• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Subvenții APIA. Cum se asigură fermierii că adeverința de la Primărie este eliberată corect

    Roxana Dobre -

    Fermierii trebuie să se asigure că datele înscrise de Primărie în adeverința pentru subvenții sunt corecte, a atras atenția directorul general al APIA, Adrian Pintea. Acesta a amintit beneficiarilor de subvenții că până la sfârșitul lunii februarie au termen să actualizeze datele în Registrul Agricol fie că au vândut sau au cumpărat teren.

    Șeful APIA, Adrian Pintea, a explicat luni, 27 februarie în cadrul emisiunii Agrostrategia de pe TVR 1 cum se va proceda în prima campanie pentru subvenții, din implementarea Planului Național Strategic (PNS), pentru eliberarea adeverinței de la Primării. Documentul rămâne obligatoriul pentru demonstrarea condiției privind utilizarea terenului, care trebuie să fie la dispoziția celui care lucrează pământul și nu al proprietarului, în cazul în care suprafața este luată în arendă.

    ”Toți acei fermieri pe care noi îi avem în baza de date, au fost transmise calupuri de fermieri către unitățile administrativ-teritoriale (Primării n.r). Toate adeverințele, primăriile le vor transmite către APIA, respectiv centre locale, centre județene, în funcție de numărul fermierilor. Fermierul mic, între 1 și 50 de hectare depune cererea la centrul local APIA. Fermierul mare, peste 50 de hectare va depune la Centrul Județean APIA”, a spus Adrian Pintea, în cadrul emisiunii Agrostrategia, o coproducție TVR și Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    Citiți și: Documentele ce trebuie depuse la APIA pentru subvenția la hectar pe teren arabil

    Adeverința de la Primărie rămâne obligatorie pentru subvenții (foto: farmer.pl)

    Adeverințele sunt transmise direct către APIA

    Adrian Pintea a completat că pentru fermierii care se află în baza de date a agenției și au mai încasat subvenții, Primăriile trimit adeverințele direct către APIA documentele.

    ”Toți acei fermieri pe care noi îi avem în baza de date, cei 800.000, vor primi adeverințele automat, primăriile le vor transmite către APIA. Obligația fermierului este ca până la sfârșitul lunii februarie să-și actualizeze datele în Registrele Agricole dacă au de adăugat, de scos sau vândut, asta e obligația fermierului. Deci fermierul are obligația să-și actualizeze datele astfel încât adeverința emisă de către primărie să fie corectă, conformă cu realitatea”, a mai spus Adrian Pintea.

    Citiți și: APIA nu mai trimite invitații. Ordinea în care fermierii depun cererile pentru subvențiile din acest an

    APIA a încheiat convenții și cu băncile

    Șeful APIA a mai explicat în cadrul emisiunii Agrostrategia că agenția a încheiat convenții și cu băncile comerciale pentru a se asigura că fermierii primesc subvențiile în conturi active, pe care aceștia le utilizează.

    ”La fel, noi am încheiat convenții cu toate băncile comerciale și ne vor transmite codul IBAN al fermierului aceluia pe care noi îl avem în baza de date. În aplicația IPA online, undeva într-o fereastră, după ce fermierul s-a logat cu CNP-ul lui, astfel încât să își vadă el cererea de plată în formă de proiect, fermierii pot semna și electronic. Cererea este în formă de proiect, ca să pot adăuga sau șterge din ea ce vrei, se poate descărca și în format PDF”, a mai arătat Adrian Pintea.

    Totul despre IPA Online, Agrointeligența-AGROINTEL.RO a scris aici: Ce este IPA Online, aplicația care permite depunerea cererii unice

    Agrostrategia – TVR 1. Invitat: Adrian Pintea, Director General APIA (27.02.2023)


    Te-ar mai putea interesa

    MADR a făcut plata. De mâine se achită fermierilor subvenția de 200 euro pe hectar Preț de vânzare la ovine. Cât costă o oaie la intrarea în iarnă Adrian Pintea – anunț de ultimă oră despre plata tranșei a doua din subvenția APIA

    Ultimele știri

    Patria Credit IFN – program de credite de până la 240.000 de lei pentru micii fermieri La ITC Seeds chiar găsiți hibridul sau soiul de care aveți nevoie Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe!