• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Florin Barbu, la Sâmbra oilor alături de crescătorii de oi: ”Le mulțumesc pentru ospitalitate și prietenie!”

    Roxana Dobre -

    Florin Barbu, președintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților s-a aflat printre ciobani, la unul dintre cele mai vechi și mai frumoase festivaluri din România, ”Sâmbra oilor”. Evenimentul a ajuns la cea de-a 65-a ediţie  și a avut loc pe dealul de la Huta Certeze, judeţul Satu Mare.

    Florin Barbu, președintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, a participat ieri, duminică – 7 mai, la Sâmbra Oilor, un festival etalon pentru ciobanii din zona județului Satu Mare.

    ”Am participat cu bucurie, la unul dintre cele mai vechi și mai frumoase festivaluri din România, ”Sâmbra oilor”. O adevărată sărbătoare românească, din Țara Oașului, pentru care felicit autoritățile locale și județene, dar și crescătorii de oi din zonă. Mirosul de iarbă proaspăt cosită, mirosul de brânză și de carne de oaie, pregătită după rețetele secrete ale bunicilor, înseamnă România reală, românii noștri muncitori care își cunosc tradițiile, le iubesc, le dau mai departe copiilor și nepoților!”, a arătat Florin Barbu într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook astăzi, luni – 8 mai.

    Citiți și: Florin Barbu, Comisia de agricultură: Legea cărnii – inițiată în Parlament. Carnea românească va fi etichetată corect

    Președintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, Florin Barbu, alături de fostul ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, la Festivalul ”Sâmbra Oilor”

    Florin Barbu: România este în primele 2-3 țări din Uniunea Europeană, la carnea de oaie

    Florin Barbu a subliniat care este poziția țării noastre la producția de carne de oaie dar și în privința efectivelor de ovine.

    ”Tocmai această dragoste și muncă au făcut ca România să fie în primele 2-3 țări din Uniunea Europeană, la carnea de oaie, iar anul trecut, 17% din oile din Uniunea Europeană au fost din România! Acești oameni muncitori au făcut posibil ca oieritul și procesarea produselor de oaie să fie un domeniu atât de important al industriei agroalimentare românești”, a mai arătat oficialul.

    Sâmbra Oilor este o serbare câmpenească, legată de ocupaţia tradiţională a păstoritului, serbare ce se desfăşoară anual în luna mai şi simbolizează venirea primăverii şi ieşirea oilor la păscut.

    Citiți și: Cât costă tunsul unei oi în funcție de rasă

    Ajutorul de minimis pentru lână, dublarea subvențiilor pentru creșterea ovinelor, prevăzute în bugetul pe acest an

    Șeful Comisiei pentru Agricultură a amintit și care a fost aportul autorităților la buna funcționare a sectorului oieritului.

    ”La toate acestea, am contribuit și noi, cei care suntem temporar, în funcții publice, prin măsurile pe care le-am luat pentru acest sector – ajutorul de minimis pentru lână, dublarea subvențiilor pentru creșterea ovinelor, prevăzută în bugetul pe acest an. Le-am spus că eu, în calitate de președinte al Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, le voi fi partener loial pe acest drum. Voi asculta problemele și numai împreună putem găsi cele mai bune soluții pentru ca oaia românească să fie un adevărat brand, nu numai în Uniunea Europeană, ci și în întreaga lume! Le mulțumesc pentru ospitalitate și prietenie, pentru dragostea lor pentru obiceiul străvechi al oieritului și pentru țara și pământurile natale!”, a mai transmis Florin Barbu.

    Deschiderea oficială a fost făcută de către oficialităţile locale, în prezenţa ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, care i-a felicitat pe oşeni că îşi duc mai departe tradiţia

    Sâmbra Oilor este evenimentul care marchează măsurişul laptelui oilor înainte de urcarea la munte. Autorităţile organizează şi un spectacol folcloric cu formaţii din Ţara Oaşului şi zona Maramureşului, participând mii de persoane din întreaga zonă.

    Anul acesta au fost prezenţi şi preşedinţi şi reprezentanţi ai asociaţiilor naţionale de folclor din 16 ţari: România, Cipru, Italia, Israel, Lituania, Polonia, Spania, Turcia, Vietnam, Franţa, Emiratele Arabe – Dubai, Croaţia, Slovacia, Serbia, Bulgaria şi Maroc. Aceştia au participat cu seară înainte, la Satu Mare, la desemnarea premiilor acordare de Uniunea Mondială de Folclor.


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”