• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Schimbare radicală a vremii: Alertă meteo de vânt, ploi și ninsori până joi

  Roxana Dobre -

  Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizări de ninsori și viscol puternic, valabile până la 19 ianuarie, ora 18.00.

  Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis marți, 17 ianuarie, trei atenționări meteo: două de intensificări susținute ale vântului, cantități importante de apă și una de viscol puternic.

  Avertizare meteorologică Cod Galben de intensificări susținute ale vântului, cantități importante de apă în zona montană

  Interval de valabilitate: 17 ianuarie, ora 11:00 – 19 ianuarie, ora 18:00
  Fenomene vizate: intensificări ale vântului, cantități importante de apă în zona montană

  La munte, în Banat, Crișana, Maramureș, Dobrogea și în nord-vestul Transilvaniei, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…75 km/h. În zona montană se vor acumula cantități de precipitații în general de 25…40 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar la altitudini de peste 1500 m mixte.

  Județele aflate sub alertă Cod Galben sunt: Maramureș, Satu-Mare, Sălaj, Bihor, Arad, Hunedoara, Timiș, Caraș-Severin, Mureș, Harghita, Neamț, Bacău, Covasna, Brașov, Buzău, Vrancea, Tulcea Constanța.

  Notă: Temporar va ploua și în restul teritoriului, în special în jumătatea de vest, unde se vor acumula cantități de apă ce vor depăși local 20…25 l/mp. Din seara zilei de miercuri (18 ianuarie), la început în regiunile vestice, apoi treptat și în zonele de munte, vântul va slăbi în intensitate.

  Agrointeligența-AGROINTEL.RO a scris despre vremea în luna ianuarie aici: În ianuarie avem zăpezi, temperaturi crescute și ploi. Caracterizarea meteo ANM

  Avertizare meteorologică de Cod Portocaliu de intensificări puternice ale vântului, cantități însemnate de precipitații

  Interval de valabilitate: 17 ianuarie, ora 22:00 – 18 ianuarie, ora 14:00
  Fenomene vizate: intensificări puternice ale vântului, cantități însemnate de precipitații
  Zone afectate: la altitudini de peste 1800 m în Munții Apuseni și nordul Carpaților Orientali și la altitudini între 1500 m și 1800 m în Carpații Meridionali

  La altitudini de peste 1800 m în Munții Apuseni și nordul Carpaților Orientali va fi viscol puternic (rafale de peste 100…110 km/h), în timp ce la altitudini între 1500 m și 1800 m în Carpații Meridionali vor fi intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 100…110 km/h) și precipitații mixte. Se vor acumula cantități însemnate de precipitații, de 30…50 l/mp și izolat de peste 60…70 l/mp.

  Județele aflate sub alertă meteo de Cod Portocaliu sunt: Maramureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Bihor, Cluj și Alba.

  Vântul va continua să prezinte intensificări puternice până în seara zilei de miercuri (18 ianuarie).

  Citiți și: ANM: Brumă și înghețuri în perioada următoare. Prognoza meteo pe următoarele 4 săptămâni

  Avertizare meteorologică Cod Roșu de viscol puternic

  Interval de valabilitate: 17 ianuarie, ora 22:00 – 18 ianuarie, ora 14:00
  Fenomene vizate: viscol puternic
  Zone afectate: altitudini de peste 1800 m în Carpații Meridionali

  Județele aflate sub Cod Roșu sunt: Brașov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Alba, Caraș-Severin și Hunedoara.

  La altitudini de peste 1800 m în Carpații Meridionali, va fi viscol puternic, cu rafale ale vântului de peste 120…140 km/h, iar vizibilitatea va fi redusă spre zero.

  Harta ANM cu județele afectate de viscol și ninsori emisă la 17 ianuarie


  Te-ar mai putea interesa

  Cadastru gratuit prin Primărie. Documentele cerute proprietarilor pentru intabularea terenurilor Prețul pentru carnea de miel care i-a înfuriat până și pe oieri! Subvenții APIA 2023. Fermierii care nu respectă acest termen nu vor intra la plată

  Ultimele știri

  Fermierii polonezi încep astăzi un protest de 30 de zile. Importurile din Ucraina, marea nemulțumire Punga Verde – ideea de marketing cu care Claudia Gross și-a vândut toată producția din solar Tratarea semințelor cu Ympact®: beneficii, doze recomandate