• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Plante de pepeni mai viguroase la Dăbuleni cu ajutorul biostimulatorilor Daymsa

    Adrian Radu -

    Dăbuleni este sinonim cu producția de pepeni dulci pentru piețele din toată România. Legumicultorii de aici își fac deja planuri pentru momentul în care vor merge către clienți cu produsele de anul acesta. Este și cazul lui Cristi Ene, care a folosit biostimulatorii Daymsa în cultura extratimpurie pe spațiu protejat cu tunel.

    Cristi Ene este un producător de pepeni verzi și galbeni din Dăbuleni, județul Dolj. Anul acesta, a ascultat sfaturile lui Aurelian Cioară, promotor Daymsa, și a folosit produsele companiei spaniole. S-a felicitat pentru alegerea făcută. “Înainte de a planta pepenii, am folosit Raiza Mix pentru îmbăiere, pe care l-am băgat în cădiță. După plantat, după câteva zile am venit cu Naturfos Magneziu. Am folosit undeva la 3 l / ha și am mai adăugat o pungă de Naturamin”, a dezvăluit Ene.

    Condițiile climatice teribil de capricioase din această primăvară au impus utilizarea unui alt produs din portofoliul Daymsa. “Noi avem un cupru sistemic, care întărește imunitatea plantei și circulă de la interiorul plantei către exterior. În tunel avem umiditate, afară sunt diferențe de temperatură între zi și noapte, sunt zile cu diferențe mari de temperatură chiar de la o zi la alta. Produsul CopStar mărește imunitatea plantei și o face mai rezistentă la condițiile de stres”, a declarat Aurelian Cioară.

    O altă problemă pe care o are fermierul din Dăbuleni este reprezentată de solurile sărace din sudul județului Dolj. Pentru a compensa lipsa sau deficiența de micro și macroelemente, Daymsa are o serie de produse care să readucă nivelul acestora la o cotă benefică pentru cultura de pepeni. Naturmix-L și Naturmix-Mg i-au fost recomandate lui Cristi Ene.

    Caracteristici Naturmix-Mg

    – Biostimulator bogat în magneziu – 4%
    – Folosit pentru creșterea și dezvoltarea plantelor
    – Microelementele din acest produs sunt chelatate
    – La sol, se poate aplica prin fertirigare și inserare
    – Doză aplicare la sol: 10-15 l / ha
    – Doză aplicare foliară: 200-300 ml / 100 litri apă

    Protocolul Daymsa la pepeni este completat și cu alte produse. “Se aplică Pleniflor, Cytoplant pentru a stimula înflorirea și legarea, și calciu și bor în alternanță, pentru diviziune celulară și creșterea fructelor, urmând să administrăm de câteva ori Terrenova. Pe solurile nisipoase este nevoie de materie organică. Terrenova este produsul complet și complex cu materie organică, având în compoziție acizi humici, fulvici, fosfor, potasiu. Până la coacere administrăm produsele Folitex cu Naturfruit și, ca și de încheiere, pentru a aduce uniformitate, timpurietate, culoare și gust, folosim produsul Madurel”, a completat Aurelian Cioară.

    Eficiența de care au dat dovadă produsele Daymsa i-a adus liniste fermierului din Dăbuleni. “Produsele, pur și simplu, nu au făcut altceva decât să mă facă să nu mai renunț la ele. Un lucru care pe mine m-a bucurat foarte mult, creșterea foarte rapidă, adică s-a văzut de la o zi la alta. Și, în plus de asta, cum sunt ele, cum arată ele ca și plantă, asta mă bucură cel mai mult. E o plantă sănătoasă”, a concluzionat Cristi Ene.

    Toate informațiile despre protocolul Daymsa pentru culturile de pepeni se găsesc pe site-ul www.naturgrup.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului