• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Schimbare radicală a vremii: Alertă meteo de vânt, ploi și ninsori până joi

    Roxana Dobre -

    Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizări de ninsori și viscol puternic, valabile până la 19 ianuarie, ora 18.00.

    Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis marți, 17 ianuarie, trei atenționări meteo: două de intensificări susținute ale vântului, cantități importante de apă și una de viscol puternic.

    Avertizare meteorologică Cod Galben de intensificări susținute ale vântului, cantități importante de apă în zona montană

    Interval de valabilitate: 17 ianuarie, ora 11:00 – 19 ianuarie, ora 18:00
    Fenomene vizate: intensificări ale vântului, cantități importante de apă în zona montană

    La munte, în Banat, Crișana, Maramureș, Dobrogea și în nord-vestul Transilvaniei, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…75 km/h. În zona montană se vor acumula cantități de precipitații în general de 25…40 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar la altitudini de peste 1500 m mixte.

    Județele aflate sub alertă Cod Galben sunt: Maramureș, Satu-Mare, Sălaj, Bihor, Arad, Hunedoara, Timiș, Caraș-Severin, Mureș, Harghita, Neamț, Bacău, Covasna, Brașov, Buzău, Vrancea, Tulcea Constanța.

    Notă: Temporar va ploua și în restul teritoriului, în special în jumătatea de vest, unde se vor acumula cantități de apă ce vor depăși local 20…25 l/mp. Din seara zilei de miercuri (18 ianuarie), la început în regiunile vestice, apoi treptat și în zonele de munte, vântul va slăbi în intensitate.

    Agrointeligența-AGROINTEL.RO a scris despre vremea în luna ianuarie aici: În ianuarie avem zăpezi, temperaturi crescute și ploi. Caracterizarea meteo ANM

    Avertizare meteorologică de Cod Portocaliu de intensificări puternice ale vântului, cantități însemnate de precipitații

    Interval de valabilitate: 17 ianuarie, ora 22:00 – 18 ianuarie, ora 14:00
    Fenomene vizate: intensificări puternice ale vântului, cantități însemnate de precipitații
    Zone afectate: la altitudini de peste 1800 m în Munții Apuseni și nordul Carpaților Orientali și la altitudini între 1500 m și 1800 m în Carpații Meridionali

    La altitudini de peste 1800 m în Munții Apuseni și nordul Carpaților Orientali va fi viscol puternic (rafale de peste 100…110 km/h), în timp ce la altitudini între 1500 m și 1800 m în Carpații Meridionali vor fi intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 100…110 km/h) și precipitații mixte. Se vor acumula cantități însemnate de precipitații, de 30…50 l/mp și izolat de peste 60…70 l/mp.

    Județele aflate sub alertă meteo de Cod Portocaliu sunt: Maramureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Bihor, Cluj și Alba.

    Vântul va continua să prezinte intensificări puternice până în seara zilei de miercuri (18 ianuarie).

    Citiți și: ANM: Brumă și înghețuri în perioada următoare. Prognoza meteo pe următoarele 4 săptămâni

    Avertizare meteorologică Cod Roșu de viscol puternic

    Interval de valabilitate: 17 ianuarie, ora 22:00 – 18 ianuarie, ora 14:00
    Fenomene vizate: viscol puternic
    Zone afectate: altitudini de peste 1800 m în Carpații Meridionali

    Județele aflate sub Cod Roșu sunt: Brașov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Alba, Caraș-Severin și Hunedoara.

    La altitudini de peste 1800 m în Carpații Meridionali, va fi viscol puternic, cu rafale ale vântului de peste 120…140 km/h, iar vizibilitatea va fi redusă spre zero.

    Harta ANM cu județele afectate de viscol și ninsori emisă la 17 ianuarie

    Te-ar mai putea interesa

    Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit

    Ultimele știri

    Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu Ministrul Agriculturii din Ucraina: arestat, eliberat pe cauțiune, încă își exercită atribuțiile de ministru