• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Pe 16 martie, crescătorii vor afla numărul maxim de vaci pe care le mai pot crește într-o fermă

    Angelica Lefter -

    Data de 16 martie va fi decisivă pentru viitorul fermelor de vaci din România, a anunțat ministrul Mediului, Tanczos Barna. Acesta a anunțat că acela este termenul la are, la Bruxelles, se va lua o decizie privind viitoarea politică europeană pentru reducerea emisiilor de metan și amoniac.

    Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a arătat că nu este de acord cu reducerea numărului de animale din fermele de la nivelul Uniunii Europene și a declarat că va lupta ca regulile UE să afecteze cât mai puțin fermierii români.

    Ministrul Tanczos Barna a anunțat că va susține la Bruxelles poziția fermierilor români

    Tanczos Barna a promis, în cadrul unei conferințe de presă susținută vineri, 10 martie, la Sfântu Gheorghe, că va merge la Bruxelles, unde va negocia ca aceste măsuri discutate la nivelul UE să nu-i afecteze pe fermierii români, chiar dacă Uniunea Europeană face din ce în ce mai multe presiuni pentru reducerea efectivului de animale, fapt care ar contribui la scăderea emisiilor de metan și amoniac, potrivit Agerpres.

    La Bruxelles se vor discuta măsurile care vor fi luate în fermele de animale pentru reducerea emisiilor de gaz metan și azot (foto: dcnews.ro)

    Ministrul Mediului, Tanczos Barna, va negocia la Bruxelles în favoarea fermierilor români

    Totodată, ministrul Mediului a declarat că nivelul de 150 de unități vită mare pentru fermele din România este inacceptabil și va pune problema pe masă chiar la Bruxelles, în data de 16 martie.

    ”Azi, ieri, mâine şi peste o săptămână discutăm şi vom discuta despre noile reguli care se implementează la nivelul Uniunii Europene pe ferme de pui, de curcani, de porci, de vite, pentru că există o presiune foarte mare din partea organizaţiilor de mediu asupra fermierilor şi se vor introduce reguli noi pentru fermele care trebuie să contabilizeze, să raporteze şi să reducă emisiile de metan, de azot, de carbon mai puţin, inclusiv în fermele de animale”, a menționat Tanczos Barna.

    Citiți și: Daea la Bruxelles: Romania nu este de acord cu reducerea numărului de vaci pentru a micșora emisiile

    La Bruxelles vor fi tranșate noile reguli pentru fermele mici și mari pentru a reduce emisiile de azot și gaz metan

    Ministrul Mediului a mai precizat că este vorba despre o discuție aprigă și a încercat să afle anterior poziția unor state precum Franța sau Germania.

    ”Disputa este aprigă. Şi acum jumătate de oră am încercat să aflu poziţia Germaniei, poziţia Franţei, la vită, la porc, la pasăre. Deci, este o dispută care va fi, probabil, tranşată pe 16 martie (…) O să zbor direct la Bruxelles ca să particip la acest consiliu, unde problema principală care este pe ordinea de zi este exact această temă, a noilor reguli care se vor aplica pentru fermele mari, mici şi care vor aduce reguli noi de implementare de tehnologii de ultimă generaţie pentru a reduce emisiile de azot şi de metan”, a punctat Ministrul Mediului.

    Ministrul Mediului, Tanczos Barna: ”Un nivel de 150 de UVM este inacceptabil ”

    Șeful de la Ministerul Mediului a menționat că, pentru fermele românești, impunerea reducerii efectivelor ar trebui să se impună de la 350-450 de unități vită mare (UVM).

    ”Se discută nivelul, dimensiunea fermei de la care aceste obligaţii de monitorizare, de raportare, de reducere, de implementare de tehnologii de ultimă generaţie vor fi obligatorii. Acum două săptămâni, Comisia Europeană a propus un nivel de 150 de UVM, care este un nivel inacceptabil pentru România. Noi am susţinut de la bun început că undeva la peste 350 de unităţi vită mare UVM ar trebui să intervină aceste noi reguli, chiar 450, în cazul fermelor de porci şi de bovine”, a arătat ministrul Mediului, Tanczos Barna.


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire

    Ultimele știri

    S-a deschis târgul de animale de la Câmpeni cu o bază de achiziții bovine! Ucraina a început oficial negocierile de aderare la UE. Agricultura, prima pe lista discuțiilor Markus Kamieth este noul CEO al BASF