• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Schemă de ajutor de stat în cuantum de 3.000.000 lei. Plățile, în conturi până la 31 decembrie

    Roxana Dobre -

    Sume noi alocate de Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). O schemă de ajutor de stat în valoare de 3.000.000 lei a fost lansată de minister în dezbatere publică iar o parte din bani urmează să ajungă la beneficiari pe parcursul anului 2023.

    Pe site-ul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale a fost postat, astăzi, joi – 20 aprilie la secțiunea Transparență Decizională, un proiect de hotărâre a Guvernului pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în acvacultură.

    Resursele financiare necesare aplicării schemei sunt în sumă totală de 3.000.000 lei, pentru perioada 2023 – 2025 și se asigură din bugetul aprobat Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

    Citiți și: Subvenția APIA la motorină în 2023 – ghid complet: condiții, acte necesare, plăți

    Bani pentru pentru reducerea accizei la motorină în acvacultură

    Ce documente trebuie să depună beneficiarii care se încadrează pentru ajutorul de stat

    Schema de ajutor de stat se aplică întreprinderilor mici și mijlocii care își desfășoară activitatea în acvacultură, respectiv:

    a) persoanelor fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, constituie potrivit prevederilor OUG nr. 44/2008 privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 182/2016 cu modificările si completările ulterioare;

    b) persoanelor juridice;

    Schema de ajutor de stat nu se aplică beneficiarilor prevăzuți la alin. (1) dacă se află în una dintre următoarele situații:

    a) sunt întreprinderi aflate în dificultate;

    b) sunt întreprinderi care fac obiectul unui ordin de recuperare neexecutat în urma unei decizii anterioare a Comisiei prin care un ajutor este declarat ilegal sau incompatibil cu piața internă;

    c) sunt întreprinderi care nu pot solicita sprijin din partea Fondului european pentru afaceri maritime, pescuit și acvacultură din motivele prevăzute la art.11, din Regulamentul (UE) 2021/1139 al Parlamentului European și al Consiliului din 7 iulie 2021 de instituire a Fondului european pentru afaceri maritime, pescuit și acvacultură și de modificare a Regulamentului (UE) 2017/1004.

    Citiți și: Subvenția APIA pentru motorină în 2023. Valoarea ajutorului de stat – 1,529 lei/litru

    Sumele se plătesc până la data de 31 decembrie 2023

    Potrivit MADR, în prezent sunt licențiate pentru producţia de puiet de peşte un număr de 246 de unităţi care exploatează o suprafaţă de peste 6000 ha.

    Pentru producţia de pește de consum sunt licenţiate 750 unităţi cu o suprafaţă de peste 65.653 ha. În anul 2021, producţia internă de pește a fost de 11.714 tone, care au asigurat cca 10% din consumul de peşte.

    Schema se aplică pe întreg teritoriul României, iar sumele se plătesc până la data de 31 decembrie 2023. Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură, instituție aflată în subordinea MADR, reprezintă autoritatea competentă responsabilă cu implementarea schemei.


    Te-ar mai putea interesa

    Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd