• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ulei de floarea-soarelui din Ucraina, vândut masiv în România. Cât e de ieftin!

    agrointeligenta.ro -

    Uleiul de floarea-soarelui produs în Ucraina a invadat piața românească. Deja ambalat la sticle de plastic de un litru, cu etichetă sau fără, uleiul se vinde angro, comenzile fiind luate de obicei la cantități de pornesc de la un camion de 22 de tone.

    Site-urile de anunțuri sunt pline de oferte pentru vânzarea uleiului de floarea-soarelui din Ucraina. Comercializarea se face direct, în cantități mari, iar uleiul vine deja ambalat în bidoane de 1 litru, 2 litri, 3 litri, 5 litri și 6 litri. În unele oferte, sticlele sunt etichetate, în altele produsul nu are etichetă și poate fi etichetat de cumpărător așa cum dorește.

    Prețul pentru un litru de ulei de floarea-soarelui din Ucraina pornește de la 5,9 lei

    Prețul uleiului de floarea-soarelui produs în Ucraina pornește de la 5,9 lei pe litru și ajunge la 7 lei pe litru.

    Cei care par să facă ”trafic” cu uleiul de Ucraina sunt chiar românii care au văzut oportunitatea unui profit frumos. Astfel, un bucreștean comercializează uleiul de floarea-soarelui din Ucraina direct în Capitală, la un preț de 5,96 de lei pe litru, fără TVA, pentru sticla de 1 litru și de 6 lei pe litru la bidonul de 5 litri.  Bidoanele vin fără etichetă, iar intermediarul include în preț și etichetarea personalizată a bidoanelor. De asemenea, și livrarea în București este inclusă în preț.

    Sub brandul Oleovita, uleiul de floarea-soarelui din Ucraina se vinde în România printr-un intermediar care susține că este din Botoșani. Prețul cerut este de 6,9 lei pe litru. ”Ulei floarea soarelui import Ucraina, prețul nu conține TVA și e pentru minim 22 tone, pentru cantități mai mici relații la telefon”, scrie în anunț.

    7 lei pe litru cere un producător din Cernăuți, care menționează că oferta include prețuri avantajoase și, în funcție de cantitate, negociabile. Conform anunțului, vânzătorul este localizat în Suceava, la Grănicești.

    Citiți și: Consiliul Concurenței anchetează 13 producători de ulei, unt și zahăr cu privire la creșterea prețurilor

    Un litru de ulei bun românesc, de la 10 lei în sus

    Prețul uleiului din Ucraina este aproape la jumătate față de cel al mărcilor cunoscute de ulei românesc. Astfel, la un mare retailer, am găsit sticla de ulei Bunica la 10,50 de lei pe litru, pe cea de Unisol la 10,90 de lei pe litru, iar pe cea Sorica la 11,50 de lei.

    Fenomenul uleiului din Ucraina nu este prezent doar în România, deși cu siguranță țara noastră, fiind stat vecin, este printre cele mai mari piețe de export în prezent, de când s-au eliminat taxele vamale. Conform datelor oficiale, aproape 90% din uleiul de floarea soarelui importat de țările UE este ucrainean. În perioada iulie-martie 2022/23 MR, țările din UE au redus importul de ulei de floarea soarelui la 1,3 milioane de tone, ceea ce este cu aproape 11% mai mic decât cifra din aceeași perioadă a sezonului precedent.

    „În perioada specificată, Ucraina a livrat 1,16 milioane de tone de ulei de floarea soarelui pe piețele țărilor UE (-10% față de același indicator al sezonului precedent) și a furnizat circa 89% din importul total al acestui produs de către țări. a Uniunii Europene (față de 85% din sezonul precedent)”, precizează analiști citați în datele Comisiei Europene.

    În plus, este de remarcat faptul că în aceeași perioadă (iulie-martie), exportul de ulei de floarea soarelui din Uniunea Europeană s-a dublat până la cifra din perioada similară din 2021/22 MR, însumând peste 870 mii tone.

    Citiți și: Motorina, înlocuită cu ulei de floarea-soarelui. Costuri mai mici, dar cu riscuri pentru motor 


    Te-ar mai putea interesa

    Fraudă în apicultura românească, anchetată de Parchetul European. S-au făcut primele percheziții Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești

    Ultimele știri

    S-au emis derogările pentru tratamentele cu neonicotinoide la porumb și floarea-soarelui 2025 Plăți de 1,2 miliarde de euro în conturile fermierilor Casa Verde Fotovoltaice 2024. AFM a publicat lista oficială!