• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Informații despre subvențiile fermierilor, de la APIA. Anunțul directorului Adrian Pintea

    Roxana Dobre -

    Subvenții pentru fermieri – anunțul directorului general al APIA, Adrian Pintea. Șeful agenției de plăți a anunțat care este bilanțul subvențiilor pentru fermieri, în cadrul campaniei de depunere a cererii unice și schemelor pentru împăduriri.

    Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenții pentru Agricultură (APIA) a anunțat pe pagina sa de Facebook, care este bilanțul actualizat privind depunere cererii unice dar și pentru mai multe scheme pentru împăduriri.

    Subvențiile pentru campania APIA 2023 se află în derulare astfel că fermierii pot depune cererea unică până la data de 15 mai, fără penalizări. Adrian Pintea a anunțat care este numărul fermierilor care au depus cererea unică până sâmbătă, 18 martie.

    ”Continuăm în același timp să primim cererile de plată pentru anul 2023. Până la această dată au fost depuse 119.618 de cereri pentru un număr de 316.604 de hectare. Fermierii pot depune cererea de plată la APIA, în perioada 1 martie – 15 mai, prin accesarea aplicației IPA-Online, fără să se prezinte fizic la instituția noastră”, a anunțat Adrian Pintea pe pagina sa.

    Acesta a reamintit fermierilor că săptămâna trecută a fost invitatul lui Radu Antohe la emisiunea “Zootehnia inteligentă”, unde a discutat despre intervențiile în sectorul zootehnic implementate de APIA din PNS.

    Citiți și: Subvenții APIA 2023. Fermierii care nu respectă acest termen nu vor intra la plată

    Scheme de ajutor de stat pentru păduri 

    În bilanțul despre activitățile APIA de săptămâna trecută, șeful APIA a amintit și despre două campanii de primire a cererilor pentru subvenția la păduri.

    ”Încheiem o nouă săptămână în care ne-am străduit să venim în fața fermierilor noștri cu vești care să-i bucure și să-i încredințeze că pot conta pe noi în împlinirea misiunii pe care ne-am asumat-o, aceea de a le fi mereu alături! Primim cererile de plată aferente anului 2023 pentru schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite”. Cererile de plată se depun la Centrele judeţene APIA şi al Municipiului Bucureşti, în perioada 15 martie – 9 iunie 2023 (inclusiv), de către beneficiarii care au depus Cereri de sprijin în cadrul sesiunilor 1/2016, 2/2017, 3/2018, 4/2019, 5/2020 sau/și 6/2021. Informaţii detaliate pentru accesarea a acestei scheme se regăsesc postate pe site-ul APIA”, a informat Adrian Pintea fermierii pe pagina sa de Facebook.

    Despre această schemă de ajutor de stat, Agrointeligența-AGROINTEL.RO a scris aici: APIA astăzi: Se depun cererile pentru ajutorul de stat de 175 euro/ha. Termen limită: 9 iunie

    Fermierii pot depune până pe 9 iunie cereri pentru subvenția acordată pentru păduri

    Cereri pentru schema de ajutor de stat „Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor”

    Directorul general al APIA a amintit că până la data de 9 iunie, inclusiv, fermierii pot depune cererile de plată aferente anului 2023 pentru schema de ajutor de stat „Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor”.

    ”Cererile se depun în perioada 15 martie – 9 iunie inclusiv, la Centrele judeţene APIA şi al Municipiului Bucureşti. Acestea trebuie să fie aferente sesiunii 2/2019, anul 5 de angajament, sesiunii 3/2020, anul 4 de angajament şi sesiunii 4/2021, anul 3 de angajament, Măsura 15, Submăsura 15.1 „Plăți pentru angajamente de silvomediu”, din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020. Sprijinul financiar vizează compensarea pierderilor de venit şi a costurilor suplimentare suportate de beneficiar, ca urmare a implementării unuia sau a celor două pachete ale schemei de ajutor de stat. Pentru suprafețe mai mari de 500 ha se aplică degresivitatea sprijinului financiar, astfel că nivelul plăților va fi ajustat. Informațiile detaliate pentru accesarea schemei de ajutor de stat pot fi consultate la Centrele APIA si pe site-ul APIA, a mai anunțat Adrian Pintea.

    Despre această schemă, Agrointeligența-AGROINTEL.RO a scris aici: Noi subvenții, la plata APIA. Cererile se depun de astăzi


    Te-ar mai putea interesa

    Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd