• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Care ar fi un preț corect pentru oul de țară?

    Angelica Lefter -

    Care ar fi un preț corect pentru un ou de țară comercializat de un țăran care crește găinile în bătătură și le hrănește cu uruială. Subiectul a fost dezbătut pe un grup de gospodari care au căzut de acord că prețul pentru un ou de găină de țară trebuie să fie cel puțin dublu față de oul produs în ferma industrială.

    Prețul ouălor este în creștere. Cea mai ieftină sursă de proteină riscă să devină un produs greu accesibil pentru mulți români. Iar pentru orășenii care preferă ouăle de țară, prețurile se vor pipera și mai mult.

    La cum se prezintă tendința de scumpire a ouălor la acest moment, investiția în câteva găinușe se dovedește extrem de rentabilă pentru familiile care locuiesc la țară. Ouăle de țară sunt la mare căutare, iar cumpărătorii spun că preferă să plătească un preț un pic mai mare, dar să aibă siguranța calității, a unui produs obținut în gospodăria țărănească, de la găini crescute cu cereale.

    Cu ce preț se vinde oul de țară

    Care este prețul corect pentru un ou proaspăt din gospodărie? Aceasta este întrebarea care a dus la discuții aprinse în mediul online, după ce o gospodină a ales să ceară părerea publicului înainte de a vinde ouăle provenite de la propriile găini.

    ”Oare care mai este prețul oului de găină de la țară, crescute cu cereale? Nu cumpăr, am câteva găini și aș vrea să vând ce îmi rămân, am clienți dar nu știam cu cât să le dau”, a scris Florentina Copoiu, pe un grup de Facebook al fermierilor buzoieni.

    Întrebarea a stârnit un val de comentarii în care gospodarii au împărtășit prețurile cu care comercializează ouăle de țară direct către orășeni. În funcție de cantitatea achiziționată, un ou de țară poate costa de la 50 de bani până la 3 lei bucata. În cazul excepționale, pentru ouă de la rase inedite de găini, prețurile sunt mai mari.

    Hrănirea găinilor ouătoare în funcție de vârstă: recomandări

    Cei mai mulți crescători de găini au opiniat că prețul ouălor trebuie să țină cont de cel al furajării tot mai scumpe. ”Fiecare vinde cu ce preț vrea, dar să nu uităm că o găină nu ouă 365 de zile pe an, ci are o perioada mai scurtă, iar restul consumă furaj, așa că faceți singuri un calcul cu un preț de 2 lei pe kg de porumb”, a scris un crescător de păsări.

    Ouăle sunt mai scumpe iarna

    Alți crescători au atras atenția că prețul ouălor de țară fluctuează pe parcursul unui an: sunt mai ieftine vara și mai scumpe iarna când nici cantitatea nu este mare, iar costurile cu hrana cresc. ”Eu le-am dat la colegi la serviciu și cu 50 sau 70 bani, dar acum nu mai sunt că a dat frigul, aceasta în vară, toamnă”, a declarat un mic fermier.

    Cei mai mulți crescători de păsări au mărturisit că vând ouăle la un preț mediu de 1 leu bucata. Cei aflați în apropierea orașelor mai mari au spus că prețul poate ajunge la 3 lei pentru fiecare ou de țară. ”Eu le dau cu 3 lei. Și nu fac față!”, a menționat un gospodar.

    ”1,5 lei este prețul corect pentru un ou, mai ales dacă ții cont să fie proaspete și nu le dai la grămadă să scapi de ele”, a spus și cea care a inițiat discuția despre prețul corect pentru un ou de țară.

    Ca și concluzie s-a desprins un singur lucru, oricât ar costa oul de la găinile din gospodărie, el își va găsi mereu cumpărători și va fi întotdeauna apreciat la adevărata sa valoare.


    Te-ar mai putea interesa

    Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului