• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • O cunoscută fermă de vaci – executată silit și scoasă la vânzare cu 811.000 de euro

  agrointeligenta.ro -

  Un anunț cu o fermă de vaci de lapte este scoasă de vânzare în urma unei proceduri de executare silită. O informație deja la ordinea zilei, având în vedere greutățile cu care se confruntă în ultima perioadă crescătorii de animale. Anunțul conține și o serie de imagini din exploatație.

  Conform anunțului publicat online, se vinde ”la licitație în procedura de insolvență Ferma AgroZootehnică situată în localitatea Seini, județul Maramureș. Ferma este compusă din: teren în suprafață de 61.175 mp, CF51716 Seini, nr. cad.51716-58.056 mp, CF50641 Seini, nr. cad.50641 s=3.119 mp”.

  Conform numărului CF, este vorba chiar de către societatea Agrozootehnica SRL din Seini, cu sediul în strada Roșiori, nr 16, în județul Maramureș. Ferma a fost scoasă la licitație și pe 19 ianuarie, atunci când prețul de strigare a fost de 913.320 euro. În prezent, licitația pornește de la prețul de 811.840,00 Euro, exclusiv TVA.

  Termene.ro: Ferma Agrozootehnica, deținută de Claudiu și Delia Frânc

  Conform Termene.ro, societatea Agrozootehnica este deținută la acest moment de Claudiu și Delia Frânc, care au împreună întreg pachetul de acțiuni. La momentul în care ferma a intrat în insolvență, în aprilie 2022, ferma avea „întreg stocul de animale vii (bovine, 87 de capete diverse rase și vârste)”. În prezent, exploatația este scoasă la licitație fără animale, acestea fiind vândute către A&C FERMA AGRICOLA SRL, o societate deținută de Cătălin Dumitru Frânc – unic acționar.

  Situația acționariatului Agrozootehnica Seini (sursa termene.ro)

  Soții Frânc au devenit unici acționari ai fermei în 2013, când din acționariat a ieșit Rudolf Alfred Bermes.

  La momentul declarării insolvenței, masa credală se ridica pentru Agrozootehnica SRL era de 14,4 milioane de lei

  Claudiu Frânc: Ferma care se vinde nu e a mea

  În ciuda informațiilor care ”leagă” ferma Agrozootehnica de Claudiu Frânc, fostul președinte al Federației Crescătorilor de Bovine din România (FCBR), acesta a negat pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO că exploatația i-ar aparține.

  Este o fermă de vaci din Seini, da. Nu (nu îmi aparține – n.r.), eu am ferma mea. Eu oricum am transferat exploatația la fiul meu și sunt angajat la el. Știu ferma, este aproape de noi. Problema în Seini este cea a furajelor, a terenului adică lipsa acestuia. Nici nu știu dacă vor reuși să vândă ceva de acolo. Din câte știu nu mai au animale acolo, ci doar clădirile. Eu știu că a fost în insolvență, înseamnă că…”, ne-a declarat Claudiu Frânc când l-am sunat să îl întrebăm dacă ferma scoasă la vânzare îi aparține.

  Conform Termene.ro, pe strada Roșiori este o singură fermă zootehnică, Agrozootehnica SRL. Mai mult, în imagini surprinse mai demult cu Claudiu Frânc și ferma sa din Seini, se pot vedea elemente similare cu cele din exploatația scoasă la licitație.

   


  Te-ar mai putea interesa

  Peter Tamas Nagy se alătură echipei ANZ în funcția de director general adjunct O nouă piață de export pentru oierii români! Șeful ANSVSA a făcut anunțul! Oierii sar în ajutorul familiei care și-a pierdut oile în urma unui tratament făcut în fermă Oi hrănite cu banane – ideea inedită a unui cioban român care a rămas fără iarbă pe pășune Bocarp – capra cu gust de vacă. Prima rasă românească de capre pentru producția de carne

  Ultimele știri

  Prezentatorul TV Dan Negru, intrigat de prețul urzicilor românești. Val de comentarii pro și contra Fermieri obligați de APIA să dea subvențiile înapoi, altfel vor fi executați silit Prețul rapiței a scăzut cu 30 euro/tonă de la începutul anului. Recolta 2024 – un preț mult mai bun Ultima strigare pentru sămânța de mazăre. Prețurile pe tonă au crescut la nivel mondial Franța interzice importul de legume și fructe tratate cu substanțe interzise în UE