• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Ultima oră de la APIA! Directorul Pintea – anunț despre plata subvențiilor către fermieri!

  Roxana Dobre -

  Subvențiile care au ajuns în conturile fermierilor pentru plățile pe suprafață și cap de animal. Directorul general al APIA, Adrian Pintea a anunțat ce sume au fost transferate către producătorii agricoli și crescătorii de animale dar și care este termenul la care campania 2022 va fi finalizată.

  Directorul general al APIA, Adrian Pintea, a anunțata astăzi, miercuri – 3 mai care sunt sumele la zi care au fost plătite în conturile fermierilor pentru campania 2022. Potrivit șefului agenției de plăți, pentru sectorul vegetal și cel zootehnic s-au achitat 2,6 miliarde euro.

  ”În ceea ce privește plățile pe care APIA le face, acum noi derulăm mai multe campanii, să spun așa, că sunt suprapuse, și anume plățile aferente fermierilor care au depus cereri în anul 2022 și cererile din 2023. Iar până în momentul de față fondul pe care APIA îl gestionează în integralitate, este singura agenție de plată care gestionează Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), la care se adaugă toate formele de sprijin care sunt acordate din bugetul național și un alt fond european, Fond European Agricol de Dezvoltare Rurală  (FEADER), în care avem doar câteva măsuri delegate de către colegii noștri de la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) în totalitate până în momentul de față APIA plătit către fermierii români peste 2,6 miliarde de euro. Acești bani care au intrat în conturile fermierilor”, a spus Adrian Pintea într-0 declarație acordată pentru TVR Info.

  Citiți și: Calendar subvenții APIA – luna mai. Termene limită și plăți urgente pentru fermieri

  Adrian Pintea, APIA: Cele mai multe subvenții ajung în sectorul vegetal

  Conform acestuia, în anul 2022, undeva în jur la 790.000 de fermieri au depus cereri unice de plată pentru toate formele de sprijin. ”Din totalul formelor de sprijin, să spun așa, unde eram în vechea programare financiară, dar și în noua programare, cei mai mulți bani merg către sectorul vegetal, urmând sectorul zootehnic”, a mai completat Adrian Pintea, șeful APIA.

  Fermierii mai pot primi bani în conturi pentru campania 2022, până la 30 iunie 2023

  Șeful APIA: Campania 2022 trebuie finalizată până în data de 30 iunie 2023

  Directorul general al APIA a mai dezvăluit care este data-limită pentru plățile pe care agenția le efectuează în conturile fermierilor, pentru campania 2022, atât pentru sectorul vegetal cât și cel zootehnic.

  ”Conform reglementărilor europene, plățile pentru campania 2022 au demarat la 16 octombrie și trebuie finalizate până în data de 30 iunie a anului următor,  adică 2023”, a mai arătat Adrian Pintea. Reamintim că APIA transferă subvențiile pentru schemele pe suprafață și cele din sectorul zootehnic, excepție făcând Sprijinul Cuplat Vegetal (SCV) pentru care subvențiilor vor demara după ce expiră ultima zi pentru depunerea unor documente justificative de către fermieri, adică 15 mai.

  Citiți și: Subvenția APIA care intră la plată începând de luna aceasta!


  Te-ar mai putea interesa

  Fermieri sunați de APIA să își deschidă conturi noi pentru a încasa cei 100 euro/ha Subvenții APIA 2024. Noi cuantumuri aprobate pentru plată: 73 euro/ha, 98 euro/ha și 102 euro/ha Fermierii vor fi despăgubiți cu 3.500-4.000 lei/ha pentru culturile calamitate Ministerul Agriculturii: APIA a început plata subvențiilor ANT! Primele sume care intră în conturi Preț arpagic 2024. Cât costă un kg de arpagic în diferite județe

  Ultimele știri

  Prezentatorul TV Dan Negru, intrigat de prețul urzicilor românești. Val de comentarii pro și contra Fermieri obligați de APIA să dea subvențiile înapoi, altfel vor fi executați silit Prețul rapiței a scăzut cu 30 euro/tonă de la începutul anului. Recolta 2024 – un preț mult mai bun Ultima strigare pentru sămânța de mazăre. Prețurile pe tonă au crescut la nivel mondial Franța interzice importul de legume și fructe tratate cu substanțe interzise în UE