață considerabilă de teren din proprietatea statului va fi scoasă în premieră la licitație pentru prima dată în doi ani. George Sava, directorul general adjunct al Agenției Domeniilor Statului (ADS), a anunțat că vor fi scoase la licitație peste 10.000 de hectare care sunt situate în mai multe zone ale țării, acolo unde suprafețele sunt libere de contract. Suprafețele vor fi date în arendă.

    Despre acest subiect aici: ADS scoate la licitație cu strigare peste 10.000 de hectare de teren agricol în mai multe județe


    Te-ar mai putea interesa

    Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”