• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Hrănirea găinilor ouătoare în funcție de vârstă: recomandări

    Violina Gorcinschi -

    Furajarea găinilor ouătoare în funcție de vâsta acestora și pentru a stimula producția de ouă. Care sunt furajele care trebuie date găinilor pentru a produce mai multe ouă, dar și care sunt alimentele interzise în alimentația găinilor.

    Găinile ouătoare au nevoie de un meniu bogat și de o alimentație corectă pentru a produce multe ouă de bună calitate. Având în vedere procesele fiziologice ale păsărilor în timpul ouatului și consumul de vitamine și minerale din corp, organismul găinilor are cerințe suplimentare în ceea ce privește alimentația.

    Citiți și: Furaje pentru găini ouătoare. Cu ce hrănim găinile pentru o producție mai bună de ouă

    În general, găinile ouătoare necesită cel puțin 130-180 grame de hrană echilibrată pe zi. Acest articol prezintă sfaturi despre mâncarea pe care trebuie să o dați găinilor pentru ca acestea să aibă o producție mai bună de ouă.

    o persoana care tine niste oua in mana si un cocos pe fundal
    Găinile ouătoare au nevoie de mai mult calciu

    Găinile ouătoare – cerințe alimentare pentru a crește producția de ouă

    Vârsta păsărilor și scopul creșterii acestora face diferența atunci când vine vorba de alimentație. Găinile crescute pentru carne au alte nevoi față de cele producătoare de ouă.

    Totuși, indiferent de etapa de dezvoltare a păsărilor, acestea au întotdeauna nevoie de următoarele alimente:

    Pe lângă hrană, păsările au nevoie de mișcare în natură, de unde extrag viermi, larve, rădăcini și verdeață.

    Furaje pentru găini tinere. Cu ce hrănim găinile cu vârsta până la 5 luni

    În primele luni, sunt rare cazurile în care găinile depun ouă, având în vedere procesul de creștere. În această etapă, crescătorii trebuie să se asigure că păsările au acces la hrana care să le asigure o dezvoltare sănătoasă, prin proteine și vitamine.

    Hrana găinilor tinere trebuie să fie compusă din amestecuri de cereale, legume și verdeață, tocătură de oase sau făină de oase și suplimente minerale. Cantitățile pentru acestea sunt următoarele

    Mixul de cereale trebuie să conțină 60-70% grâu și câte 10% ovăz, secară și orz.

    Furaje pentru găini ouătoare cu vârsta între 5 luni și 1 an

    După prima jumătate de an, găinile încep procesul de depunere a ouălor, iar în acest caz acestea trebuie hrănite cu mult calciu.

    În această etapă, plimbările în aer liber sunt și mai importante pentru păsări.

    În ceea ce privește asigurarea cantității necesare de calciu, fermierii au două opțiuni: alimentarea cu furaje combinate sau administrarea aditivilor alimentari pentru găinile ouătoare.

    Furaje pentru găini ouătoare adulte, cu vârsta peste 1 an

    După ce găinile depășesc vârsta de un an, producția de ouă scade. În acest punct, fermierii se gândesc să înlocuiască păsările, însă dacă găinile au o genetică bună, o alimentație corectă este suficientă pentru a asigura ouăle în gospodărie.

    Pentru o mai bună productivitate, în alimentația găinilor se mai adaugă pește tocat, floarea-soarelui, verdeață tocată, dovleac și complexe de vitamine. De asemenea, aceste păsări preferă și cerealele încolțite.

    După ce trec de vârsta de doi ani, găinile ouătoare nu mai sunt productive și trebuie înlocuite cu unele tinere.

    Cât de des trebuie hrănite găinile

    Găinile adulte se hrănesc de 2 ori pe zi – dimineața și seara, cu aceeași cantitate de alimente. În plus, apa și suplimentele trebuie să fie mereu disponibile pentru acestea.

    Scăderea producției de ouă fără motive aparente poate fi un semn că păsările trebuie hrănite mai des, cu un meniu mai diversificat. Acestea trebuie să mănânce de patru ori pe zi, consumând amestecuri uscate dimineața și seara, iar în jurul orelor 11:00 și 16:00, amestecuri umede călduțe.

    Cu ce hrănim găinile iarna

    În sezonul rece, condițiile de trai ale păsărilor se schimbă, la fel și alimentația, iar asta poate duce la o scădere a cantității și frecvenței ouatului. Acest lucru poate fi reparat prin îngrijire și hrană suplimentară.

    În timpul sezonului rece, temperatura aerului din coteț nu trebuie să coboare mai jos de 15 grade Celsius, iar 8-9 trebuie să fie asigurată lumina.

    Citiți și: Câte găini trebuie la un cocoș. Raportul perfect între cocoși și găinile din ogradă!

    La amestecurile obișnuite de cereale se adaugă cartofi fierți, urzică uscată și opărită, legume tocate mărunt (napi, morcovi, sfeclă roșie, dovleac, dovlecei). Aceste ingrediente se amestecă, iar la fiecare kilogram de preparat se adaugă 10 g de drojdie, 3 g de ulei de pește și 2-3 g de sare. Frecvența administrării este de 2 ori pe zi, dimineața și seara.

    Alimente interzise în hrana găinilor

    Chiar dacă este la îndemână, mâncarea stricată nu trebuie, sub nicio formă, administrată păsărilor de curte. Acest lucru ar putea afecta grav sănătatea găinilor și poate produce chiar moartea. Următoarele alimente trebuie categoric evitate:

    Dacă le asigurați condiții optime, apă și o alimentație bogată, găinile vor avea o productivitate crescută a ouălor.


    Te-ar mai putea interesa

    O celebră fabrică de tractoare a fost cumpărată de un afacerist din Ucraina Programul Rabla pentru Tractoare, lansare. Se dublează sumele pentru fermieri Cum a reușit ing. Roman să aibă producție de gutui într-un an în care alți pomicultori n-au recoltat nimic

    Ultimele știri

     Dăunătorii sunt activi chiar și la temperaturi scăzute. Protejează-ți culturile cu Biatox! Avans APIA 2024. Sumele transferate până astăzi în conturile fermierilor Asociația AGRICOLA i-a premiat pe liceenii aspiranți-Chef