• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Un primar și-a anunțat singur consătenii că este urmărit penal pentru o subvenție pe pășune, încasată ilegal

  Roxana Dobre -

  Un primar și-a anunțat singur consătenii că este urmărit penal pentru o subvenție pe pășune, încasată ilegal. Edilul a ales să publice pe Facebook un video în care povestește despre cazul în care este vizat pentru fraudarea fondurilor europene.

  Sorin Hognogi, primarul comunei Spermezeu, Sorin Hognogi, județul Bistrița-Năsăud și alți doi angajați ai Primăriei sunt urmăriți penal într-un dosar vizând obținerea unor subvenții de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Anunţul a fost făcut chiar de primar, prin intermediul unui mesaj video postat pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

  ”Dragi cetățeni ai comunei Spermezeu și dragi prieteni de aproape și de departe, doresc să vă transmit un mesaj care nu este tocmai plăcut pentru mine, dar îmi place să aflați de la mine despre lucrurile care se întâmplă pe teritoriul comunei Spermezeu. În urmă cu aproximativ trei săptămâni, a început urmărirea penală faţă de primarul Sorin Hognogi şi doi colegi din Primăria comunei Spermezeu, urmărire penală care face referire la suprafaţa de păşune din localitatea Dumbrăviţa pentru care în urmă cu patru ani am adoptat o soluţie pentru a obţine fonduri europene sau mai precis subvenţie de la APIA pentru crescătorii de animale din acea localitate”, a explicat primarul în mediul online.

  Procurorii DNA sunt de altă părere

  Sorin Hognogi a completat că procurorii anticorupţie au considerat că soluţia adoptată de Primărie a fost una nelegală dar edilul susține că toate fondurile obținute de la APIA pentru acea suprafață de pășune au fost cheltuite pentru cetățeni, au fost folosite pentru ei și au fost benefice crescătorilor de animale din Dumbrăviţa.

  ”Eu doresc ca acest dosar să ajungă în instanţă, pentru a putea proba acest lucru. Doresc să probez acest aspect pentru că Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, în urmă cu un an, a clasat acest dosar pentru aceeaşi faptă. Îmi doresc ca și acum să se probeze că toate fondurile obținute de la APIA pentru acea suprafață de pășune au fost cheltuite pentru cetățeni, au fost folosite pentru ei și au fost benefice crescătorilor de animale din Dumbrăviţa. Cu acele subvenţii s-a făcut o stână europeană, s-au făcut băi pentru tratarea animalelor, s-au făcut adăpători şi un drum de acces în păşune, ceea ce mie mi se par lucruri normale şi foarte utile. Tocmai de aceea doresc ca instanţa să vadă că nu am obţinut niciun folos material sau de altă natură, nici eu și nici colegii mei implicaţi în acest dosar penal. Am dorit să aflați de la mine aceste lucruri”, a mai arătat edilul.

  Primarul denunță interese politice

  Sorin Hognogi  susține în declarația sa că dosarul a fost deschis în urma unor reclamaţii. ”Acest dosar vine în urma unor reclamații făcute de contracandidatul meu din anul 2020, care la acea vreme m-a mai reclamat pentru obţinere ilegală de fonduri, evaziune fiscală, abuz în serviciu, delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Toate aceste reclamaţii au fost clasate în anul 2021. Tocmai de aceea, împreună cu colegii mei, ne dorim să merg în instanţă, să ne apărăm şi să demonstrăm că tot ceea ce s-a obţinut pentru acea suprafaţă de păşune a fost benefic pentru cetăţenii localităţii Dumbrăviţa. Viața și administrația merg mai departe. Vă mulțumes pentru susținere! ”, a mai menționat primarul din județul Bistrița-Năsăud.


  Te-ar mai putea interesa

  Ultima oră de la ANM: Cod Galben de ploi torențiale și grindină emis pentru 13 județe Ce se pune în gropi la plantarea răsadurilor de castraveți VTol Agrobee 200, cea mai mare dronă agricolă poate pulveriza 380 de hectare pe zi

  Ultimele știri

  Floarea-soarelui din Siliștea Crucii, județul Dolj, se dezvoltă viguros cu îngrășămintele Fertilland de la Rodbun Semănătorile no-till de la KINZE – în fermele din România prin Dicor Land Paradisul Cireșelor și-a deschis porțile! Vizitatorii pot mânca fructe pe săturate și să își culeagă cireșe pentru acasă