• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Bill Gates investește în suplimentele de furajare care reduc emisiile de metan produse de vaci

    Violina Gorcinschi -

    Compania lui Bill Gates, Breakthrough Energy Ventures (BEV), a investit într-un start-up australian care a dezvoltat o tehnologie care ajustează alimentația vacilor în direcția micșorării emisiilor de metan . Start-up-ul intenționează să deschidă o fabrică pilot ce va produce, pentru început, 25.000 de doze de suplimente alimentare pe bază de alge ce contribuie la reducerea emisiilor de metan la vaci, dar și la alte animale folosite în sectorul agroalimentar.

    Bill Gates sprijină financiar soluția pentru reducerea emisiilor de metan de la vaci

    Compania lui Bill Gates, Breakthrough Energy Ventures (BEV), a investit în start-up-ul Rumin8, care a dezvoltat o tehnologie de reducere a emisiilor de metan la animale.

    BEV a declarat că este pregătită să aducă pe piața mondială o tehnologie cu eficacitate dovedită, bazată pe producția farmaceutică a unui aditiv pentru hrana ce ajută la reducerea metanului, scrie Financial Review.

    Rumin8 reușit să strângă 12 milioane de dolari care vor fi cheltuiți pentru teste comerciale în Australia, Noua Zeelandă, Brazilia și Statele Unite, precum și pentru construirea unei fabrici pilot.

    Start-up-ul intenționează să lanseze o fabrică pilot care va produce 25.000 de doze de medicament pe zi, până la jumătatea acestui an. Directorul general al Rumin8, David Messina, a remarcat că compania se poate extinde pentru a produce milioane de doze rentabile, într-un interval scurt de timp.

    Argumentul ce stă în spatele acestor eforturi este faptul că metanul, ca cel mai comun gaz cu efect de seră (după CO2), este eliminat în cantități mari atât de vaci, cât și de capre și căprioare, în timpul procesului de digestie, când stomacul lor dizolvă fibrele din hrana vegetală. Gazul produs prin fermentație se elimină în atmosferă, în mare parte, pe cale bucală. Soluția pentru această problemă, de altfel cauzată de factori naturali, vine prin intermediul unui supliment alimentar, replicat sintetic din alge roșii, care inhibă procesul prin care este reprodus gazul.

    mai multe vaci pe o pajiste
    Suplimentele pentru furajarea vacilor, o soluție pentru reducerea emisiilor de metan

    Miliardarul Jeff Bezos și fondatorul Alibaba finanțează și ei proiectul

    Nu doar Bill Gates a venit cu sprijin financiar pentru soluția care ar putea reduce efectele climatice produse de emisiile de metan. Și șeful Amazon, Jeff Bezos, și cofondatorul chinez Alibaba, Jack Ma, au contribuit financiar în beneficiul BEV, fondul de investiții înființat de Bill Gates în 2015. BEV a strâns investiții de 12 milioane de dolari pentru a susține inovația în domeniul agriculturii, dezvoltată de start-up-ul australian Rumin8, din Perth. Aceasta a fost bazată pe studiile universitare, care arată că hrănirea vacilor cu alge marine ar putea să reducă semnificativ emisiile de metan în cazul vacilor.

    ”Am fost foarte mulțumiți de întâmpinarea fondurilor pentru impact climatic din întreaga lume. Există o dorință reală de a finanța soluții pentru emisiile intestinale de metan ale animalelor și, din fericire pentru Rumin8, (fondurile de investiții) pot vedea beneficiile tehnologiei noastre”, a declarat directorul general al Rumin8, David Messina.

    vaci pascand in Noua Zeelanda
    Fermierii neozeelandezi, taxați pentru emisiile de metan 

    Fermierii din Noua Zeelandă, taxați pentru gazele produse de vaci

    În toamna anului trecut, Noua Zeelandă a propus impozitarea gazelor cu efect de seră, provenite de la animalele crescute la fermă, eliminate prin eructație (râgâială) și urinare. Strategia propusă de statul neozeelandez este o premieră la nivel mondial și prevede că fermierii trebuie să plătească pentru emisiile de gaz provenite de la animalele crescute de aceștia, până în anul 2025. Planul include și stimulente pentru agricultorii care depun eforturi pentru reducerea emisiilor prin intermediul unor aditivi introduși în alimentația animalelor, precum și plantarea copacilor în cadrul fermelor pentru a putea compensa cantitatea de gaz eliminată.

    „Nu există nicio îndoială că trebuie să reducem cantitatea de metan pe care o introducem în atmosferă, iar un sistem eficient de stabilire a prețului emisiilor pentru agricultură va juca un rol esențial în modul în care vom realiza acest lucru”, a declarat ministrul neozeelandez pentru schimbări climatice, James Shaw.

    Această măsură a fost luată în lumina studiilor care demonstrează că jumătate din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră ale statului este cauzată de activitățile din domeniul agriculturii, iar o mare parte din aceasta este constituită de metan. Acum 3 ani, cantitatea de metan din atmosfera Pământului a bătut recordul, depășind-o de două ori și jumătate pe cea din epoca pre-industrială, fapt care contribuie semnificativ la încălzirea globală.


    Te-ar mai putea interesa

    Satul cu cea mai gustoasă brânză. Oile pasc iarbă pe soluri sărăturate și bogate în minerale Preț carne 2024. Cât costă un kilogram de carne de porc cumpărată de la un mic fermier A primit o amendă 1.200 de lei pentru că porcul din ogradă nu era crotaliat

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte