• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Cea mai modernă fermă de gazon din România se pregătește de primele livrări

  Violina Gorcinschi -

  Se deschide o fermă de gazon la Iași, echipată cu cele mai moderne echipamente de pe piață. Aceasta ar fi în top în ceea ce privește avansul tehnologic, iar investițiile se ridică la 1 milion de euro. Firma „Rulouri de Gazon” S.R.L. se pregătește să înceapă livrările din luna martie a acestui an, iar principalii clienți vor fi reprezentanți de firmele de peisagistică, a căror cerere e din ce în ce mai mare pentru astfel de produse rezultate din activitatea de agricultură.

  Un nou sector de agricultură se dezvoltă în România. La Iași s-au făcut investiții mari pentru o fermă de gazon, care s-ar număra printre cele mai moderne din țară. Ovidiu Petrache, deținătorul fermei, mizează pe faptul că există o cerere mare pe piață în ceea ce privește rulourile de gazon, iar pentru început, a angajat 14 persoane dintre localnici care să se ocupe cu producția. Acest model de afacere a întâmpinat o creștere mare pe piață în ultimii ani, iar firmele de peisagistică se înghesuie să achiziționeze produsul.

  Cea mai modernă fermă de gazon, la Iași

  Iașul este recunoscut în țară pentru suprafețele mari de gazon din oraș. Există și alte beneficii al acestui tip de decorație, pe lângă cel estetic, cum ar fi reducerea poluării și înmulțirea spațiilor unde oamenii pot să desfășoare activități în aer liber. Într-o procedură deschisă, firma „Rulouri de Gazon” S.R.L. a concesionat de la Primăria Holboca un teren de 30 de hectare unde s-a creat o plantație de gazon.

  Având în vedere solul sărat din orașul Iași și înprejurimi, este nevoie de specii rezistente la acest tip.

  Deținătorul fermei, Ovidiu Petrache, plănuiește să exporte gazonul produs în comuna Holboca în Republica Moldova și în zona Bucovinei. Mizând pe acest gen de agricultură, antreprenorul a făcut investiții în valoare de 1 milion de euro și așteaptă să culeagă roadele. Acesta se bazează pe faptul că cererea pentru gazon va crește și mai mult în următorii 20 de ani și se așteaptă să aibă și clienți externi, inclusiv din Ucraina.

  Gazonul tip Sport, unul dintre cele mai rezistente

  Producătorul de gazon făcut în comuna Holboca, județul Iași, a ales unele dintre cele mai rezistente tipuri. Acesta este de tip Termorezistent și este caracterizat prin frunze mai late, puternic, care mai este cunoscut și sub denumirea „de secetă” și de tip Sport. Gazonul cu frunzele mai late are o creștere mai lentă și se dezvoltă orizontal, fiind rezistent la călcare și condiții mai dure, cum ar fi seceta, și se regenerează mai repede decât alte tipuri.

  Gazonul de tip Sport este preferat pentru parcuri și zonele unde oamenii fac mișcare în aer liber. Culoarea este de un verde intens, cu densitate maximă și nu permite buruienilor să crească.

  O regulă importantă în semănarea gazonului este ca aceasta să fie începută atunci când afară nu este nici prea cald, nici prea frig deoarece temperatura și cantitatea de apă influențează germinarea semințelor și creșterea în condiții optime.

  Producătorul ce deține această fermă de gazon vine cu prețuri începând de la 35 de lei/mp, iar produsul se poate monta și direct de către clienți.


  Te-ar mai putea interesa

  Familia căreia i-au murit oile de la un tratament și-a refăcut turma cu ajutorul animalelor donate! Oierii sar în ajutorul familiei care și-a pierdut oile în urma unui tratament făcut în fermă Preț arpagic 2024. Cât costă un kg de arpagic în diferite județe Vin banii pentru fermieri! Guvernul a aprobat sumele pentru subvențiile ANT vegetal și zootehnie Anunț de la APIA pentru fermieri: Verificați-vă conturile, am plătit subvențiile!

  Ultimele știri

  Cum se aplică GAEC 8 pentru subvențiile APIA din acest an. Comisia Europeană, notificată Ucraina cere ajutorul României în exportul de cereale. S-a propus o nouă rută pe Dunăre Avansul la programele Tomata și Usturoiul – aprobat de Comisia Europeană Anunț făcut astăzi de APIA pentru crescătorii de bovine Subvenția APIA care a scăzut la jumătate față de anul trecut